© The Pirate Bay

EA-chef advarer mod at sagsøge fildelere

I forgårs kom det frem, at fem mere eller mindre store spilselskaber, Atari, Codemasters, Topware Interactive, Reality Pump og Techland, har valgt at sende regninger på hver £300 ud til 25.000 mennesker over hele Storbritannien, fordi de har registreret, at disse personer har hentet spil ulovligt. Nægter man, så risikerer man at blive slæbt i retten. Den metode har direktøren for EA Sports, Peter Moore, nu valgt at kommentere på.

Moore mener, at hvis spilindustrien har lært noget som helst fra musikindustrien, så er det, at man ikke får flere venner ved at sagsøge forbrugerne, og at man må finde en anden måde at bekæmpe piratkopiering på.

Peter Moore, direktør, EA Sports skrev:
Yes, we’ve got to find solutions. We absolutely should crack down on piracy. People put a lot of blood, sweat and tears into their content and deserve to get paid for it. It’s absolutely wrong, it is stealing.[…]But at the same time I think there are better solutions than chasing people for money. I’m not sure what they are, other than to build game experiences that make it more difficult for there to be any value in pirating games.

EA-direktøren kan dog ikke kommentere på, hvad EA selv har tænkt sig at gøre i fremtiden, ud over at de i hvert fald ikke har tænkt sig at benytte samme metode, som ovenstående fem selskaber.

Gravatar

#1 hr. værk 22. aug. 2008 11:27

Fonrnuftig udtalelse, men der sidder garanteret en dynge mennesker der ude der læser det som en opfordring til at kopiere EA spil, da de nu har sagt at de ikke vil sagsøge folk for det.
The only "-ism" that works is Darwinism
Gravatar

#2 DR KOBALL 22. aug. 2008 11:30

Jeg tror ikke dette får pirat kopieringen til at stige, tværtimod. men det er min mening
Medeicenter, Opensource til windows Ja
www.meedios.com
You name it they got it
Gravatar

#3 Sikots 22. aug. 2008 11:37

Fantastisk at han forsøger at dæmpe masseysteriet og massesøgsmål.

Det ender jo bare i en helvedes bunke advokatregninger og mange af de tiltalte vil ikke kunne dømmes pga manglende beviser hvis de da har nosser nok til at gå i retten i stedet for at betale regningen!

Jeg synes faktisk at det grænser lidt til pengeafpresning.

Jeg kan da heller ikke bare sende en masse girokort ud til de folk som bor på samme vej som mig og skrive i brevet at jeg har set dem køre for stærkt, så nu skal de betale mig 500kr for at jeg ikke sender billeder til politiet...

Afpresning og bedrageri!
Why are you reading this? The joke is in your pants
Gravatar

#4 Kyoobix 22. aug. 2008 11:40

Så længe virksomheder bruger disse mafiametoder, nægter jeg simpelthen at støtte dem. Det er synd for de mennesker der arbejder for sagen (musikere, skuespillere, instruktørere, spilanimatorere m.fl) men de må, lige som den virksomhed de arbejder for, indse at mafiametoder IKKE er løsningen!
Gravatar

#5 LaMaH 22. aug. 2008 11:45

Valve metoden hvor de bruger Steam er faktisk jævnt awesome.

Altså start et program hvor du har alle dine spil smidt ind i, som så opdaterer dem når der kommer updates osv.
Det er jo win/win for alle!

