© Blizzard

Amerikansk handelsorgan vil efterforske loot boxes

Det amerikanske handelsorgan, FTC, har sagt, at de vil efterforske loot boxes for at beskytte børn mod gambling.

15 europæiske lande undersøger allerede loot boxes og deres forbindelse til gambling, men nu vil USA, hvor store dele af spilindustrien findes, også gøre det.

Det skriver Variety.

Formanden for det amerikanske handelsorgan Federal Trade Commission (FTC), Joseph Simons, har sagt ja til at undersøge loot boxes – cirka et år efter, at “Star Wars Battlefront” satte gang i mange diskussioner om emnet.

En amerikansk senator, Maggie Hassan, sendte for ni måneder siden et brev til ESRB, der aldersmærker spil i USA. I brevet var der en anmodning om at undersøge marketing af loot boxes til børn, og hvis ikke de ville undersøge det, ville hun indblande FTC.

Undersøgelser anslår at loot boxes vil indtjene 50 milliarder dollars i 2022. Samtidig mener man, at børn er specielt modtagelige overfor denne slags køb i spil, hvilket man også mener i Belgien, hvor de direkte kæder loot boxes sammen med gambling.

Entertainment Software Association, der repræsenterer spilindustrien i USA, svarer tilbage på FTC’s undersøgelse. De mener ikke loot boxes er gambling, da det er valgfrit at købe dem, de har ingen værdi i virkelighedens verden, og spillerne får altid noget, der forbedrer deres spiloplevelse.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login