© EA / Respawn

Enhedslisten overvejer et loot box-forbud i Danmark

 Enhedslisten overvejer et lovforslag, der ville forbyde loot boxes i Danmark, ligesom det er sket i Belgien.

Siden april 2018 har i det Belgien været forbudt at købe og sælge loot boxes i spil. Det har blandt andet ført til, at EA har fjernet muligheden for at købe in-game valutaen i “FIFA” i Belgien – læs mere her.

Det forbud i Belgien og lignende regler i Holland har fået Enhedslistens skatte- og finansordfører Rune Lund til at overveje et forbud i Danmark, skriver Version2.

Derfor har han bedt skatteministeren Karsten Lauritzen om at redegøre for hans holdning til et eventuelt loot box-forbud.

Rune Lund er ikke i tvivl om, at der er tale om spil – det vil sige gambling – som det står beskrevet i Spilleloven, og det må man ikke markedsføre til børn.

Spil som “Overwatch” og “FIFA” får specielt opmærksomhed, når man diskuterer loot box-forbud, fordi de begge har en form for loot boxes, imens de begge er tilladt for børn og unge under 18 år.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login