© Pixabay

‘Gaming disorder’: WHO tilføjer officielt computerspilafhængighed til liste over sygdomme

Verdenssundhedsorganisationen WHO har tilføjet computerspilafhængighed til deres officielle sygdomsliste, og regeringer verden over skal derfor have potentielle behandlinger klar i januar 2022.

Det har været lang tid undervejs, men verdenssundhedsorganisationen WHO har nu godkendt en ny version af deres officielle liste over sygdomme og sundhedsproblemer, der inkluderer ‘gaming disorder’ – eller computerspilafhængighed.

Det skriver Polygon.

Lidelsen er defineret ved, at en person ikke kan stoppe med at spille computerspil, selv hvis det har en negativ påvirkning på personens liv.

Kritikere påpeger, at den meget generelle definition betyder, at man nærmest kunne erstatte ordet ‘gaming’ med et hvilket som helst andet ord, og at teksten i definitionen nærmest er taget fra beskrivelsen af ‘gambling disorder’, hvor man netop har erstattet ‘gambling’ med ‘gaming’.

En fælles udtalelse fra repræsentanter fra computerspilindustrien i en række lande kritiserer også WHO’s beslutning:

Gaming disorder er ikke baseret på beviser, der er tilstrækkelige og robuste nok til at blive inkluderet i et af WHO’s mest vigtige og standard-bestemmende værktøjer,” står der blandt andet i udtalelsen.

WHO’s liste tæller ikke som lov, men den er toneangivende, når det kommer til lovgivning og fremtidige behandlingsmuligheder.

Derfor forventes det også, at WHO-medlemslande som Danmark har eventuelle behandlinger klar i januar 2022, når den opdaterede sygdomsliste træder i kraft.

En person, der formentlig støtter WHO’s beslutning, er psykologen og stifteren af Dansk Behandling for Computerspil- og Onlineafhængighed (Dabeco), David Madsen, som tidligere har kritiseret populære spil som “Fortnite” for at være ekstremt vanedannende og føre til depression – læs mere her.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login