Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Rockstar Games

GTA IV pc med problemer

Via 1Up.com - , redigeret af Net_Srak

Hjemmesiden 1Up.com har taget et kik på problemerne med pc-udgaven af GTA IV, som der i denne uge har været en del klager over på nettet. På Steams forum kan man se, at mængden af fejl i spillet for nogle spillere er så stor, at Steam er begyndt at give kunder pengene tilbage.

Rockstar siger i en officiel udtalelse, at problemerne kun opleves af få spillere, og at der arbejdes på at løse problemet hurtigst muligt. I forbindelse med problemer har Rockstar udgivet en liste med fejlkoderne, der dukker op i enkelte tilfælde.

1Up.com peger på den manglende mulighed for at køre spillets grafik i høj kvalitet som et af de mest frustrerende problemer.

Gå til bund
Gravatar

#1 rudolf 5. dec. 2008 14:21

Hm de fleste sager hvor folk får deres penge tilbage er pga. misvisende systemkrav hvor spillet praktisk talt ikke kan spilles under de angivne systemkrav.
Gravatar

#2 hansen28 5. dec. 2008 14:23

syns det underligt at de udgiver det når der er så mange fejl i det,.. der nogen der må have sovet i timen,.. hehe
Gravatar

#3 NeoNmaN 5. dec. 2008 14:29

her er det man kan sige "velkommen til konsolerene" :0) ik at der ik findes fejl i konsol spil men i dette tilfæle er der vist ikek nogle fejl i konsol versionen til PS3 og Xbox
When you go Mac, you never go BACK!
Gravatar

#4 IT-ekspert Yvossen 5. dec. 2008 14:33

#0 "Rockstar siger i en officiel udtalelse, at problemerne kun opleves af få spillere"

Jeg har da også oplevet et problem eller to, jeg har bare ikke klaget. Sådan tror jeg det er med mange og de bliver vil ikke talt med?
Real cryptography has curves!
Gravatar

#5 Shorts 5. dec. 2008 14:34

#3 hvilket højet sandsynligt hænger sammen med at det for det første er udviklet til konsol og efterfølgende portet til pc, men også at konsoller ikke har et bredt udvalg af hardware der skal supportes.

PC spil kan sagtens fungere godt på stortset al hardware, det kræver dog lidt mere arbejde end til konsol.
Corei5 2500k 3.3-3.6 GHz - 8GB 2133 MHz Ram - Radeon HD 7750 2GB OC - 23" LG LED monitor IPS237L-BN 16:9 + 19" LG Flatron Slim L1980U 4:3
Gravatar

#6 rasmusv 5. dec. 2008 14:44

"1Up.com peger på den manglende mulighed for at køre spillets grafik i høj kvalitet som et af de mest frustrerende problemer."


1Up.com tager fejl. Det mest frustrerende er at man ikke engang kan starte spillet. Der er så mange forskellige problemer med den her software og så mange der oplever den, at det er en katastrofe de har udgivet. Jeg har bitchet en gang og jeg gør det gerne igen. Her bare nogle af de ting jeg selv har mødt eller andre beskriver.

Spillet lider f.eks. af:
1. Performanceproblemer for selv de bedste rigs
2. manglende multigpu understøttelse
3. installeres sammen med påtvunget adware
4. installeren er på volapyk
5. securom drm
6. problemer med afinstallation af spillet
7. manglende ny nvidia driver understøttelse
8. fejl på live multiplayer- hvilket gør det uspilleligt
9. ingen savegames uden netforbindelse
10. random fatal errors i spillet fordi spillet ikke kan styre sit resurceforbrug
11. slet ingen spilmulighed (fatal crash) pga. ovenstående
12. installeren fejler, hvilket nægter installation.
Gravatar

#7 Hologram 5. dec. 2008 14:50

#6 Er det noget du har nærmere dokumentation for, eller er det dine egne oplevelser?
Gravatar

#8 hansen28 5. dec. 2008 14:52

Hologram (7) skrev:
#6 Er det noget du har nærmere dokumentation for, eller er det dine egne oplevelser?


bare læs på diverse forumer der er der os folk der siger de har mange probs med spillet,..
Gravatar

#9 ands1983 5. dec. 2008 14:55

Og så undrer de sig over at folk piratkopiere deres software - MÅSKE FORDI DEN ER SÅ ELENDIG AT DEN IKKE ER VÆRD AT BETALE FOR!

Geez...fail @ rockstar.
...i hvert fald ifølge profeterne.
Gravatar

#10 Tutti 5. dec. 2008 15:00

ands1983 (9) skrev:
Og så undrer de sig over at folk piratkopiere deres software - MÅSKE FORDI DEN ER SÅ ELENDIG AT DEN IKKE ER VÆRD AT BETALE FOR!

