GC11: Masser af gameplay fra DotA 2

For blot få dage siden var der ikke mange, der havde nogen anelse om, hvad vi kunne forvente af Valves kommende DotA 2, men som GamesCom for alvor blev skudt i gang i går, så blev dette gjort til skamme.

De første mange kampe i Valves store afsløringskonkurrence af DotA 2 – hvor verdens seksten bedste hold til DotA er blevet inviteret til at kæmpe om en million dollars – er blevet spillet, og har man ikke fulgt med live, så er der stadig mulighed for at se det hele.

På DotA 2’s hjemmeside er samtlige færdigspillede kampe nemlig tilgængelig, hvilket selvfølgelig betyder, at der er flere timers gameplay at studere – eller blot adskillige timers god underholdning.

Udover de mange timer, der allerede er tilgængelig, vil torsdagen på GamesCom selvfølgelig også byde på nye kampe, der kan følges live via spillets hjemmeside fra kl. 10, hvor dagens første kamp skydes i gang. Vil man helst følge de danske helte, så sker det fra kl 11.15, hvor danske Meet Your Maker går i ringen i Upper Bracket-kvartfinalen efter en flot førstedag i gruppespillet.

Følg kilden i overskriften eller klik her for at komme direkte ind til turneringens program, hvor gårsdagens kampe kan ses.

Gravatar

#1 knekker 18. aug. 2011 06:43

Er det et dårligt tegn hvis jeg har glædet mig længe til at opleve dota2, og så ikke formå at se et helt replay færdigt, før jeg kedede mig?
Gravatar

#2 CoBolt 18. aug. 2011 06:46

#1 Ja. Personligt må jeg også sige jeg er lidt skuffet over det gameplay jeg har set. Og hvis der ikke sker noget vildt ender det nok med at jeg holder mig til League of Legends.

Hvordan kan man være blandt "verdens seksten bedste hold" i et spil der endnu ikke er udgivet, og så vidt jeg ved ingengang har været udgivet i alpha/beta endnu? o.0

EDIT: Efter lidt nærmere kig på det kan jeg se at det er verdens seksten bedste hold til DotA, og ikke DotA 2 som jeg læser det i nyheden.
//CoBolt
Gravatar

#3 Robotusch 18. aug. 2011 06:57

Mht. MYM kan jeg godt anbefale at man ser deres kamp mod M5, for hold da fest hvor blev der uddelt bøllebank :D
Gravatar

#4 fidomuh 18. aug. 2011 07:15

#2

Det er lidt ligesom med SC2.. Hvad skal de lave af "vilde" ting? Folkvil have DoTA. Det er det de faar :D
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#5 Ditlev 18. aug. 2011 07:42

#1 - Der må jeg så nok sige at jeg blev positivit overrasket. Det er jo DotA som vi kender det, på en ny engine, med ny grafik (#4 +1).

#2 - Du kan jo ikke sammenligne med LoL, det er to vidt forskellige spil. Personligt spillede jeg LoL i lige nøjagtigt 5 minutter inden jeg mistede interessen og hoppede videre til HoN.

HoN får dog sparket så snart DOTA 2 udgives. :D Jeg glæder mig helt ustyrligt til at få fingrene i det.
Gravatar

#6 CoBolt 18. aug. 2011 07:58

#5

Sandt nok. De 2 spil kan måske ikke direkte sammenlignes men de har dog mange af de samme elementer. Hvis folk sammenligner CoD og Battlefield kan man vel også sammenligne LoL og DotA. Ja de tiltrækker ikke 100% det samme publikum, men der er en del fælles træk.
//CoBolt
Gravatar

#7 pinkt4l1ty 18. aug. 2011 10:29

Sku dejligt at se de har beholdt gameplayet, heroes, items osv. uændret, håber det forbliver sådan så vi slipper for flere HoN/LoL fiaskoer.

Ville bare gerne ha' set de 16 bedste hold i verden, fremfor de 6? bedste og nogle EU hold med kendte spillere..

Også kunne de også godt ta' at streame loosers bracket først, så der er større mulighed for at se winners bracket.

