Apple: DS og PSP er fortid; iPhone er fremtid

Nintendo DS ejer i øjeblikket tronen i denne generation af håndholdte spillemaskiner og har om nogen skabt nye måder at spille på med en pegefølsom skærm og to skærme i én maskine. Alligevel mener Apple, at maskinen hører fortiden til.

Det er Greg Joswiak fra Apple, der fastslår dette i et nyt interview, hvor han kalder både Nintendo DS og Sony PSP for maskiner, der hører fortiden til, hvorimod iPod Touch og iPhone er fremtiden inden for det håndholdte marked af spilindustrien.

Joswiak bygger bl.a. sine påstande på, at iPod Touch og iPhone-spilmarkedet er et åbent marked, hvor alle kan lave spil, og at spillene til disse maskiner er langt billigere end spil til Nintendo DS og Sony PSP.

Gravatar

#1 TagEnKiks 13. nov. 2008 09:04

Jeg er nu ikke vildt imponeret og spille evnerne på min Iphone. Jeg ville til hver en tid vælge en håndholdt med rigtige knapper til gamning.
Desuden findes der ikke rigtig nogle gode spil til iphone. Mange små sjove, som lige kan spilles i bussen eller hvis man har 5 mins spontan kedsomhed.
Gravatar

#2 Bllets 13. nov. 2008 09:10

Undskyld jeg siger det, men det der er sku en skod overskrift..

OT:
Sikke en kæmpe overraskelse jeg fik der, lige før jeg faldt ned af stolen. En ansat fra apple siger at andre produkter er fortid og deres egen produkter er fremtiden...

Jeg tror ikke på det, jeg syntes at en iPhone er mildest talt en del niveauer under hvad en PSP kan give, når det kommer til underholdning. Og den smule jeg har prøvet DS ved min niece, så vil jeg også mene det samme om DS.

Skal dog siges jeg ikke har en iPhone, men kun har prøvet det kort.
Names are the biggest limitations in this world.
Gravatar

#3 moulder666 13. nov. 2008 09:18

Det er Greg Joswiak fra Apple der fastslår påstår dette i et nyt interview.

There - fixed that for ya.
You, Sir, constitute the "anal" in car analogy!
Gravatar

#4 ghostface 13. nov. 2008 09:18

Den kvalitets forskel der er fra en iPhone/iPod til en PSP er da ikke til at tage fejl af. PSPen er lavet til at vise grafik i høj kvalitet (til en håndholdt) og mig bekendt kan iPhonen ikke levere noget i nærheden af det. GameBoy Advance kan iPhone måske nok outperforme men at sige de to andre er fortid er godt nok at tage de objektive briller af.

PSPen har faktisk ikke haft det så godt som den har nu siden dens hypede release. Mange udviklere tager den til sig og laver porte af deres spil.

Er spil udviklerne overhovedet interreseret i at lave spil til fx iPhone? Der har de jo netop idet den er så åben ikke samme begrænsning mht warez. Givet at både psp og ds er hacked men der er stadig en langt størrer procentdel der faktisk køber deres spil.

Op på hesten igen apple! i narrer ingen.l
I have ascended to a higher plane of sarcasm. Please send all Complaints to: /dev/null Have a Nice day
Gravatar

#5 cordion 13. nov. 2008 09:21

der er imo et fedt spil til iphone... det der bræt spil hvor du skal have en kugle forbi diverse huller :D
Gravatar

#6 Remmerboy 13. nov. 2008 09:35

jeg tror ikke at der er så mange spil udviklingsfirma'er der vil lave spil til iphone, når apple vil have 30% af salget (var det ikke det de ville have?)
Gravatar

#7 jakobdam 13. nov. 2008 10:28

Nu har Windows Mobile telefoner i årevis kunne afvikle både DOS-spil samt Nintendo 8-bit (NES) og 16-bit (SNES) spil. Jeg har spillet Bubble Bobble og Mario på min hengange SPV C500, der havde en ældre 200 MHz processor der ydede 2 instruktioner per clockcyklus.

I dag har min nuværende SPV Touch Dual hele 417 MHz processor der yder 4 instruktioner per clockcyklus (Intel) (visse andre har Texas Instruments OMAP 200 MHz der yder 8 instruktioner per clockcyklus).

Alligevel ser vi ikke at HTC har slået igennem som bærbar spillekonsol.

Hvorfor? Fordi DS og PSP er målrettede produkter, der kan dét de er skabt til, bedre end et multifunktionsapparat med indbygget telefon, kamera, kalender og andre funktioner.

Måske vil de små håndholdte på sigt alligevel forsvinde, men jeg tvivler på at det bliver andet end et mere åbent interface der vil vinde - eks. J2ME Midlet 2.0 gør sig jo allerede godt, og er tilnærmelses næsten (men ikke helt) standard (omend ikke åbent, så ihvertfald NOGET nemmere at udvikle og udgive til, end iPhone software).
Nyheder indenfor IT og teknologi: www.techstart.dk
Gravatar

#8 Thardmann 13. nov. 2008 11:28

Enig med folket..
Tror ikke på det på NUVÆRENDE tidspunkt..

