FCKF.C. København og Nordisk Film satser på e-sport

North er navnet på en ny e-sports-organisation, grundlagt af F.C. København og Nordisk Film, som fra starten stiller med et danskbaseret verdensklassehold i Counter-Strike.

Parterne bag North har ansat Jacob “Maelk” Toft-Andersen som sportsdirektør og vil i verdenseliten inden for e-sport, der er den hurtigst voksende sportsgren målt på økonomi og følgere på verdensplan.

Ambitionen er at indlemme flere hold og spillere, så North bliver en af Europas største multigaming-organisationer.

‘Vi er to stærke aktører inden for underholdning, som nu laver et fælles set up, hvor vi ser en oplagt mulighed for at træde ind i e-sport på allerhøjeste niveau fra start. Der er et kæmpe potentiale i e-sport, og vi har meget store ambitioner med North, som vil være blandt verdens stærkeste fra dag et. Vi elsker at konkurrere i FCK og glæder os helt enormt til at komme i gang og udvikle det her,’ siger CEO i F.C. København, Anders Hørsholt.

North ejes ligeligt af Nordisk Film og F.C. København. Nordisk Film, som mediekoncernen Egmont står bag, driver en række digitale forretninger og har stor erfaring med at opbygge og markedsføre underholdningsbrands.

’Nordisk Film og F.C. København komplimenterer hinanden på bedste vis med denne nye satsning. E-sport er et område, hvor der både ageres på en lokal og en global arena, og som er præget af høj vækst, digitalisering og en ung målgruppe. Dermed ligger det også i naturlig forlængelse af Nordisk Films eksisterende forretninger, og vi kan bidrage aktivt med at skabe en markant, fanbaseret nordisk e-sports-organisation. Nordisk Film er i forvejen en del af den hastigt voksende gamingindustri. Vi har et langvarigt tæt samarbejde med Sony PlayStation, som vi repræsenterer i Norden, og vi har lanceret Nordisk Film Games, der skal investere i nordiske spilvirksomheder,’ siger koncerndirektør i Nordisk Film, Allan Mathson Hansen.

Eksplosiv vækst for e-sport

E-sport er verdens hurtigst voksende sportsgren målt på økonomi og rundede i 2016 ifølge Deloitte en global omsætning på 3,5 mia. kroner. Den eksplosive vækst forventes at fortsætte, og både præmiepenge til turneringer, sponsorater og tv-rettigheder vil øges.

North vil være det førende samlingspunkt for e-sport i Norden, hvor der er en stor talentmasse, og kan tilbyde de bedste nordiske e-sportspillere en attraktiv base. Organisationen har foreløbig skrevet kontrakt med et danskbaseret Counter-Strike-hold, som frem til årsskiftet spillede for den amerikanske e-sports-organisation Dignitas.

Holdet kvalificerede sig I december som et af bare 16 hold i verden til den første ELEAGUE Major-turnering i 2017, som spilles i Atlanta i USA i slutningen af januar. Det er en af verdens største turneringer, hvor der bliver kæmpet om en samlet præmiesum på en million dollar.

Træningslokaler i Telia Parken

Sportsdirektør for North bliver det største danske navn inden for e-sport gennem de seneste ti år, Jacob “Maelk” Toft-Andersen. Han kommer med en lang erfaring som aktiv inden for e-sport samt fra en stilling som sportsdirektør for den tyske Bundesligaklub Schalke 04s e-sports-organisation. Jacob Toft-Andersen får ansvaret for, at North lever op til de høje sportslige ambitioner. Dette indebærer blandt andet scouting og rekruttering af nye spillere.

Norths e-sportsspillere vil have deres gang i Telia Parken, hvor der vil blive etableret træningsfaciliteter og administration for North.

Efter Norths deltagelse i ELEAGUE Major-turneringen i Atlanta, vil holdet blive præsenteret til et større fanevent i København i februar.

Endelig etablering af partnerskabet afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login