Geez...fail @ rockstar.


hårde ord, men nok rigtigt, rockstart må tage sig bedre sammen til at udgivet at ordenligt spil.

istedet for som mange at lave et halv spil, og så udgive DLC der koster penge senere -.-


go go RELOADED og PROPER :D
Gravatar

#11 rasmusv 5. dec. 2008 15:01

#7 Jeg har selv oplevet problem 2,3,4,5,6,8,11 og 12 og søgen på nettet efter løsninger har det været rimeligt åbenlyst at det her er det ikke kun er mig som har problemer. Der er pænt mange som har problemer og hvis du ikke tror på mig, så kan du tage en tur på google og se at andre også skriver det her sluger diller.
Gravatar

#12 Cavort 5. dec. 2008 15:06

Enkelte tilfælde? Tror det fucker op for 80% af alle som har købt spillet. Jeg havde også mega problemer med det.. Selve installationen tog ca. 1 time, hvilket ikke var så lang tid igen, men efter spillet var installeret, tog det yderligere 3 timer, inden jeg for første gang var inde i det.

Hvad fanden er det der sker? Har selv oplevet præcis samme problemer som #6 beskriver, og spillet er blevet voldsvinet på samtlige fora på nettet. Den eneste af alle nævnte fejl, som jeg endnu ikke har været udsat for, er et desktop-crash.

Jeg vil have mine penge tilbage :@
Redigeret
Gravatar

#13 AcMeSpoon 5. dec. 2008 15:30

Fedt, jeg har FATAL ERROR MMA10... den står ikke på listen :S

Mange af de fejlbeskrivelse #6 oplyser har jeg også, men det er primært kun 10 og 11.

Har googled lidt på min fejl kode, og nogle mener det er en server fejl med RGSC!?

Gider ikke alle de der midlertidige løsninger, spillet skal virke når det udgives eller rettes ASAP med patch.

Og lad vær med at komme med "Jamen det er et konsol spil, der er ported", skid hul i det, Rockstars har selv besluttet det skulle udgives til PC, så bør det laves ordentligt.
Gravatar

#14 001110 5. dec. 2008 15:45

det er for ringe, jeg husker hvordan gta vice city lavede problemer, crashede hver gang jeg kørte i garage.. løsningen var at hente en cracked udgave, for patch hjalp ikke en brik. det er microsoft syndrom for alle pengene**microsoftsyndrom: udsendelse af software før det reelt er klart.
Gravatar

#15 jeldtoft 5. dec. 2008 15:56

#10 Yeeeah!!!!! GO PROPER!!!!!!
Er venstrehåndet inde i hovedet.
Gravatar

#16 Kombat 5. dec. 2008 16:20

#13
MMA10 er pga du er logget ind via rockstar social club, log ud af den også virker det.

jeg må godt nok indrømme jeg er skuffet over dette, jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har oplevet så mange problemer med et spil som jeg har med GTA 4 til pc.

den dejlige udgivelse sikrede mig et hav af forskellige BSOD og deverse crash to desktop fejl når det endelig lykkes at komme ind i spillet.

Yderlig mere hvad sker der egentlig for deres ekstreme systemkrav? ikke engang crysis eller farcry 2 straffer min PC så hårdt som GTA 4 har præsteret at gøre. Jeg har måtte helt ned i 1024x768 for at få det til at køre bare lidt flyende. ellers så maltraktere spillet min computer.

eneste i mit setup som ikke er bedre end Recomended kravne er min CPU com er en core 2 duo E6600 (2.4 ghz til dem der ikke kan det på stående fod) men jeg nægter at tro at det alene kan straffe den så hårdt


Jeg er normalt utrolig glad for rockstar og deres spil, men den her udgivelse er til at få grå hår af. syntes sku det er lidt ærgeligt at de har smidt det på gaden allerede, virker jo somom de bare vil have det ud til julesalget og dermed på bekostning af alle os som køber det.
Gravatar

#17 reschat 5. dec. 2008 16:26

Rockstar siger i en officiel udtalelse, at problemerne kun opleves af få spillere, og at der arbejdes på at løse problemet hurtigst muligt.


Jeg har nu ellers oplevet det modsatte. At der er flertallet der har problemet med spillet. Ud af alle jeg kender, er ikke en eneste tilfreds med spillet og oplever problemer alt fra at det slet ikke kan starte (mig), til at alle models og textures er væk og så ellers at det kører meget dårligt, selv på rigtig gode og nye computere.