Men ja, så ryger mine muligheder for at nasse spil gratis også, puha.. :P
Gravatar

#6 Zeelee 22. aug. 2008 11:45

nogen ide om hvilke former for beviser de har til grundlag for "bøderne"

det er jo set mange gange før at disse sager falder til jorden lige så snart beviserne skal hives frem
Gravatar

#7 Martinta 22. aug. 2008 11:47

og af denne nyhed lærte vi så en ting..

ikke støtte nogen af følgende firmaer ved at købe deres spil: Atari, Codemasters, Topware Interactive, Reality Pump og Techland..

de må da vel for pokker kunne regne ud at folk bare bliver mere sure på dem ved at de bruger metoder som den her..

men en ting jeg godt kunne tænke mig at vide er hvordan har de firmaer fået beviser omkring hvem der har downloadet de spil/filer? har de mon selv været inde og lege på bittorrent siderne?
Gravatar

#8 TuxDK 22. aug. 2008 11:50

#5

Ja, men det giver samtidig 1 "point-of-failure".
Jeg er stor fan af valve og steam, men jeg har læst mange sager hvor folk har fået deres steam account lukket af forskelllige årsager, og har ikke kunne spille NOGEN af deres spil de har betalt for.

Det skal man også lige huske at tage højde for.

Og det er skam ikke svært at lave pirat spil af steam spil skal lige siges :). Oftes er det bare nemmere at downloade via steam for fulde blæs, eller folk frivilligt vælger at betale.
Don't feed the trolls.
Gravatar

#9 jla_dk1 22. aug. 2008 11:51

Jeg syntes noget af det interessante i denne artikel er at Spil-selskaberne har registreret at de 25.000 hentet spil ulovligt.

Hvor har de fået de 25.000 fra, har de været inde og kikke på p2p netværket eller hva'?

Jeg kunne forstå hvis det var 25.000 som havde spillet på en ulovlig version og spillet var kodet til at sende x oplysninger retur til server.

Er 25.000 et højt tal eller er det lavt ?
Hvor mange brugere i Storbritannien er der på div p2p netværk og henter spil derfra. Nogen som har et bud ?
Gravatar

#10 jla_dk1 22. aug. 2008 11:57

Steam både ja/nej

ja:
5 skrev:
Valve metoden hvor de bruger Steam er faktisk jævnt awesome.

Altså start et program hvor du har alle dine spil smidt ind i, som så opdaterer dem når der kommer updates osv.
Det er jo win/win for alle!

Men ja, så ryger mine muligheder for at nasse spil gratis også, puha.. :P


Nej:
ulempen er helt klart at når du skal geninstallere dine spil skal du sidde online og downloade alle spil en gang til i stedet for at have dem på en cd/dvd

Steam har nogle funktioner, men der mangler meget endnu
Gravatar

#11 exeel 22. aug. 2008 12:01

Jeg vil 100 gange hellere installere mine spil online end at finde kasseterne frem. Gør det ved WoW, WoW:BC og ved så mange spil, jeg kan slippe afsted med det.

Det kan være det tager længere tid, men behøver ikke sidde ved computeren mens den henter. Omvendt tager installation fra CD/DVD mindre tid, men jeg skal være der til at hente diskene, skifte til næste CD/DVD osv.

Steam idéen er perfekt for mig. Men downloadhastighederne skal være konstante (den stopper stadig nogle gange uprovokeret og skal genstartes for at resume eller på anden manuel måde omgås problemet). Og så skal man kunne spille offline uden problemer.

Men fordelene opvejer det næsten ved automatisk patching, det nye "cloud" der gemmer indstillinger, savegames osv på Valves servere osv.

Ahem, ontopic:
EAs holdning er fornuftig. Pirater bliver ikke omvendt ved trusler, men ved at gøre græsset grønnere på den anden side.
- Bedre muligheder for at finde frem til, om spillet er pengene værd inden purchase.
- Lettere end at fumle med manuel installation, patching osv.
- Billigere grundet partly P2P spredning af patches osv og ingen manuel (evt bare .pdf) og ingen boks og gebyr til udgiver.
- Andre goder.
Gravatar

#12 Yd3 22. aug. 2008 12:07

Jeg er mest konsol-menneske, men syntes også Steam er vejen frem!...

