© Wikimedia

‘E-blodpropper’-rammer gamere: De sidder ned for længe

Et nyt fænomen, døbt ‘e-blodpropper, er begyndt at ramme danske gamere.

Det er måske ikke altid en god idé at sidde foran computeren mange timer i træk. Det kan nemlig føre til det, som hjertemedicinere har døbt ‘e-blodpropper’.

Der er tale om blodpropper i benene, fordi man har siddet ned for længe, og det er noget, man så småt er begyndt at se på de danske sygehuse, skriver DR Østjylland.

Professor i hjertesygdomme ved Aarhus Universitetshospital, Hans Erik Bøtker, fortæller, at der ikke er lavet større opgørelser af fænomenet, men der er en del enkelttilfælde.

Det er typisk ældre personer, der rammes af e-blodpropper, men der har også været et tilfælde hos en dreng på 12 år.

Den 50-årige Tom Pedersen fra Aarhus er en af dem, der er blevet ramt af e-blodpropper. Han mistede sit job i oktober, hvor “Red Dead Redemption 2” også udkom, som han endte med at spille i 5-6 timer ad gangen, hvilket førte til en blodprop i benet.

Hans Erik Bøtkers råd mod e-blodpropper inkluderer at stille sig op en gang imellem, at drikke væske ofte, at sidde ordentligt ergonomisk og undgå, at faste kanter klemmer mod ens ben.

Gravatar

#1 jespersen.thomas 23. jan. 2019 10:59

Fandt denne her:

https://techwiser.com/apps-to-remind-you-to-move-a...

Jeg synes det hjælper lidt på omløbet at gå lidt med jævne mellemrum. Bare lidt rundt i huset/lejligheden.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login