Danske CS-drenge i OL-finale søndag

I disse dage afholdes der World Cyber Games i Köln, Tyskland, og de danske udsendinge i CS 1.6 har for få minutter siden spillet sig ind i finalen.

WCG kaldes ofte for eSportens svar på OL, eftersom der er oprettet en dedikeret spillerby til deltagerne og der skiftes værtsby hvert år. Turneringerne til eventen er således yderst prestigefyldt at vinde, ligesom der i den største af dem, Counter-Strike 1.6, følger knap 300.000 kr. med i førstepræmie.

Selvom de danske spillere er på kontrakt i den tyske organisation mTw.AMD, spiller de stadig under dansk flag. Her har de netop besejret det norske cbteam, der ligesom mTw.AMD har flere tidligere verdensmestre på holdet. Kampen skulle vise sig at være yderst spændende, eftersom den skulle ud i et tredje og afgørende map, der endte utrolig tæt – heldigvis til de danske drenges fordel.

Finalen spilles i morgen, søndag, kl. 14.30. Modstanderne vil være det ældgamle hold SK Gaming, der består af fem ekstremt rutinerende svenskere; holdet har formentlig vundet flere mesterskabstitler gennem tiderne end noget andet. Ønsker man at følge med, vil der være livestream via ESL.eu. Da kampen bliver spillet på scenen, vil der desværre ikke være HLTV-dækning.

Vi krydser fingre og tæer for de danske drenge.

Opdatering: XplayN.com har lavet en lille lynguide til streaming af kampene.
http://xplayn.com/12793

Gravatar

#1 hr. værk 8. nov. 2008 21:12

nice...
Det skuffer dog en smule at man ikke høre om den her slags i Nyhederne. Det er end ikke nævnt blandt artiklerne på nyhederne.tv2.dk hvor der ellers er dynger af ikke ralevante nyheder.
The only "-ism" that works is Darwinism
Gravatar

#2 MathiasLM 8. nov. 2008 21:17

Hva satan?! når den slags nyheder virkelig helt til newz.dk?

Positiv overraskelse, da man normalt kun finder det på xplayn.com.

GL imorgen mTw :D
(og så få strammet op for det t spil på nuke!)
Gravatar

#3 zin 8. nov. 2008 21:51

#1: Det kommer hertil fordi der er nogle der er opmærksomme (brugere eller Emil, som dog er crew). :-)
Din fritid har kun en værdi hvis du ville bruge den på noget fornuftigt i forvejen.
Gravatar

#4 CallOfDuty 8. nov. 2008 21:53

Det er bare et spørgsmål om tid før eSport får slået igennem til alle nyheds medierne. Men vi skal nok et par versionsnumre op før det sker, CS1.6 er i hvert fald for grimt til TV.
Gravatar

#5 Seth-Enoch 8. nov. 2008 21:54

Nu spørger jeg måske lidt dumt...

Men hvordan faen kan de finde på at lave konkurrence i CS? Det er ved at være længe siden det spil var på mode, der er da flere spil i dag, som kunne være meget mere interessante at spille?
The only thing necessary for the triumph of Evil, is for good men to do nothing - Edmund Burke(1729-97)
Gravatar

#6 Emil 8. nov. 2008 22:03

#5 > Fordi alder ikke har noget som helst med godt gameplay at gøre.
- You are a stupid man's idiot
Gravatar

#7 cyandk 8. nov. 2008 22:03

#5 På mode? Det er det mest spillet FPS online, selvom at valves statistik siger det er CSS.
9 ud af 10 læger siger jeg er syg i hovedet!
Den sidste stak af...
Gravatar

#8 lolage 8. nov. 2008 22:18

#6
Løgn.

--

Anyway, de har jo ikke en chance mod det der svenske hold. CS+Svenskere=Love, det er og altid vil være urokkeligt og kan ikke slås!
Gravatar

#9 Bllets 8. nov. 2008 22:21

#8
Hvad dælen snakker du om?

mTw har tidligere slået SK, på samme måde som SK har slået mTw. Der findes pt. ikke noget verdens bedste hold, da holdene mere eller mindre er lige.