Men utopisk nok burde folk bare tage sig sammen, og begynde at spytte nogen penge i kassen for spillene. - Flere solgt spil = bedre økonomi for producnten = bedre budgetter til nye og bedre spil.
/ Yd3
Gravatar

#13 RMJdk 22. aug. 2008 12:08

#11 Netop det Valve har gjort og det virker, der er bare for meget godt ved at have Steam :) og man kan jo endda brænde filerne ud hvis man vil være fri for at hente dem igen.
Gravatar

#14 aadal_dk 22. aug. 2008 12:08

Det er glædelig at se/høre nogen snakke fornuft. Men en af måderne kunne være at forhøje kvaliteten, sænke prisen.
Selv har jeg mange titler derhjemme, men jeg har spillet flere end jeg har. Dog de færreste færdig da det var noget evindelig crap det meste af det(snakker tilbage fra amiga til nu)
En god ting/feature i PS3 f.eks er demo download af stort set alle titler det giver bedre mulighed for at skille hype og junk fra.
Jeg syntes f.eks det var værd at give 500 kr for GTA IV mens andre titler er færdige på en go lørdag og ikke mere end det havle værd.
Desuden er blizzard inde på noget af der rigtig imo. jeg vil gerne betale godt 100,- pr. md for det det giver af oplevelse selvom jeg i starten var skeptisk over for dette, har de i lyset af fiaskoer(plz dont flame det er min mening) som AoC hvor jeg vill ærge mig over at betale 100,- for om månede for noget halvfærdig tis.
Gravatar

#15 Bllets 22. aug. 2008 12:12

#5
Steam er en god metode, dog er der simpelthen bare for mange underlige fejl med steam. Fejl hvor man pludselig bliver smidt af, hvor den pludselig glemmer ens cd-key, og andre ting. Steam vil faktisk utroligt godt, hvis det bare virkede 99% af tiden.

#10
ulempen er helt klart at når du skal geninstallere dine spil skal du sidde online og downloade alle spil en gang til i stedet for at have dem på en cd/dvd


En af pointerne med steam er du har MULIGHEDEN for at downloade spillet, men du kan sagtens stadigvæk bruge de CD/DVD'er du engang har købt.
*Dette tæller selvfølgelig ikke hvis spillet er købt over steam, men der snakkede hverken du eller #5 om*
Names are the biggest limitations in this world.
Gravatar

#16 Viggo 22. aug. 2008 12:14

"Yes, we've got to find solutions. We absolutely should crack down on piracy. People put a lot of blood, sweat and tears into their content and deserve to get paid for it."
ja hvis de så bare kunne få noget kvalitet(gælder især EA) ud af det på samme tid og udgav spillene til en rimelig pris, men nej nej, personligt synes jeg de skulle straffes for hvert lorte spil som de ugiver, og bagefter have 10 piskeslag for hver gang de beklager sig, og snakker om "hvor meget og hårdt de har arbejdet" og at det er piratkopierings skyld, os rimelig funny hvordan solar empire solgte så sindsyg godt.. hvorfor? mega nice gameplay, ingen graphics whores imellem spiludviklerne, og prikken over i'et, nul anti-piratkopiering overhovedet på spillet

men utroligt at det faktisk er en EA guy som kommer med noget så fornuftigt som det her...
newz mangler en rating der hedder "forkert"
Gravatar

#17 Dumpduck 22. aug. 2008 12:14

Kan godt forstå spilvirksomhedernes frustrationer vedrørende piratkopiering, men at sagsøge til højre og venstre er ikke løsningen, som andre pointere. Har de virkelig ikke intelligens nok til at se, hvordan det har haft konsekvenser for blandt andet musikindustrien?
Fornuftig udtalelse af Mr. Peter Moore, jeg holder med #2 her. Tror hans udtalelse vil åbne folks øjne lidt op, så der måske bliver købt et spil eller to mere, end slet ingen overhovedet.
Gravatar

#18 .dot 22. aug. 2008 12:16

#16 - Kan slet ikke se det utrolige i at en EA guy siger det her.
Gravatar

#19 moulder666 22. aug. 2008 12:23

#16 Det får mig til at tænke på en kommentar fra et show med Denis Leary.