Men jaja, glæder mig satme til at se det gå live ell. forhåbentlig prøve betaen, indtil videre lever det meget godt op til forventningerne :)
Gravatar

#8 Dejrullen 18. aug. 2011 10:42

#7 Tror det er svært at falde LoL for en fiasko - Ved ikke præcist hvor stor community eller hvor mange brugere HoN har, men går heller ikke ud fra at det er betegnet som en fiasko, selv om de måtte gå over til Free-to-play ligesom LoL.
Men så vidt jeg ved så har LoL en pænt stor community og en en pænt voksende antal brugere.

Jeg har selv været inkarneret DOTA spiller og så da også frem til HoN første gang jeg hørte om det. Men blev så skuffet at jeg hellere ville gå tilbage og spille det oprindelige Dota frem for det.
Men nu bruger jeg det meste af min tid på LoL og synes faktisk ikke DOTA2 så, så imponerede ud.
Men hver sin smag går jeg ud fra.

Men da alligevel dejligt at se de Heroes og items man kender havde de rigtige navn :D
Gravatar

#9 pinkt4l1ty 18. aug. 2011 11:16

Da HoN var i beta, var ideen at det skulle være DotA på sin egen platform (Som DotA2), det mislykkedes pænt meget. Men jaja, det slår da i det mindste LoL.

LoL, well, F2P fra start, fjern de "svære" elementer, denying, TP scrolls (free tp, sigh), også hele ideen med lvls og ekstra boosts og abilities der bare er unødvendigt fyld.. Også selvfølgelig selve grafikken i spillet giver det heller ikke større underholdningsværdi. Eneste + ved det jeg ser, skulle da være at de har forsøgt sig med enkelte nye abilities og spellpower. Og ja jeg ser F2P som en falliterklæring.

Men det da meget heldigt for både HoN og LoL at DotA er så anti newbie venligt.
Gravatar

#10 Testa 18. aug. 2011 11:56

#9 Nej det er ikke heldigt for DotA at de ikke er det. Du får ikke stablet et godt multiplayer spil op uden der er en massive mainstream der spiller det!
Det værste der kan ske her er at alle de dårlige elementer fra DotA community hurtigt inficere, og gør spillet endnu mindre attraktivt for nye spillere.

Se det på den her måde, hvis DotA ikke bliver en mainstream succes, så er der heller ingen der smider en masse penge i det til turneringer osv. og så bliver det lige så stille blot et niche spil igen.

LoL er netop så stor en succes fordi deres model er bedre tilpasset og grafik og interface gør at det er nemt at følge med. Det ser bare ikke ud til at DotA 2 udvilkeren har lyttet til dem der nu engang søgte at man lavede det mere tilgængeligt, og det er synd. Selv i Starcraft 2 blev der lavet ændringer fra 1´ern for at gøre spillet endnu mere tilgængeligt.

Mht. det replay jeg så... Damn det var satme uværdigt. Der var kun en gamescom kommentator i deres live stream. Der er dog åbenbart ikke nogen spectator mode i DotA 2 hvor kommentatorene så kunne have siddet og styret kameraet og fortalt. Den slags er nok det mest vigtige i et spil der vil være esport, så ved ikke hvad de tænkte at de ikke implementeret det fra start! Håber meget på at det bliver bedre som vi kommer tættere på finallen.

Så alt i alt bliver det spændende at se om DotA bliver en succes, jeg tvivler som det ser ud lige pt. men håber da at blive positivt overrasket da jeg elsker denne genre af spil, og det kan kun tvinge de andre spil til at blive mere kreative hvis DotA bliver en succes.
Gravatar

#11 pinkt4l1ty 18. aug. 2011 12:14

#10

Tror du skal gå igang med at streame, spectatorsne kan flytte sig ligeså fint rundt som de kan i SC2 og der sidder to kommentatorer. Har ingen anelse om hvad det er du sidder og ser. Hvis du ikke er klar over det, røg nogle af kommentatorerne bl.a. ud i de første spil, men det vel nemmere at antage at der bare er en.