Den sidste store turnering blev faktisk vundet af mTw.
Names are the biggest limitations in this world.
Gravatar

#10 Emil 8. nov. 2008 22:28

#8 > Du taler tydeligvis som du har forstand, danske hold har vundet mange grand slam-titler foran næsen på svenske hold.
- You are a stupid man's idiot
Gravatar

#11 Viggo 8. nov. 2008 22:30

lolage (8) skrev:
#6
Løgn.

--

Anyway, de har jo ikke en chance mod det der svenske hold. CS+Svenskere=Love, det er og altid vil være urokkeligt og kan ikke slås!


ikke for noget.. men kæft du er træls at høre på...


on topic, så håber jeg self at vi (de?) vinder!
newz mangler en rating der hedder "forkert"
Gravatar

#12 lolage 8. nov. 2008 22:48

nah well.. alle de turneringer jeg har set har det altid været et svensk hold der har vundet :]
Gravatar

#13 frygtl0s 8. nov. 2008 22:50

Hvorfor er det de spiller cs 1.6 frem for css?
www.jakobchristensen.dk
- verdens sjoveste hjemmeside!
Gravatar

#14 Beus 8. nov. 2008 22:53

Hej politiken.dk har faktisk lavet en del artikler nede fra Tyskland.

http://politiken.dk/system/topicRoot/OL_i_computer...
Gravatar

#15 frankness 8. nov. 2008 22:53

5# CS 1.6 er stadig et af de mest spillede spil online. plus det nok er det spil der har de største præmie puljer world wide, ved siden af det så er det ikke grafikken der gør man spiller det, men der imod det unikke game play det har, ikke en gang CS:S kan følge med der.. så syns du skal læse lidt på lektien før du udtaler dig.


6# SK er ikke hvad de har været. kigger vi på i år og sidste år, så er mTw bedre end dem og har vundet mere end SK har, ikke for sjov de fleste siger mTw nok er det bedste CS hold i verden fortiden..

13# Fordi CS:S mangler noget i game playet der gør folk gider spille det, mange der har spillet 1.6 som er har været skiftet over til css har vendt tilbage til 1.6, game playet, mere modstand, du skal jo faktisk aime i 1.6 hvor man kan løbe og holde knappen i bund og stadig lave face i css.
Gravatar

#16 incinerator 8. nov. 2008 23:00

Politikens dækning er da super opdateret, der er kampreferater af de fleste CS kampe og meget sober journalistik.
Og de var med fra før WCG startede. I mange tilfælde mere grundig end deres referat af en (normal, gammeldags) fodboldkamp.
Masser af ros til pol.dk herfra
Gravatar

#17 st0rm 8. nov. 2008 23:09

Hvorfor dækker de ikke finalerne i Space Invaders? Det er ca lige så nyskabende og originalt som dette spil der er 10 år gammelt.. Det er blevet spillet til ukendelighed, og er ligesom WoW svært ved at blive lagt i graven af folk.
Ikke fordi jeg siger der er meget nyskabelse i nyere spil, men man kan ikke sidde og hænge over det samme spil i så mange år uden at miste sin sans og smag for hvad omverdenen har at byde på!

Min mening, synes lige den måtte med ovenpå de kommentarer der har været!
Gravatar

#18 telli 8. nov. 2008 23:12

#17 Så burde vi måske også afskaffe fodbold, håndbold, tennis og andre gamle sportsgrene? Jeg mener, nu har jeg da snart set nok på 22 tosser rende efter en bold på et grønt underlag...

Fordi det ikke har din interesse, kan det sagtens have andres :-)
Gravatar

#19 Graversen 8. nov. 2008 23:24

#17

Mojo_69 (17) skrev:
Hvorfor dækker de ikke finalerne i Space Invaders? Det er ca lige så nyskabende og originalt som dette spil der er 10 år gammelt.!