"Keith Richards says kids should not do drugs...KEITH RICHARDS! Keith, we can't do any more drugs, because you already fucking did them all! We have to wait until you die and smoke your ashes!"

Kan de to ting sammenlignes? I believe so - hykleri ftw!
You, Sir, constitute the "anal" in car analogy!
Gravatar

#20 JesperZ 22. aug. 2008 12:24

#10 Man kan jo sagtens tage backup af de spil man har downloadet via Steam, inkl patches og det hele, og brænde dem på en DVD. Det er en indbygget funktion i Steam.

Men vejen frem er ikke nødvendigvis Steam. Hvis spilfirmaerne nu bare begynder at lave nogle bedre spil med gode multiplayer muligheder kunne det være der var flere der ville købe dem. Jeg køber aldrig selv singleplayer spil fordi de ikke holder i længden, men gode multiplayer spil har jeg ingen problemer med at betale for.
Tak fordi du læste min signatur :)
Gravatar

#21 Decipher 22. aug. 2008 12:58

"mere eller mindre store"

Større eller mindre?
Uenig er ikke det samme som irrelevant.
Gravatar

#22 ErdetIkkeLigeMeget 22. aug. 2008 13:02

Nøglen til løsningen er direct downloads, lave priser, og en vanvittig god dl hastighed. I mine øjne.

Der kommer mange fornuftige udtalelser fra EA for øjeblikket syntes jeg.
Ridder af den Offentlige Fred
Gravatar

#23 Sirius7dk 22. aug. 2008 13:14

direct downloads virker ikke altid, jeg hentede Grid som direct download fordi det var udsolgt, men multiplayerdelen skulle patches, og patchen til download-udgaven kom flere dage efter CD-udgavens patch, og virkede alligevel ikke. var noedt til at faa en .exe-fil fra en af mine venner for at kunne spille online
Gravatar

#24 exeel 22. aug. 2008 13:18

#22 Nemlig. Tænker det enten er for at virke fornuftig og blive populær, eller om de virkelig brænder for også at VÆRE fornuftige! Men er optimistisk omkring det og tror på det bedste :) Har jo intet at tabe...
Gravatar

#25 greylion 22. aug. 2008 13:28

Jeg kan til dels forstå de spilfirmaer, som vil til at sagsøge folk som kopierer/downloader spil.
Kan vi være enige om, at det mest er de gode spil, som bliver kopieret/downloadet?
Så kan spilfirmaerne vel også siges at ramme nogenlunde rigtigt med deres søgsmål, hvis de ellers holdt sig til kun at sagsøge dem som kopierer/downloader de gode/populære spil. Spørgsmålet er så, hvor man trækker grænsen mellem et godt og et dårligt spil.
På den anden side er det stadig for hårdhændet en metode; de kunne godt komme med en udvej som f.eks. at man blot skulle købe de spil man har hentet kopier af, så ville sagen blive droppet.
Debian-bruger siden marts 1999.
Gravatar

#26 smiley 22. aug. 2008 14:40

Der var da en liste over firmaer jeg ALDRIG vil købe et spil fra igen. I mistede lige en kunde.
At skrive en bil analogi er at indrømme man har tabt.
Både fordi det ikke giver mening og fordi man ikke har nogen fantasi.
Gravatar

#27 runeks 22. aug. 2008 15:33

14 skrev:
Jeg syntes f.eks det var værd at give 500 kr for GTA IV mens andre titler er færdige på en go lørdag og ikke mere end det havle værd.

Dette kunne netop også være grunden til at disse englændere har downloadet spil. Nemlig fordi de simpelthen ikke gider købe et spil for 400-500 kroner og bagefter finde ud af at det er noget lort.