Har du spillet betaen af dota 2 eller udviklet på det? Ellers kan du ca. ikke have nogen som helst ide om hvorvidt det er lavet mere newbie venligt.

"Nej det er ikke heldigt for DotA at de ikke er det" Ikke er hvad?
Skrev det var meget heldigt for LoL og HoN at DotA 1, ET, var anti newbie venligt. Prøv læs det igennem en ekstra gang også se ET stream.
Gravatar

#12 Testa 18. aug. 2011 15:00

#11
Ja oka,y kan godt se at jeg mangler nogle 2 taller efter nogle af mine DotA´er i min tidligere post.

mht. streams kan det godt være jeg blot har fået en ringe en,(Var en af det første runder) syntes heller ikke det kunne passe at det var sådan, ser frem til de næste kommer senere i dag.

"Ellers kan du ca. ikke have nogen som helst ide om hvorvidt det er lavet mere newbie venligt."
Ud fra alt hvad jeg har læst og set indtil videre så er DotA 2 blot DotA i nye klæder, der er ikke reelt set ikke lavet om på noget. Men spillet er jo kun i sine tidlige stadier, så meget kan nå at ændre sig.

"Ikke er hvad?
Skrev det var meget heldigt for LoL og HoN at DotA 1, ET, var anti newbie venligt."
Okay hvis du mente det på den måde så jeg enig. Hele min pointe var at hvis DotA 2 = DotA så står de jo stadig med det problem, og det er det som jeg ikke håber kommer til at ske.

En ting der også lige undrede mig om din tidligere post.
"Og ja jeg ser F2P som en falliterklæring."
DotA har alle dage været F2P, fra start til nu. Hvorfor var det så en dårlig ting at LoL var F2P fra start ? Når alle de andre alternativer ikke koster noget inden for en genre hvordan skal man så kunne slippe afsted med at kræve betaling for det?
Gravatar

#13 pinkt4l1ty 18. aug. 2011 16:09

Haha, så giver det lidt mere mening ;) Og det var første match mellem iG og EHOME, hvor alle kommentatorer udover de tyske røg ud, har ikke set nogle VODs fra dem der ikke har været sendt live, så kan jeg ikke udtale mig om.

Valve har jo udgiver begrænsede mængder info om det indtil videre, vil næsten satse et ben på det bliver newbie venligt ;), indtil videre er der vist også kun 46 heroes færdige? http://i.imgur.com/vHDGp.jpg

Well, man kan vel kun sige dota er halvvejs F2P, under alle omstændigheder, koster WC3+TFT da lidt, i mit tilfælde har jeg hvertfald en kopi af hver, der udelukkende er købt for at spille dota :). Men der er heller ikke brugt ressourcer på at lave DotA som der er på LoL og HoN, det er jo ikke et spil der er designet - før nu, men blot et map som der somregel ikke har været meget mere end en person om at holde opdateret.

Tjah, tvivler nu på det bliver gratis at spille DotA 2, håber virkelig ikke man skal døje med at købe heroes og lign. pis, men lad os nu vente og se :)
Gravatar

#14 Testa 18. aug. 2011 16:34

Tja der er nok to(tre) modeller de kan bruge.
Ren F2P med ingame points til at købe helte og så ellers penge hvis du vil have lir og ønsker at støtte dem ala LoL.

Eller betaling for selve spillet og adgang til alt fra dag et. Men tvivler på denne model hvis de planlægger at tilføre flere helte og andet senere.
I så fald bliver det et DLC helvede uden lige.