Og efter alt jeg har læst på diverse forums for at komme af med disse fejl, så er der helt utrolig mange der har problemer med GTA IV. Og når et problem er løst, så dukker der blot et nyt op - og jeg har derfor endnu ikke kommet ind til menuen i spillet.
(Læste også at der er lavet en undersøgelse i Tyskland og at over 80 % er utilfredse med spillet.)

Hvad fejlkoderne angår, så passer det altså ikke altid. Den fejl jeg, og mange andre, får er RESC10, som ifølge listen er "out of video memory". Men hvis man er en af dem der får denne fejl efter noget tids spillen, og man imens holder styr på hvor meget video RAM der er i brug, så er RAM'en i mange tilfælde ikke endad fyldt halvt op. Og hvad angår dem (inkl. mig selv) der får RESC10-fejlen ved opstart af spillet (inden menuen kommer frem - altså mens der er de "copyright" advarsler), så er video RAM'en slet ikke i nærheden af at være fyldt op.

Så jeg har kun haft en negativ oplevelse af GTA IV til PC. Jeg havde nu ellers glædet mig helt vildt meget til at det kom ud, men nu må jeg jo undvære det, medmindre at jeg vil ofre penge på en X-BOX 360, eftersom det er den eneste måde man kan være sikker på at det kører, nu hvor selv computere der langt opfylder de anbefalede systemkrav ikke kan køre det, eller kun kan køre det delsvist.

Ja, jeg er skuffet.
- Halfdan Reschat: reschat.dk
Gravatar

#18 Zombie Steve Jobs 5. dec. 2008 16:45

"medmindre at jeg vil ofre penge på en X-BOX 360, eftersom det er den eneste måde man kan være sikker på at det kører"

Det er en microsoft sammensværgelse!
Doner til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#19 Nerq 5. dec. 2008 16:53

Hmm, jeg må indrømme at jeg ikke har haft nogen problemer.

Har dog også lige formateret min comp. og lavet en total opdatering af alle drivers.

Jeg kører med følgende specs, (som jeg ikke syntes er ekstremt nye):

Q6600 @ 2,4Ghz
4gb ddr2 ram
8800GT, 515mb ram
og vista home premium 64 bit
Gravatar

#20 Nurú 5. dec. 2008 17:14

Jeg rammer lige præcis minimunskravene, har kun 2gb ram, og den eneste fejl jeg overhovedet har mødt var RMA40 - hvilket blev løst ved at opgradere til Service Pack 3.

Jeg har ikke en gang mærket noget til lav FPS.
No theory, no ready-made system, no book that has ever been written will save the world. I cleave to no system. I am a true seeker.
Gravatar

#21 sizanx 5. dec. 2008 17:21

Skal man have XP Service Pack 3? For jeg synes service pack 3 ikke er ret god, specielt når jeg bruger adressebaren i min toolbar og en themepatcther.
Gravatar

#22 Nurú 5. dec. 2008 20:44

#21 - Hvis du bruger XP skal du have Service Pack 3 for at omgå FATAL ERROR RMA40 (jeg kan ikke huske den præcise stavemåde, men du er ikke i tvivl hvis du ser det) - der rygtes at være en måde at omgå den uden at have Service Pack 3, men det er endnu ubekræftet.

No theory, no ready-made system, no book that has ever been written will save the world. I cleave to no system. I am a true seeker.
Gravatar

#23 Danish Dude 5. dec. 2008 20:44


DISCLAIMER!

Nedenstående er udelukkende for sjov, og det må derfor ikke føre til ophidselse af nogen art. Ved at læse videre fra HER accepterer du stiltiende og uden at rate negativt på min profil, at nedenstående ikke er for at irritere de mange stakler, som har købt GTA IV til den forkerte platform:

Okay?! Her kommer den:

Hmmnn... Det tager da ikke mere end 1-1½ min. at starte op på min....... PS3!

8~)
Det var bare for sjov - rolig nu!
Alle dine dumme spørgsmål er umulige!
Gravatar

#24 Danish Dude 5. dec. 2008 20:51

# 13

Det lyder sgu lidt som, at metoden, som de har brugt til at flytte det fra PS3 til PC, er gået ud på følgende:

1. Indlæs filer fra BluRay disc
2. Komprimer med WinZip
3. Brænd ud på DVD disc.

Kein hexerie.. og den kunne jo være gået!

Jeg hørte, at de på deres hjemmeside kommenterede, at der var lavet et crack til spillet. Det var vist i retning af, "at dem, som brugte det crack skulle indstille sig på at opleve fejl og i det hele taget få en dårligere oplevelse af GTA IV, end de betalende kunder?!