Hvis de så ikke betaler penge for et spil som de finder ud af er helt vildt godt ser jeg det som værende deres eget problem, da det kan betyde at der simpelthen ikke bliver produceret flere spil af denne type hvis ikke der er nok der betaler for det.
Gravatar

#28 Taxwars 22. aug. 2008 16:32

"it is stealing"

Så ved man straks han er endnu en løgnagtig person som forsøger at platte sig til penge han ikke har gjort sig fortjent til via en umoralsk lovgivning.
Luk DR - de snylter på skatteyderne
Gravatar

#29 Zeales 22. aug. 2008 17:41

Jeg må indrømme jeg har elsket Atari siden Act of War og især Test Drive Unlimited, men hvis det er deres moral, så bliver det ikke mere fra nogle af de her firmaer.

Hermed jeg er officiel EA / Stardock FanBoy og vil kun købe spil fra disse.
LEVEL3.Net
Gravatar

#30 Adagio 22. aug. 2008 18:21

Damn double post... jeg klikke altså kun en gang
Gravatar

#31 nyx 22. aug. 2008 20:59

Nu har EA jo også det perfekte "bevis" på vej ud... De kommer med en gratis multiplayer shooter (så vidt jeg ved er BETA igang?), og så bliver det da spændende at se hvor tilhængere spillet får, da man med en anelse større nøjagtighed kan præsentere statestik for hvor mange penge der ryger på pirat-kopiering og hvor mange der reelt køber de spil de bruger tid på.

Interessant udvikling på vej fra EA - måske ikke mastodenten med de værste forretningsmetoder? Remains to be seen... :-)

På en semi off-topic note vil jeg påpege at jeg i de seneste tre uger har overtalt 4 kolleger til købe Supreme Commander FA - hvorfor så-meget-som-overvejede de det? Fordi det kostede en 50'er i Fona og derved er nemmere, mindre besvær og en hel del mere hurtigere end at hente det via torrent/newsleecher/what-ever og dernæst installere noget der skal arbejdes mere med end originalen... THQ har, ved at FONA og andre, dumpede prisen, udsolgt SupCom:FA blandt "rigtige" butikker langt de fleste steder i København - det er da bestemt ekstra indtjening til THQ :-)

Jeg tror stadig prisen har noget med noget at gøre, og 500,- er alt for meget for noget der kan bruges til 10-20 timers underholdning.
Gravatar

#32 Adagio 23. aug. 2008 10:56

Flot gjort newz, slet den ene af mine posts, men lade den uden information i blive der :rolleyes:

Here it goes again

29 skrev:

Hermed jeg er officiel EA / Stardock FanBoy og vil kun købe spil fra disse.


Jeg troede ikke jeg nogensinde ville høre en kalde sig selv EA fanboy... og da specielt ikke her for tiden med deres totalt crappy copy protection de bruger (en copy protection der ser ud til at have mottoet "Screw the customers, don't harm the pirates")
Gravatar

#33 lorric 23. aug. 2008 15:26

#20
Hvis spilfirmaerne nu bare begynder at lave nogle bedre spil med gode multiplayer muligheder kunne det være der var flere der ville købe dem. Jeg køber aldrig selv singleplayer spil fordi de ikke holder i længden, men gode multiplayer spil har jeg ingen problemer med at betale for.

Det er så en personlig mening. Jeg gider ikke ret mange multiplayer spil, men bruger meget tid på single player spil.
Dette indlæg er vurderet af en expert.
Gravatar

#34 rmariboe 23. aug. 2008 19:01

#9 << Og vigtigere: Hvor har du fundet identiteten på de 25000? Har de købt oplysninger af ISPer, som i givet tilfælde bør stå til ret seriøs retsforfølgelse?

#25 << Jeg tror bestemt, at "ringe" spil i større overfor salgstallene forholdsmæssig grad end "gode" pirateres. Der skal mere til at få en til at uprøvet lægge 500 kr for et ringe end et højt agtet spil.
Gravatar

#35 Borg[One] 23. aug. 2008 22:45

Woohoo - vi kan altså hente EA-spil ned, velvidene at de ikke kommer efter os med sure meninger....

TPB - here i come!!!
www.linkfighter.com - Fight for your right to be assimilated into the web

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login