Efter den succes de har med TF2 så tror jeg meget på at de vil køre den stil videre med mærkelige indgame ting og sådan alt efter hvad du ellers har købt. Det og så hvis de vil lave seriøs konkurrence med LoL så er det nok ikke smart at kræve fuld AAA titel pris fra dag et. Men vi får se! Tilbage til at se kampen!
Gravatar

#15 pinkt4l1ty 18. aug. 2011 17:02

Tjah, men nu har de heldigvis også Icefrog med på vognen ;) Håber han er så slem som de siger, for så tror jeg ikke han har interesse i alternative skins osv :)

Men ja, bliver spændende at se

Gravatar

#16 Cosmikaze 18. aug. 2011 18:57

Bare en lille sidenote (maaske nogen allerede har sagt det, har ikke li tid til at laese alle komentarer), det er Dota 2 ikke DotA 2. Bare en lille detalje som ikke har en skid at sige i virkeligheden.
Gravatar

#17 Testa 18. aug. 2011 19:52

Icefrog kan jo være nok så stædig, men i sidste ende betaler valve for gildet, og de skal jo have deres penge igen. Der er for mange penge i kosmetiske ting til at jeg tror valve helt vil droppe den indtægts mulighed.
Gravatar

#18 Troels-K 19. aug. 2011 09:36

#7 er LoL en fiasko? sjovt, havde ellers hørt at på et givet tidspunkt var der flere online på LoL end WoW, og har hørt et rygte om at WoW klare sig ganske udemærket ;)

Når det så er sagt, vil jeg ikke skifte til DotA 2, da jeg egentlig ikke brød mig og DotA, jeg syntes folk generalt var ( undskyld sproget ) en folk idioter, som man ikke bare kunne have det sjovt med (som om folk glemte at have det sjovt ). Syntes LoL fungere meget bedre, både gameplay, og UI.

Personligt syntes jeg også det er fede det med at man bruge tid på at forberede masteries og runepages, samt det med at købe champions, det giver en føles af progression som jeg finder gør spillet bedre.

Tror dog at DotA 2 nok skal blive stort, bare ikke for mig ;)
Gravatar

#19 Rusgamer44 19. aug. 2011 15:40

LoL har cirka 100k - 500k online. HoN har cirka 30k - 50k online på hvert givent tidspunkt. Til events har HoN maks set 10k viewers og LoL har "set" 100k viewers (dog fordi videoen poppede op i launcheren).

Dota 2 groupstages så over 4 millioner viewers, og communitiet menes at være omkring 14 millioner spillere worldwide. Så ved ikke om LoL og HoN overhovedet er i den samme liga som Dota, men det er sødt af dem at have givet os alternativer mellem Dota 1 og 2.

Kærlig hilsen en HoN spiller der skifter til Dota2.
Gravatar

#20 Testa 19. aug. 2011 22:13

#19
Der har altid været stor debat om hvor stort Dota egentligt er. Søger man lidt finder man tal mellem 5-20 millioner. Men de fleste af de værdier kan ikke bruges til noget, ligesom LoL's 15 millioner accounts ikke kan. Grunden er at det har været gratis at hente Dota, og lave en LoL account. Du har ingen mulighed for at bestemme usikkerheden på værdierne og derfor er det ikke andet end dårlig PR statistik at bruge dem.

Det eneste tal der reelt kan bruges til at måle popularitet med er antal folk der spiller pr. tidsrum. Og der mangler vi stadig Dota 2's.
Men der er ingen tvivl om at det nok skal blive stort hurtigt.

Jeg er heller ikke i tvivl om at HoN nok dør en stille død, da det bare ikke har nok unikt indhold. Det bliver straks mere spændende at se hvordan LoL kommer til at udvikle sig, når de nu rent faktisk får lidt konkurrence.
Gravatar

#21 Sugardad2 19. aug. 2011 22:30

#1 det er da klart, jeg kedede mig også, og jeg kan sagtens forstå alle dem der også gør, for der var jo ingen kommentatorere på, og hvis man plejer at se de videoer inde på honcast, så ved man hvor stor en forskel det gør med et godt cast

#20 jeg er sikker på at hon ikke dør stille hen. Hvis man stiller hon op imod dota, så er det jo ret meget det samme, MEN hon har stadigvæk et hav flere heroes, en store og flere elementer som dota ikke har endnu, fordi det er så nyt, og det vil i hvert fald tage tid før dota kommer op og får lige så mange heroes som hon. og det med at hon ikke er unikt, det er også at tage helt helt fejl. dengang hon udkom, der var det absolut intet unikt, men hvis man faktisk logger ind i hon en gang imellem så vil man finde ud af at det spil b liver opdateret i hoved og røv af s2 og de gør et fantastisk job for deres brugere. der kommer jo én opdatering i ugen, stort set altid med en ny hero (sådan har det været hele sommeren) eller et nyt skin.

