© Pxhere

Efter masseskyderi i USA: Walmart fjerner reklamer for voldelige spil

Walmart er stoppet med at reklamere for voldelige computerspil i deres butikker, men sælger stadig våben og ammunition.

USA blev ramt af to masseskyderier i weekenden – en i Ohio og en i Texas. Sidstnævnte skete i en Walmart-butik, hvor 22 mennesker blev dræbt.

Gigant-selskabet har efterfølgende valgt i stilhed at fjerne skilte, spilbare demoer og lignende, der reklamerer for voldelige computerspil i deres butikker.

Det skriver Vice, der har talt med kilder i selskabet, imens skriftlige ordrer til de ansatte også er dukket op på Twitter og Reddit.

Walmart har tilsyneladende dog ikke tænkt sig at stoppe med at sælge våben og ammunition i deres butikker.

Dette sker efter, at en række politikere, inklusiv Præsident Trump, har peget på, at voldelige computerspil kan være skyld i masseskyderier som den i El Paso, Texas.

Brancheorganisationen for computerspil i USA, Entertainment Software Association (ESA), har efter Trumps udtalelser fremhævet den store mængde forskning, der afviser en forbindelse mellem voldelige personlighedstræk og computerspil.

Organisationen har samtidig gjort opmærksom på, at 165 millioner amerikanere spillere computerspil, og milliarder af andre rundt omkring i verden spiller også computerspil, imens de lande ikke er ligeså hårdt ramt af denne type vold.

Læs også Efter masseskyderi: Donald Trump vil begrænse computerspil.

Gravatar

#1 Johnny42 16. aug. 2019 16:11

Blev ganske enkelt nød til at oprette mig for at komme med en kommentar.

Fjerne reklamer for spil, men bevare våben i butikkerne? Ja det giver fin mening, eller...?

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login