© ESL Gaming

Finalen i verdens største Counter Strike-turnering  afholdes i Odense

Odense bliver værtsby for Pro League CS:GO Season Six Finals, som er verdens største turnering i Counter Strike. Odense Kommune indgår i den forbindelse en sponsoraftale med ESL, der er verdens største esportsarrangør.

Ved finalestævnet i Odense vil de 12 bedste hold i CS: GO fra Europa og Nordamerika kæmpe om en samlet præmiepulje på 1 million dollars i Sparekassen Fyn Arena, mens millioner af seere verden over forventes at følge finalen.

De seneste gange er finalen afholdt i São Paolo, New Work og Köln og senest i juni 2017 i Dallas, Texas, inden den i december 2017 afholdes i Odense. Selve finalerne afholdes fra den 8.-10. december.

Odense Kommune bliver hovedsponsor for Pro League CS:GO Season Six Finals. Op til finalen i ESLs Pro League i Odense vil der være en række kvalifikationsrunder som under titlen, ‘The Road to Odense’ vil eksponere Odense op til finalestævnet, der vil blive fulgt af millioner af esportsfans over hele verden.

’At være vært for en af de vigtigste esportsbegivenheder i verden er en fantastisk mulighed for at vise Odense frem til et globalt publikum,’ udtaler Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

Målgruppen der beskæftiger sig med esport er typisk unge mænd med en naturvidenskabelig uddannelse eller interesse. Derfor er tiltrækningen af finalen i Pro League ikke bare en stor event for byen, men i høj grad også en unik mulighed for at rekruttere arbejdskraft til Odenses erhvervsklynger indenfor robotter, droner og it. Derfor vil sponsoratet af Pro League CS:GO Season Six Finals blive brugt til en større rekrutteringsindsats i løbet af efteråret.

Det er første gang at ESL afholder et mesterskab i Danmark.

Odense Kommunes hovedsponsorat lyder på 2,4 millioner kroner. årligt de næste 3 år og aftalen sikrer, at der udover eventen i år også vil komme esportevents af en lignende størrelse til byen de kommende to vintre. Odense Kommune har i alt afsat 3,5 millioner kroner årligt de næste 3 år til disse events, der vil blive en del af Odense Gaming Week. Der vil komme mere information ud om Odense Gaming Week i løbet af efteråret.

Billetsalget til finalerne i Pro League i Odense begyndte i dag klokken 12.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login