© Tomorrow Corporation

10 bedste spil til mobilen

Mangler du et mobilspil til, når du er på farten eller på tønden? Så er der hjælp at hente her.

Vi har samlet en liste med 10 af de mest vanedannende og underholdende spil, som du kan finde på din iPhone eller Android-telefon

Den ikke-rangerede liste over de 10 bedste spil til smartphones er som følger:

“Holedown”

Mange kender mobilspillet “Ballz”, men et mindretal kender til “Holedown”.

Ligesom i “Ballz” skyder man et stigende antal bolde afsted for at ødelægge klodser og komme længere i banen. Men i “Holedown” arbejder man sig nedad, og imellem det strømlinede gameplay køber man opgraderinger, der giver en flere bolde og andre fordele, som igen gør spillet sjovere og mere tilfredsstillende at spille.

“Holedown” kan købes for 35 kroner, og der er ingen køb i spillet – det vil sige ingen miktrotransaktioner.

 

“Arkanoid vs Space Invaders”

To kendte arkade-klassikere kombineres i dette spil, der passer perfekt til mobilen.

Man styrer den velkendte “Arkanoid”-plade og bruger den til at skyde “Space Invaders”-skud tilbage mod monstrene selv i en lang række varierede baner. Dette kompliceres samtidig ved, at man også vinder nye helte med særlige evner.

“Arkanoid vs Space Invaders” kan købes for 39 kroner, og der er ingen køb i spillet.

 

“Mini Metro”

Et sjovt og minimalistisk spil, der er nemt at lære, men svært at mestre.

Det handler om at bygge metro-linjer i forskelligartede byer som London, New York og Stockholm. Dette gør man ved at trække streger mellem stationer, der har forskellige former. Langsomt kommer der flere og flere stationer, hvilket gør det sværere at holde styr på metroen.

“Mini Metro” kan købes for ni kroner, og der er ingen køb i spillet.

 

“World of Goo”

Det ældste spil på listen er langt fra det værste.

Dette prisbelønnede spil kom først til Nintendo Wii i 2008, men det egner sig mindst lige så godt til smartphones og tablets.

Her bygger man broer, tårne og lignende for at få ens Goo-klatter i mål i de varierede, dystre og flotte baner.

“World of Goo” kan købes for 30 kroner, og der er ingen køb i spillet.

 

“Fallout Shelter”

Bethesda overraskede i 2015 med dette mobilspil, der i den grad viser, hvordan man skal lave et ‘free-to-play’-mobilspil.

På intet tidspunkt er det nødvendigt at købe noget i spillet, imens man passer sine dwellers og tilfredsstillende ser sin vault vokse og vokse.

“Fallout Shelter” kan hentes gratis og indeholder mikrotransaktioner.

 

“The Room”-serien

Vi snyder lidt her og sætter alle fire mobilspil i “The Room”-serien på listen, fordi de minder relativt meget om hinanden, men de er også alle fremragende puzzle-spil.

I dem alle løser man nemlig gåder ved at hive i håndtag, dreje på knapper og sætte ting sammen på en måde, der føles mere taktil og virkelig, end man skulle tro var mulig på en touch-skærm.

“The Room” kan købes for otte kroner, “The Room Two” koster 18 kroner, “The Room Three” koster 35 kroner og “The Room: Old Sins” koster 44 kroner. Ingen af dem har køb i spillet.

 

“Desert Golfing”

Det mest simple mobilspil på listen er måske også det mest velegnede til mobilen.

I dette nærmest uendelige golfspil er det nemlig nemmere end noget andet spil lige at tage et spil – eller et spil mere – imens man alligevel venter på bussen.

“Desert Golfing” kan købes for 12 kroner, og der er ingen køb i spillet.

desert golfing / Railgun.dk

 

“Ridiculous Fishing”

Du fisker, hiver fiskene op i luften og skyder dem, hvilket giver penge til opgraderinger, så du bedre kan fiske efter og skyde flere fisk.

Det er et sjovt og tilfredsstillende loop, som er yderst velegnet til et hurtigt spil på mobilen.

“Ridiculous Fishing” kan købes for 21 kroner, og der er ingen køb i spillet.

 

“You Must Build A Boat”

Hvis man kan lide match 3-spil som “Bejeweled” eller “Candy Crush”, er der nærmest ingen grund til, at man ikke ville elske “You Must Build A Boat” eller forgængeren “10000000”.

I spillet puzzle-matcher man de forskellige fliser, imens man angriber fjender, åbner kister og kæmper sig så langt som muligt for at skaffe opgraderinger til sit skib.

“You Must Build A Boat” kan købes for 20 kroner, og der er ingen køb i spillet.

 

“Solitairica”

Syvkabale kombineret med fantasy-monstre og magiske evner er en god beskrivelse af “Solitairica”, der dog stadig ikke yder spillet fuld retfærdighed.

Det er en roguelite, der altså handler om at komme så langt som muligt, indtil man taber og skal starte på ny. Men selv når man taber og skal starte forfra, gør det ikke så meget, fordi du kan prøve igen med nye roller, evner og opgraderede kort, der gør, at spillet altid føles friskt.

“Solitairica” er gratis, men koster 31 kroner for at få adgang til det fulde spil. Der var reklamer med i tidligere versioner af spillet, men det er ikke tilfældet længere.

 

Gravatar

#1 Hologram 12. mar. 2019 12:42

Jeg vil godt supplere med følgende to spil som jeg personligt synes leverer god substans for prisen:
- Polytopia
Kan nærmest beskrives som "Civilization Lite". Gratis for de første 3 tribes. Flere tribes kan tilkøbes for 9 kr./stk. Hvis man vil spille multiplayer skal man købe mindst én tribe. Ingen reklamer.
- Paint it Back
Virkelig velpoleret spil af typen picross/nonogram. Gratis at hente. Hver af de 4 parts koster 9 kr., eller hele spillet kan købes for 25 kr. Ingen reklamer.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login