Stakkels pirater!
Alle dine dumme spørgsmål er umulige!
Gravatar

#25 Krischard ApS 5. dec. 2008 21:41

rudolf (1) skrev:
Hm de fleste sager hvor folk får deres penge tilbage er pga. misvisende systemkrav hvor spillet praktisk talt ikke kan spilles under de angivne systemkrav.


Hvad... Folk klager over at de ikke kan køre et spil på et system der ikke møder minimum system requirements. Altså hvad regner de med?

Suk...

Jeg købte det over steam og ja jeg rendte ind i en eller to fejl, men hvor svært kan det være at søge på google og finde en løsning. Det tog mig 2 minutter, det er kortere tid end det ville tage at gå ind på steam forums og QQ'e. Ja det er lidt lame at det ikke bare virker, men kom dog videre.

Til performance problemer har jeg ikke andet at sige end at når det er en port fra konsoller så er det sku' svært at få alting til at køre optimalt. Men der skal altså ikke en super computer til at køre det. Jeg kører fint med alt på high med en udemærket computer.
Es gibt eine dünne Linie zwischen Genie und Geisteskrankheit. Ich habe diese Linie gelöscht. Ham der Ctrl-V'er og er ham der er ham... lidt for tit
Gravatar

#26 ZorK 5. dec. 2008 21:56

Lad mig forklare min onsdag morgen:
- Købte GTA IV på steam
- Spillet var hentet og installeret en time efter
- Så kunne jeg ikke spille - fandt dog ud af det var min egen fejl, havde ikke Vista SP1 installeret, havde lige formateret.
- Endelig kunne jeg spille, trykkede på spil knappen, ups, skulle også lige registere end Rockstar Social Club account, fint, så var det gjort.
- Nu kan jeg spille! Eller.. Skulle lige registere en Windows Live acocunt til spil, fint nok, så gjorde jeg det.
- Nu kan jeg --- AARGH... Så skal man lige linke de to accounts.
- Så kunne jeg spille - eller hvad? Nej, for deres login servere var nede. Jeg fik startet spille i det der er "offline mode", kan ikke gemme eller noget fordi man ikke er logget ind - jeg spillede en time uden at være logget ind, og så kunne jeg logge ind - så frøs spillet efter den havde hentet min player profile - så måtte jeg genstarte computeren og ENDELIG kunne jeg logge ind og starte forfra.

4 timer efter jeg havde købt det kunne jeg endelig spille ;_;
Men efter dette har jeg heller ikke haft flere problemer!
Gravatar

#27 spacefractal 6. dec. 2008 00:02

Det lyder at det ikke er ret meget PC spil over dette spil desværre. Ikke mindst så er idden at man kun kan gemme når man er online er al under kritik! Deter noget fanden har skabt, fordi det kan give læsevis af problemer som #26 skriver.

2 gange registreinger lyder ret besværleigt og kan godt forstå at nogle folk skriver væk fra PC spil og gå over til konsol spil istedet, hvor der er LANGT nemmere at gå til.

Trist at det skal være sådan... Alt for meget online, når det også er et kæmpe singleplayer spil. Burde kun være sådan når man vil spille online, så er det en anden sag.

Så jeg tror at jeg holder mig til xbox versionen, der aldrig har givet problemer af denne art.

Iøvrigt kan ikke alle maskiner installere Vista SP1, som det er påvist, så det afvæger nogle folk at kunne spil det overhovedet, hvilket ikke er helt gennemtænkt.
Gravatar

#28 thethufir 6. dec. 2008 00:37

#5 Den må du længere ud på landet med, det er absolut ikke blevet portet til pc... Jeg er 100% sikker på der er blevet udviklet samtidigt, men at Rockstar har udgivet til konsol først fordi piratkopiering er mindre på konsoller..
Gravatar

#29 FOG-Emiiiiiil 6. dec. 2008 01:04

Lyder mere som et slags cross-platform problem,der skulle være problemer med bla. ati kort,og hvem ved forskellige konstellationer af bundkort /lydkort /grafikkort giver måske forskellige problemer.og kun de få udvalgte heldige med de just rigtige specks,får en god oplevelse.
Gravatar

#30 Kombat 6. dec. 2008 08:44

Men de arbejder da ihvertfald på at få det rettet i det mindste.