Der blev faktisk udgivet en dokumentar ved navn "The King of Kong" i 2007, som handlede om konkurrence element i arcade spil, og hvor de filmer fra 2005-2007 hvordan 2 personer kæmper om at få den bedste score i spillet Donkey Kong som vist blev udgivet i 82.
Hvis det har din interesse ;)

Men hvis jeg ik tager meget fejl så er der os en del som i den dag i dag stadig spiller det der forældet fodbold, som er meget ældre end det første computer spil.

Desuden er din kommentar om at folk burde droppe WoW da ik specielt intelligent, for spillet er ik vildt gammelt og der kommer meget snart en ny expansion til det.
Desuden har folk heldigvis lov til at spille det de har lyst til i lige så lang tid som de har lyst, hvilket du bør være ligeglad med!
Gravatar

#20 Emil 8. nov. 2008 23:28

incinerator (16) skrev:
Politikens dækning er da super opdateret, der er kampreferater af de fleste CS kampe og meget sober journalistik.


"Super opdateret" vil jeg nok ikke kalde det... de kommer først med nyheden om, at de er i finalen et par timer efter, de vandt semifinalen. Jeg er klar over, at man ikke lige skriver en så lang artikel, som de har hos Politiken, bare ved at knipse med fingrene. Men hvis du f.eks. ser XplayN.com, så er havde de en nyhed om det ~5-10 min efter kampen, ligesom vores her også kom ret hurtigt efter.

Men jeg synes det er mega lækkert, at den seriøse presse begynder med at interessere sig for at dække eSport; jeg mener dog også, at man i så fald må dække på de præmisser, der gælder i den verden, og det indbefatter bl.a. meget hurtige opdateringer om kampene.

Desuden kan det godt undre mig, at det ikke skete her, for netop Politiken er jo kendte for at dække store fodboldkampe live, hvor de har opdateret få sekunder efter, der er blevet scoret.
- You are a stupid man's idiot
Gravatar

#21 luuuuu 9. nov. 2008 00:19

#20

Det er et spørgsmål om hvor mange penge der er i at dække et event live.

Der er trods alt en del flere der følger fodbold og det er derfor også økonomisk mere rimeligt at forvente at de dækker i hvert fald de største kampe live, hvorfor man kan forvente at de nok er lidt bagefter med CS nyheder, hvor imod et site som XplayN der jo drives af entusiaster og frivillige højst sandsynligt er lidt hurtigere ude.

Men at politikken overhovedet dækker CS er da nyt for mig. Jeg har godt set der er dukket nogle artikler og nyhedsklip op hist og her, men jeg havde da ikke ligefrem regnet med de lavede kamprapporter?

Uanset hvad, hvis der er nok tilhængere og penge i at følge det, så tror jeg sgu det er ligemeget om det er cricket, curling eller counter-strike.
Gravatar

#22 Giggity 9. nov. 2008 00:26

Jeg vil nu stadig mene det tager noget mere skill at spille Unreal (99 / 2k4 / 3).

Men ja, jeg er nu glad for det ikke er mig der har droppet uddannelsen for at game spil.
Gravatar

#23 smfe 9. nov. 2008 00:56

GL håber fandme de vinder ! Det skal de! Og forresten var det her også på DR Update
Gravatar

#24 mireigi 9. nov. 2008 02:02

Giggity (22) skrev:
Jeg vil nu stadig mene det tager noget mere skill at spille Unreal (99 / 2k4 / 3).


Forskellen på Unreal Tournament X (UT) og CS er at Unreal er klart hurtigere i gameplayet og mere voldeligt. Der er dog ikke den store udfordring i UT, da man kan klare sig utroligt godt med blot 2 våben: Flak Cannon og Rocket Launcher. Med førstnævnte smadrer man sine modstandere på nært hold i 1-2 skud, og med sidstnævnte er 2-3 skud i nærheden af sine modstandere nok.

CS derimod er mere om finesse, eftersom ingen af våbene (undtagen granater) skader i et område. Der er godtnok en shotgun til nærkamp/korte afstande som spreder sine skud, men det er sjældent at man kommer så tæt på modstanderne, da de fleste våben (pistoler undtaget) dræber på 3-4 velplacerede skud.