og det er min holdning at hon mere og mere er blevet et selvstændigt spil, istedet for at blive associeret dota som det gjorde i starten, og man møder f.eks aldrig nogen der sammenligner det med dota mere, det gør jeg i hvert fald ikke, og der er folk ellers normalt aldrig for langsomme til at skrive "KLON!!!!111one"
Gravatar

#22 pinkt4l1ty 19. aug. 2011 23:28

#18 Find lige noget til at bekræfte at LoL skulle have haft flere spillere end WoW, tror du er temmelig langt ude hvis du mener det seriøst.
Okay, måske er der flere online onsdag fra kl 05-11, mens serverne er nede, men ellers har der aldrig nogensinde været i nærheden af den mængde spillere der er i WoW.
Men ja, sproget i DotA har aldrig nogensinde været pænt.

#21 "Som dota ikke har endnu, fordi det er så nyt" Du er vel klar over at DotA er fra 2003 og Icefrog begyndte at lave på det i 2005. Derudover har det 100+ heroes. Alle HoN spillere jeg kender, sidder spændte og venter på at DotA 2 udkommer, så de kan ligge HoN på hylden, DotA 2 bliver uden tvivl dødsstødet for HoN, men LoL overlever vel, eftersom gameplayet der i, ikke ligefrem minder om de andre.
Og det blev ikke bare associaseret med HoN, hvis du har spilt HoN siden betaen, burde du også være klar over at målet med det var at det skulle være det som DotA 2 nu bliver.

Men som #19 siger, var det da sødt af dem at give et par alternativer til dem der ikke var inde i DotA, indtil DotA 2 kommer, så det forhåbentlig bliver nemmere at begynde som ny.
Gravatar

#23 pinkt4l1ty 19. aug. 2011 23:38

#21 Og nå ja, prøv hop ind på twitch.tv/neodota , der sidder der kun 5-6 pro casters og kommenterer på alle gamesne live, derudover, sidder der også live casters til GC som kommenterer når du streamer dem live, og hvis du ser en VOD og du rent faktisk magter at klikke på ENGLISH neden under videon, tænk engang, så kan du rent faktisk få de engelske kommentatorer på endnu engang (Hverfald den ene VOD jeg har set)! Det sku utroligt, hva? Og igen, casting bliver også brugt i DotA 1, så nej, S2 har ikke gjort en eller anden utrolig opdagelse indenfor live streaming og kommentatorer, sigh...
Gravatar

#24 Testa 20. aug. 2011 21:29

Han havde nok en dårlig stream lige some mig. Jeg fandt nogle andre og der var de vilde kommentatorer på. Dog var lyd kvaliteten ringe fordi der var for meget baggrunds støj.

Pt. syntes jeg LoL's streams har været bedre (Udover de tyske kommentatorer som prøver at snakke engelsk). Dog gik de ikke lige så meget amok som i Dota 2 og det mangler lidt. Det er sku sjovt når en kommentator laver en god nerdgasm.

#18 for LoL er der i peak ca. 500k spillere på deres servere worldwide. Hvis det tal er større end WoW's tilslutning, når du ser på alle realms, ville jeg blive meget overrasket. Så er der ihvertfal mange som bare smider deres penge efter blizzard uden at spille overhovedet!
Gravatar

#25 duppidat 21. aug. 2011 02:20

#18 Rofl, større end WoW :P

Men du har ret i at LoL er meget mere børne (læs newbie) venligt end både HoN og Dota. Dog er det 100% det der ødelægger spillet for mig.

Synes også gameplay er alt for langsomt og simpelt (at fjerne denies?!?!) og så er grafikken lige til at lukke op og skide i. Men synes da det er fedt at der er noget at vælge imellem :-)

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login