Der var kommet patch da jeg startede det op igen, og noget er der ihvertfald sket.. kunne både komme ind på social club og har slet ikke samme preformance issues som før.

kunne få en gennemsnits fps på 30 i 1920x1200 i benchmark testen hvorimod den før skulle ned på 1024x768 for at få lignede.
såe der er nok nogle programmøre hos rockstar der ikke har fået meget søvn de sidste par dage.

desværre er det bare stadig en helveds lang og irriterende process at komme til at spille online.

først skal du have en steam account, eller købte ihvertfald mit via steam.
så skal du ha din rock star social club også skal du da også lige oprette dig på windows.. lidt ærgeligt.. det resultere jo i at man i bund og grund skal logge ind 3 forskellige steder for at have online. eller bare for at kunne gemme sit spil.
Gravatar

#31 Cavort 6. dec. 2008 11:29

Uh! Der er kommet et patch. Skal jeg lige have hentet!

Efter 4 timer, hvor jeg endelig var kommet ind i spillet, så kører det altså også rimelig upåklageligt på den højeste grafik. Men stadigvæk kører det slet ikke ligeså godt som f.eks. Crysis eller Far Cry 2 på højeste, hvilket jeg synes er nogle MEGET flottere grafiske spil. Og det kan faktisk godt irritere mig lidt.

Men okay, jeg har også en monster PC med;

Quadcore 2,5gz Intel
4GB DDR2 Ram
Geforce GTX260
Gravatar

#32 Raoul 6. dec. 2008 11:51

Nu fik jeg spillet hjem med posten fra www.billigespil.dk - derinde koster den kun 319 kr, hvilket jeg ikke synes er meget for sådan et fedt spil..

Der er muligvis en del fejl pt, men jeg har ingen oplevet i de 10-15 timer jeg har spillet det, men som der står i artiklen, så er det mest irriterende dog:

1Up.com peger på den manglende mulighed for at køre spillets grafik i høj kvalitet som et af de mest frustrerende problemer.


De har simpelthen lavet en begrænsning for hvor meget man kan sætte sine settings på afhængeligt af hvor mange fri ram på dit gfx du har, det er fuldstændig idiotisk at man ikke kan sætte sine egne settings i et spil - men jeg håber de patcher den funktion væk på et tidspunkt.

Ellers kan jeg kun anbefale spillet hvis man er fan af de tidligere GTA spil :)
Gravatar

#33 Yulik 6. dec. 2008 16:08

hvad er det for en patch i taler om alle sammen? Hvor henne finder i den? plzz send link :) Det er vel ikke den der (An update to Games for Windows - LIVE is available) Den retter da ikke nogen fejl i spillet gør den?
Redigeret
Be careful what you wish for, its might come true.
Gravatar

#34 BOversoe 6. dec. 2008 20:16

Uha uha uha Rockstar... Nu mangler der efterhånden kun at blizzard kommer med en god gang DRM eller problemer i samme omfang... Så er hele spilbranchen ramt af denne bølge af bullcrap :P
Gravatar

#35 RMJdk 6. dec. 2008 23:07

#34 Nej nej, Valve og Blizzard har ikke rørt det, og kan ikke tro de vil det, det sjove er lige p.t sidder jeg med Original Steam GTA iv, jeg kan ikke starte det, håber lidt på at få min refund her snarest, men cracked version virker uden problemer? skal man grine eller græde at de er så dumme.

Det værste er Rockstar har sagt i et interview at de har gennem testet GTA 4 og de har ikke fundet nogle problemer, og at problemerne er folks gamle hardware og drivere ikke er opdateret hehe de er godt nok naive, nu er Rockstar på samme liste som Ubisoft og EA skod firmaer jeg ikke vil støtte.
Gravatar

#36 AcMeSpoon 7. dec. 2008 20:36

#18 - Det ville havde været dejligt, hvis det havde virket. Har prøvet offline mode men så crasher den alligevel efter første (lækre) scene...

#31 - Hvaffor en patch??

Så jeg fortsætter bare med mit Colonization igen...

Gravatar

#37 Bendji 11. dec. 2008 17:02

Hvordan ser man ens error-code når den crasher? Efter et par minutters spil bliver jeg smidt til desktop, uden nogen fejlkode...
Redigeret
Gravatar

#38 Stein Bagger 11. dec. 2008 19:16

GTA IV kører uden problemer på min computer. Dog irriterende, at man ikke selv kan få lov til at bestemme, hvordan ens grafikindstillinger skal være, bare for at prøve det.
Jeg har desuden hentet driver 180.84 (til GTA). Den driver resulterede dog i, at Far Cry 2 nu ikke vil køre.

Jeg har C2D E6600, 2 GB RAM og 9800 GTX+ og det kører som sagt uden problemer.

Gravatar

#39 rasmusv 12. dec. 2008 12:29

#38 [GTA IV kører uden problemer på min computer. ]

Ja den er god med dig Stein Bagger...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login