Når det er sagt, vil jeg dog sige at jeg foretrækker UT pga. det hurtige gameplay.
//Jeg kan alt, indtil det modsatte er bevist.
Gravatar

#25 Abech 9. nov. 2008 02:33

Fed nyhed!

Good luck i morgen - jeg vil følge med live.

Håber der kommer mere fokus på eSport i de danske medier og at det bliver taget mere seriøst, end bare at det er en "nørde-ting".
Gravatar

#26 st0rm 9. nov. 2008 02:40

#18 Det synes jeg rent faktisk, folk er sq da blevet helt sterile af at sparke en rund ting ind i en firkantet ting..

#19 Jeg spiller selv WoW, og var selv rendyrket CS gamer for mange år siden men det jeg mener er at give spillene "en ærefuld død" og ikke blive spillet til døde.. Altså rigor mortis er slået ind på CS! Og de gentagne udvidelser der bare bringer gammel vin på nye flasker med WoW.. Det gør sq ondt at se! CS grafikmotoren er jo helt fra 1996, og vi er i 2008 nu..

#24 CS er klart af en anden genre end de fast-paced FPS spil som Unreal Tournament og Quake, kræver mere end bare at holde aftækkeren nede.. Men istedet for at lave noget nyt og originalt ud af "CS genren" valgte de at sælge gammel vin på nye flasker.. IGEN IGEN!!
Gravatar

#27 MathiasLM 9. nov. 2008 08:21

#26 - Hvorfor sige en sportsgren er død? De olympiske discipliner har eksisteret gennem flere generationer, og man kan ikke bare sige til de folk som er vanvittigt gode til CS, at de altså må finde på noget andet at være gode til, fordi grafikken er for dårlig. Det er ligesom at sige til FC-Barcelona's fodboldhold, at de skal spille håndbold i stedet, fordi fodbold er for grimt.
Gravatar

#28 FlonZ 9. nov. 2008 09:26

Det er ikke svært at høre på disse kommentare, at Newz ikke er en CS site, holdet og sporten bliver ikke andet en rost og snakket positivt om på fx. Xplayn.com og hltv.org.

Forstår ikke hvorfor i ikke bare kan ønske dem held og lykke, og sætte jer tilbage til jeres flotte nye Crysis som jo på alle måder slår CS :P host host !

Btw, hltv viser ikke kampen da det er en scene kamp ! ;)
Gravatar

#29 Panda.dk 9. nov. 2008 09:37

Det kunne være fedt hvis de holdt det samme, men bare i Trackmania i stedet for.
Asus P6T Deluxe V2
Intel Core i7 D0 920 @ 3150mhz (1.01875V)
Corsair XMS 6GB 7-8-7-20-74-1T 1503mhz 1.56V
Asus 5870 Matrix 2GB
Corsair HX850
Antec 1200
Dell SP2309W 2048x1152
Logitech diNovo Edge
Razer Mamba
Gravatar

#30 b.b 9. nov. 2008 10:33

Kan man se tidligere kampe et eller andet sted?

Og hvordan bruger man de Demo filer man kan downloade inde fra hltv?
Gravatar

#31 Loke76 9. nov. 2008 10:45

Er der nogen der ved om disse SK Gaming er de samme som verdens højest rangerede wow guild SK Gaming???

Verdensmester i CS + Verdens højest rangeret guild = NO LIFE
Gravatar

#32 Emil 9. nov. 2008 11:03

b.b (30) skrev:
Kan man se tidligere kampe et eller andet sted?

Og hvordan bruger man de Demo filer man kan downloade inde fra hltv?


Tidligere kampe: http://www.hltv.org/?pageid=28

For at afspille: http://www.hltv.org/?pageid=18&threadid=669

Loke76 (31) skrev:
Er der nogen der ved om disse SK Gaming er de samme som verdens højest rangerede wow guild SK Gaming???


