© eSport Danmark

Danmarks første officielle eSports-liga starter 1. november

Kunne du tænke dig at spille organiserede eSports-kampe mod andre unge på samme niveau som dig, eller drømmer du ligefrem om at få muligheden for at blive den næste danmarksmester i eSport? 1. november 2017 får du muligheden, når Danmarks første officielle nationale eSports-liga starter.

Bag den nye eSports-liga står Danmarks officielle eSports-forbund, eSport Danmark, i samarbejde med en række samarbejdspartnere og sponsorer. Allerede nu kan interesserede løbende følge med i arbejdet med ligaens tilblivelse på eSportligaen.dk. Tilmeldingen til ligaen starter den 1. oktober.

‘Vi er utrolig stolte over at kunne præsentere denne nye nationale liga. De bedste danske eSport-udøvere har længe ligget i verdenstoppen af eSporten. Nu er eSporten herhjemme kommet der til, at en officiel national liga, hvor helt almindelige eSport-udøvere kan konkurrere mod hinanden, er det næste naturlige skridt. Det er kort sagt tid til, at vi får en officiel dansk mester i eSport,’ siger den ansvarlige for eSportligaen, Jens Christian Ringdal.

Ligaen er på nuværende tidspunkt i dialog med samarbejdspartnere og en række internationale sponsorer.

I ligaen vil der til at starte med blive konkurreret i Counter-Strike og League of Legends på PC og FIFA på konsol, og med tiden vil ligaen blive udvidet med flere retninger. For at sikre, at alle lige fra folkeskolelever til professionelle udøvere kan være med, vil den nationale liga være sektoropdelt i underligaer, hvor vinderne af hver underliga til sidst mødes i et nationalt slutspil som kårer en officiel danmarksmester.

Danmarksmesteren inden for hver enkelt retning får efterfølgende mulighed for at repræsentere Danmark ved det officielle VM i eSport. I 2017 afholdes VM i eSport i Busan i Sydkorea.

Gravatar

#1 kblood 15. okt. 2017 01:06

Der har godt nok også været en del fokus på dette. Jeg ved Aalborg har gjort utroligt meget ud af e-sport på det sidste.
Gravatar

#2 Sugardad2 21. jun. 2018 09:38

Sig mig tager den her side pis på en? Den nyeste nyhed er fra juli 2017..................................
Gravatar

#3 kblood 21. jun. 2018 17:06

Railgun delen af Newz DK bliver ikke længere opdateret, så ja, der har ingen nyheder været i 2 år nu.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login