© Nintendo

10 bedste spil til Nintendo Switch

Se Railguns top-liste med de 10 bedste spil på Nintendo Switch.

Nintendo har haft stor succes med deres Switch, der som bekendt har den fede gimmick, at den kan bruges både som håndholdt og almindelig konsol.

Det er heller ikke så mærkeligt, hvis man ser på de mange fede spil, som man enten ikke kan få andre steder, eller som man hvert fald ikke har mulighed for at spille i håndholdt tilstand andre steder.

Nintendo har allerede haft et godt år med store titler som “Super Mario Maker 2” og senest “Fire Emblem: Three Houses”, og de ser ud til at fortsætte den gode stime med en “The Legend of Zelda”-remake, et nyt “Pokémon”-hovedspil og ikke mindst “Luigi’s Mansion 3”.

Men derfor er der alligevel god grund til at se tilbage på den gode tid, som Nintendos hybrid-konsol allerede har haft.

Den ikke-rangerede liste over de 10 bedste spil til Nintendo Switch er som følger:

“Super Mario Odyssey”

Det er svært at forklare, hvad det er, der gør Super Mario-spil så gode. Er det bare Nintendo-magi?

Det skulle man næsten tro, men der er også andre forklaringer i Odysseys tilfælde.

Der er få spil, der kan gøre det at udforske så sjovt. Man ser et eller andet i det fjerne og tænker ‘gad vide, om man..’, og svarer er næsten altid ja, og belønningen er så en af spillets mange måner, og selvfølelig at man får lov til at udforske videre.

Det er ikke nødvendigt at belønne med andet. Ingen XP, ingen nye skills og ingen nye våben. Det er sjovt nok bare at se, hvad der er rundt om det næste hjørne.

 

“Mario Kart 8 Deluxe”

Det bedste og mest fuldendte “Mario Kart”-spil til dato, hvad mere kan man ønske sig?

Det er fyldt med flotte baner, sjove figurer og ikke mindst masser af multiplayer-sjov både offline og online. Det er indbegrebet af et must-have på Switch.

 

“Celeste”

Hvis man kombinerer det præcise platform-gameplay fra spil som “Super Mario” og “Super Meat Boy” med en sjov og dybfølt historie, så får man mere eller mindre “Celeste”.

Gameplayet i “Celeste” havde sådan set næsten været nok til at komme på listen. Det føles bare godt at spille, og det får hele tiden en til at sige ‘bare en mere’.

Men når man så kombinerer det med en oprigtigt rørende historie om depression og ikke at føle sig god nok, som mange kan genkende på den ene eller den anden måde, så får man noget helt specielt.

Kan også fås på PC, PS4 og Xbox One.

 

“The Legend of Zelda: Breath of The Wild”

Hvis denne liste havde været rangeret, må der ikke herske nogen tvivl om, at “Breath of The Wild” ville ligge helt i toppen.

Det er kuren mod open world-træthed, som man nemt kan få af moderne spil, hvor man har et mini-map fyldt med massevis af ikoner og en quest-liste, der er fyldt med ligegyldige og ensformige missioner.

Ligesom med “Super Mario Odyssey” er det nemlig udforskningen, som er i fokus. Der er ikke en pil, som peger en den rigtige vej, og næsten med det samme kan man rejse hen, hvor man vil – og uanset hvad, vil man støde ind i spændende eventyr.

 

“Super Mario Maker 2”

Det er svært at få mere spil for sine penge end med “Super Mario Maker 2”.

Så længe, der er kreative Mario-fans, vil der også være nye, spændende baner at hoppe rundt i – oveni de baner, som Nintendo har lavet til spillets story-mode.

Og det er ikke kun platform-baner, som folk laver i “Super Mario Maker 2”. Der findes også vanvittige kreative baner, som den her person, der har lavet et first-person adventure-spil.

 

“Tetris 99”

Lige når man tror, at folk snart løb tør for ting at gøre med “Tetris”, så kommer der et spil som “Tetris 99”.

Det kombinerer det velkendte “Tetris”-gameplay med den moderne Battle Royale-trend, og resultatet er overraskende godt.

Og der er endda også overraskende meget strategi at dykke ned i, når man forsøger at overleve til det sidste.

 

“Mario + Rabbids Kingdom Battle”

“XCOM”-strategi kombineret med Mario- og Rabbids-universet er en skør idé – og det viser sig også at være en ret genial idé.

Kaninerne er stadig sjove i små doser og Nintendo-charmen fra Mario-universet skinner også dejligt meget igennem.

Der er afveksling i hyggelige puzzles og fantasifulde omgivelser, men hovedshowet er selvfølgelig kampene, der i sig selv er dejligt varierede på grund af de mange forskellige fjender og helte med hver deres særlige evner.

 

“Into The Breach”

Det er utroligt, hvor meget underholdning man kan få ud af en bane med 8 x 8 felter og tre robot-brikker at rykke rundt med.

Og det er langt fra tom underholdning. Strategi og taktik er nøgleord i det her spil, hvor der ikke er nogle tilfældigheder og procenter til at bestemme udfaldet af træk.

Samtidig er der masser af nye ting at unlocke, der ændrer ens strategi drastisk, så der er masser af kød på det her tilsyneladende lille spil.

Kan også fås på PC.

 

“Super Smash Bros. Ultimate”

Med mere end 70 karakter og over 100 baner er det svært at få en mere fuldendt – eller ultimativ – spil-pakke end “Super Smash Bros. Ultimate”.

Story-moden kan man nemt bruge timevis på, og det sammer gælder multiplayer-delen, hvor ingen kamp vil være den samme med så mange muligheder.

Derudover har spillet hentet den funktion fra de gode gamle dage, at man faktisk kan få lov til at unlocke figurerne (og alt muligt andet retro-nostalgi) igennem spillet, hvilket kan lokke samler-genet ud af enhver.

 

“Fire Emblem: Three Houses”

Det er et genialt twist på “Fire Emblem”-serien at lade en være lærer.

Det er for det første fedt på grund af de “Harry Potter”-vibes, man får af at rende rundt på et magisk kloster blandt lærere og elever fra hver deres house.

Valget mellem kollegierne gør samtidig, at ens historie føles mere unik og giver også god grund til at gennemføre det flere gange, hvis man kan finde de mange timer, som det unægteligt vil kræve.

Derudover får lærer-rollen en til at knytte sig endnu mere til karaktererne end i tidligere spil i serien, fordi de er din varetægt og derfor også er dit ansvar at passe på i de mange taktisk dybe kamp, man skal igennem.

Samtidig er alt, hvad man gør i klosteret flettet smukt sammen med kampsystemet, så der er et formål med alt, hvad man gør.

Gravatar

#1 Mirandapl 26. apr. 2021 15:25

stort udvalg


Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login