© Amazon

Amazon lancerer ny cloud gaming-konsol – her er alt om Luna

Endnu en spiller melder sig ind i cloud gaming-kampen – Amazon lancerer konsollen Luna.

Luna er den nye cloud gaming-konsol fra Amazon. Det blev offentliggjort i dag sammen med andre hardware-nyheder fra Amazon.

Konsollen kommer til at konkurrere med andre cloud gaming-konsoller fra blandt andre Google Stadia og Xbox xCloud.

‘Cloud gaming’ er et relativt nyt fænomen, der gør det muligt at simulere ens spil på en server og så få det vist på for eksempel sit tv eller telefon.

Teknologien er blevet muligt eftersom pingtid mellem de to enheder, man spiller på – serveren og tv’et  – er blevet overskuelig.

Det vil sige, at den tid, det tager for signalet fra spilserveren at blive sendt til den enhed, man spiller på, er på et niveau, hvor man nu kan spille uden afbrydelser eller lag.

Luna er speciel, da systemet bliver lanceret som et abonnement. Abonnementet kommer i starten til at koste seks dollars. Det er dog kun muligt at få tidlig adgang, hvis man bor i USA.

Foruden de 100 spil man kan få adgang til med selve Luna-abonnementet, så kan man også købe sig adgang til spilkanaler fra forskellige spilfirmaer.

Ubisoft-spil er blevet fremhævet som nogle af dem, man kan få adgang til. Dermed kan man spille for eksempel “Assassins Creed Valhalla” og andre Ubisoft-titler.

Systemet skulle angiveligt kunne spille i 4K-opløsning med 60fps med en pingtid på 17-30 millisekunder.

Hvad den endelige pris for Luna bliver er uvist. Det vides heller ikke, hvornår den kommer på markedet i Danmark.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login