Prøv at tjekke http://www.sk-gaming.com/teams/
- You are a stupid man's idiot
Gravatar

#33 luuuuu 9. nov. 2008 11:13

#32

SK gaming er en klub/organisation.

SK gaming har købt et CS hold, et WOW hold, starcraft spillere, warcraft spillere, fifa spillere, og mere.

SK gaming køber som regel de bedste spillere de kan få fat i.

Ergo at SK gaming har et CS hold og et WOW hold der er blandt de bedste i verden burde ikke komme bag på nogen.
Gravatar

#34 Orange 9. nov. 2008 12:08

hr. værk (1) skrev:
nice...
Det skuffer dog en smule at man ikke høre om den her slags i Nyhederne. Det er end ikke nævnt blandt artiklerne på nyhederne.tv2.dk hvor der ellers er dynger af ikke ralevante nyheder.


Det var da på forsiden af politiken.dk, der har været gode til at bringe nyheder fra spilbranchen i forhold til mange andre sider. Lige i øjeblikket har de eksempelvis et interview planlagt med Blizzards Chief Operating Officer Paul Sams, hvor læserne kan indsende relevant spørgsmål.

Politiken
Gravatar

#35 Lss_1405 9. nov. 2008 12:29

. [RETTET]
/ Kill off all my demons, and my angels might die, too
Gravatar

#36 Bllets 9. nov. 2008 12:41

Giggity (22) skrev:
Men ja, jeg er nu glad for det ikke er mig der har droppet uddannelsen for at game spil.


Snakker du om?

Spillerne dropper ikke deres uddannelse, uddannelserne kommer bare i 2. række.
Names are the biggest limitations in this world.
Gravatar

#37 Lss_1405 9. nov. 2008 13:44

Hvorfor er de ikke igang endnu der er gået mer' end et kvater
/ Kill off all my demons, and my angels might die, too
Gravatar

#38 snappyjoe 9. nov. 2008 13:54

hvis man har problemer med stream så virker den her fint:

http://www.sk-gaming.com/event/1102
Gravatar

#39 jesp3739 9. nov. 2008 14:03

Uh Uh nu starter det ^^
Gravatar

#40 laspe18 9. nov. 2008 14:13

#38
Tak for linket. Jeg oplever lidt hakken desværre, men det er til at holde ud. :-)
Sjovt at se lidt prof CS efter lang tid væk fra spillet.

6-2 i SK's favør efter 4 dårlige omgange fra danskerne :(

*edit*

4 gode runder til danskerne, og Danmark er med igen med en 6-6 position.
Gravatar

#41 jesp3739 9. nov. 2008 14:25

Hvor mange runder/maps skal de spille for at vinde?
Gravatar

#42 Orange 9. nov. 2008 14:35

jesp3739 (41) skrev:
Hvor mange runder/maps skal de spille for at vinde?


Ved ikke om finalen er anderledes, men normalt er det bedst af 3 maps med 30 runder på hver (15 som hhv. terrorists/counterterrorists). Der spilles selvf. ikke alle 30 runder på et map, hvis et hold opnår 16 sejre.
Gravatar

#43 jesp3739 9. nov. 2008 14:36

Orange (42) skrev:
Ved ikke om finalen er anderledes, men normalt er det bedst af 3 maps med 30 runder på hver (15 som hhv. terrorists/counterterrorists). Der spilles selvf. ikke alle 30 runder på et map, hvis et hold opnår 16 sejre.


ok tak
Gravatar

#44 AzCii 9. nov. 2008 14:47

Så har danskerne taget første map hjem (de_dust2) 16-10
Gravatar

#45 jesp3739 9. nov. 2008 14:49

Nogen der ved hvilke de to sidste maps er?
Gravatar

#46 MathiasLM 9. nov. 2008 14:49

Tuscan og train

Gravatar

#47 jesp3739 9. nov. 2008 14:53

Ok tak
Gravatar

#48 snappyjoe 9. nov. 2008 14:53

næste map er de_tuscan
Gravatar

#49 Jackiass 9. nov. 2008 14:53

Det her var lige i nyhederne :)
Gravatar

#50 Lss_1405 9. nov. 2008 15:05

Hvad har aldrig set De_Tuscan før. Ligner ikke noget dårligt map
/ Kill off all my demons, and my angels might die, too
Gravatar

#51 frygtl0s 9. nov. 2008 15:06

#50 Jeg tror heller ikke mtw.AMD har set den før..