DS og PSP er målrettede, i det de er udviklet til spil.. Et multi produkt vil da klart være fremtiden, da vi allerede nu kan se hvor meget producenter som Apple kan "stoppe" ned i en mobil telefon fx.. Så i fremtiden vil multifunktions maskiner som Iphone sikkert kunne konkurere, og alligevel ikke. For hvis Nintendo fx fortsætter med at udvikle håndholdte spille maskiner, vil de altid være bedre en en multifunktions maskine.
Spørgsmålet er bare om Nintendo, Sony osv bliver ved med at udvikle de håndholdte spille konsoller.

Personligt kan se se fra mit eget arbejde (butik der handler med spil til alle konsoller, og også konsollerne selv), at salget af fx DS er stigende. Vi sælger flere og flere hånholdte konsoler som PSP og DS for hver dag..

Konklution?
DS og PSP er der fremtid i. Det er der også i produkter som Iphone, men tror ikke på den som spille maskine..
Gravatar

#9 -N- 13. nov. 2008 11:35

Nokia troede også at deres N-Gage telefoner ville blive et hit, nogle ting har bare ikke den samme målgruppe og behov. Min holdning er at iPhone og PSP/Nintendo DS markederne aldrig smelter samme. Jeg kan ikke rigtigt se argumentet for hvorfor at det skulle ske, der er rigtige man børn der har de mobile konsoller som primæere spiloplevelse og der kan en telefon ikke konkurrer. Min opfattelse er ikke at PSP og DS' primærer brug er portable, men at de bliver brugt i hjemmet af børnene.

Men måske Apple er klogere, tvivler dog på det, specielt fordi børn og teenagere er meget dårlige til at bruge iPhone, de er ved trykke bagsiden ud af skærmen, fordi de ikke kan forstå det ikke er knapper. De kræver meget mere kontrolleret spil at bruge en iPhone for når jeg selv bliver fabrilsk, så trykker jeg også hårde. Det er knapperne på konsollerne bygget til, men tvivler på at en iPhone skræm kan holde til det som det primære brug.
Gravatar

#10 magravn 13. nov. 2008 11:44

Jeg ville være enig med at det er en god måde at distribuere spillene på. At man kan købe spil hvor end der er et trådløst netværk som man kan koble sig op til på sin iPod er en dejlig komfort, og så er de fleste spil endda billige. (Det kunne være fikst hvis de næste Nintendo og Sony platforme kunne have den luksus)
Gravatar

#11 BOversoe 13. nov. 2008 11:52

For at lave en god spillemaskinetelefon er det vigtigt at gøre det på denne måde : Spillemaskine - telefon og ikke Telefon-Spillemaskine...

Med det mener jeg at det er 2 helt forskellige målgrupper... Hvis du laver en spillemaskine, med en masse waurw grafik mv. men med generelt fokus på at den først og fremmest er en spillemaskine.. Så vil producenterne og konsumenterne i langt højere grad se idéen i den.. og så kan man så efterfølgende gøre den i stand til at ringe og skrive smsbeskeder...

Det er i hvert fald min holdning, hvis der ellers er nogen af jer der fattede hvad jeg mener :P - jeg er lige vågnet fra en lille morfar på sofaen.. sorry :P
Gravatar

#12 graynote 13. nov. 2008 11:55

Jaja, DS og PSP hører fortiden til (- og Wii er et flop?)

Ret surt for de 42,6 millioner DS-ejere og 16 millioner PSP-ejere, at de har invisteret deers penge i noget der sådan hører fortiden til.

Og især surt for de 267.000, der i lige oktober købte en PSP og de 140.000, der købte DS.

Sådan, alene i "Region Japan".

Hvis de dog bare havde hørt den udtalelse..
Gravatar

#13 graynote 13. nov. 2008 12:17

Hov, jeg fik ikke dokumentationen med i #12:

http://wii.wowgoldit.com/2008/11/12/japan-psp-3000...


Gravatar

#14 DR KOBALL 13. nov. 2008 14:17

Min knægt i første klasse skal da ikke rende rundt med et overpriced produkt såsom ALT fra apple. :-D

Næ giv mig en PSP og knægten en DS, så er vi på.
Jeg tror der er plads til alle 3 iphone og ipod i til musik, psp og DSL til spil.

Som #12-13 siger så er salgstallene stadig ganske imponerende for både psp og nds og det er kun i japan.
på en måned.Medeicenter, Opensource til windows Ja
www.meedios.com
You name it they got it
Gravatar

#15 Holger_dk 14. nov. 2008 10:24

hm.. som i andre, tror jeg ikke den kommer til at holde... jo der skal nok blive et markede for mobil spil til iPhone, som der er alle andre mobiler... men altså uden knapper går den ikke...
- Holger

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login