Update: Men de lærer vist ret hurtigt..
www.jakobchristensen.dk
- verdens sjoveste hjemmeside!
Gravatar

#52 jesp3739 9. nov. 2008 15:37

Uha uha nu bliver det spændende
Gravatar

#53 AzCii 9. nov. 2008 15:40

VI tabte tuscan 14-16 så vi skal ha' sidste map
Gravatar

#54 Lss_1405 9. nov. 2008 15:42

Kan den blive draw? Og hvad sker der i så fald ? Score?
/ Kill off all my demons, and my angels might die, too
Gravatar

#55 AzCii 9. nov. 2008 16:04

11-4 til danmark i pausen
Gravatar

#56 laspe18 9. nov. 2008 16:04

Godt arbejde af danskerne i første halvdel af 3. map.

11-4 til DK. Det begynder at se rigtig godt ud.

YESH! DK tog pistolrunden!
Gravatar

#57 Lss_1405 9. nov. 2008 16:05

Fandeme vildt af MJe før alle 5 i rap
/ Kill off all my demons, and my angels might die, too
Gravatar

#58 jesp3739 9. nov. 2008 16:11

Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gravatar

#59 laspe18 9. nov. 2008 16:12

YEEEEEAH!!!
Gravatar

#60 AzCii 9. nov. 2008 16:12

16 - 4 til danmark,
Gravatar

#61 Lss_1405 9. nov. 2008 16:12

weeeeeeee
/ Kill off all my demons, and my angels might die, too
Gravatar

#62 AzCii 9. nov. 2008 16:13

helt sikker 3 kampe man skal se, specielt sidste kamp, med scout runde.
Gravatar

#63 .dot 9. nov. 2008 16:13

Tillykke til mTw med sejren :D
Gravatar

#64 Jackiass 9. nov. 2008 16:15

tillykke!
Gravatar

#65 MathiasLM 9. nov. 2008 16:15

Og de vinder!!! llålålååållålåå
Gravatar

#66 snappyjoe 9. nov. 2008 16:15

tillykke til mTw!
Gravatar

#67 Abech 9. nov. 2008 16:16

NIIICE!!!
MTW.AMD VANDT!

DANMARK er nu verdensmestre til cs 1.6!
Så nice.
Gravatar

#68 Bllets 9. nov. 2008 16:46

#51
Jeg kan garantere dig at mTw kender tuscan, det gør samtlige tophold, semi top-hold og mindre klaner også.

Tuscan er det map som konkurrence mæssigt som erstatter de_cpl_mill. Og det har det gjort et ½-1års tid nu. :)

#54
Så vidt jeg ved, i tilfælde af draw på sidste map, spiller man overtid med mr3.
Hvilket vil sige hver hold får 3 runder på hver side, og så den der først får 4 vinder kampen. Og man starter med 10k. Sådan foregår det i mindre turninger, dog ved jeg ikke 100% hvad de kører med til WCG, men nok noget i samme stil.
Names are the biggest limitations in this world.
Gravatar

#69 Bada 9. nov. 2008 17:11

Hvor kan man se et rebroadcast af finalen, som ikke kræver det Octoshape-halløj?
Gravatar

#70 jesp3739 9. nov. 2008 18:03

Er der andre steder, hvor man kan se sådan nogel e-sports kampe live, fra andre turneringer?
Nu tænker jeg mest på cs 1,6 og warcraft 3
Gravatar

#71 lolage 10. nov. 2008 17:16

Hvor kan man se kampene ? :o
Gravatar

#72 Mirk 10. nov. 2008 17:40

Jeg plejer aldrig at se disse events. men så dette fra start til slut, altså bare MtW vs Sk. Epic!. victory is sweet.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login