© Jesper Simo

Hvad gamer fodboldvært og eSuperliga-kommentator Jesper Simo

Premier League-vært og kommentator på eSuperligaen Jesper Simo har været glad for fodbold-spil det meste af sit liv, men han har blandt andet også haft tid til diverse “GTA”-titler.

I ‘Hvad gamer du?’ spørger Railgun en række interessante gamere om, hvad de spiller.

Jesper Simo er vært hos Discovery Networks, hvor han blandt andet dækker Superligaen og Premier League, og han er samtidig også kommentator, når der spilles “FIFA” i eSuperligaen.

Han er også med senere i eftermiddag og i aften, når finalerne i sæson 2 af eSuperligaen bliver spillet – læs mere her.

Fodbold-eksperten har gamet mindre i nyere tid, men han har spillet en masse på ældre konsoller, som den første Nintendo, Amiga 1200 og på de forskellige Playstation-konsoller.

– Hvad gamer du på Nintendo (8 bit)?

Fik konsollen til juleaften i – er jeg næsten sikker på – 1992. “Super Mario” fulgte med, og jeg mindes, hvordan hele familien skulle prøve kræfter med spillet, der fik dig helt ud på kanten af sædet. Jeg mindes ikke, at man rent faktisk kunne gemme sit spil, så det var relativt svært at gennemføre, men lykkedes dog et par gange. Både for mig, og rent faktisk også for min mor, der blev svært grebet af platformspillet. Jeg har helt sikkert haft andre spil til den konsol, men husker simpelthen ikke navnene på titlerne.

– Hvad gamer du på Amiga 1200?

Havde en del spil liggende på diverse floppy disks, men mindes, at jeg især prøvede kræfter med det uhyggeligt svære “Kick-Off 2” samt et andet fodboldspil, “Goal!”, der var lidt mere medgørligt. Derudover fik jeg også kværnet mig igennem “Golden Axe” en gang eller 20. Af og til med en ven som medspiller.

– Hvad gamer du på Super Nintendo?

Igen blev der gamet lidt fra “Mario”-serien, men ellers står SNES’en faktisk lidt svagt i min hukommelse. Mindes ikke, at jeg længere har spil til den, men selve konsollen står faktisk stadig i en papkasse nede i kælderen.

– Hvad gamer du på PS1?

På det tidspunkt spillede jeg “FIFA” ovre på PC’en, men det var via min første PlayStation, at jeg stiftede bekendtskab med “ISS Pro ’98”, der siden blev til “Pro Evolution Soccer”-serien. Jeg mindes tydeligt, at jeg dagen efter min konfirmation i maj 1999 gik ned i Fona og brugte 450 kr. af mine gavepenge på udgivelsen. Spillet var enormt svært at lære, spillerne hed af rettighedsmæssige årsager mærkværdige navne (som det tog EN KRIG at rette til de rigtige), og det lød som, når man tramper på en papkasse, hvis man huggede til bolden langt udefra, men gameplayet var fantastisk. “Metal Gear Solid” var en sindssyg oplevelse at gennemspille første gang. Det spil tenderede decideret kunst. “Crash Team Racing” var også forrygende underholdning – ikke mindst i multiplayer, selvom det har været tæt på at koste mig en controller eller to efter en omgang rage mode.

– Hvad gamer du på PS2?

“GTA III” satte helt nye standarder for, hvad man kunne foretage sig i en open world-spil – i hvert fald for mig. Jeg gav mig selv en PS2 i julegave i 2001, og netop “GTA”-serien blev min favorit på den konsol. Jeg nød virkelig at spille både “Vice City”- og “San Andreas”-udgivelserne. Derudover købte jeg selvfølgelig også opfølgeren i “MGS”-serien. En god oplevelse, om end jeg ikke blev blæst lige så meget bagover som i udgivelsen til PS1. Grafisk var det dog det vildeste, jeg til dato havde set i et konsolspil.

– Hvad gamer du på PS3?

Jeg var svært begejstret for “PES 2012”, som sammen med “PES 6” (PS2) var mine favoritter i hele “ISS Pro”-/”PES”-serien. Jeg spillede førstnævnte spil fra udgivelsen i september 2011 og helt frem til, min PS3 stillede træskoene som følge af YLOD. “GTA V” var også en fantastisk udgivelse, som var en nærmest uudtømmelig kilde til underholdning. Det blev også fra tid til anden til lidt “NBA 2K” og “Call of Duty”.

– Hvad gamer du på PS4?

Indtil videre er det kun blevet til “FIFA 19”. Havde behov for lige at “mærke” spillet efter et par års pause siden min PS3 led YLOD-døden. Tiden tillader ikke rigtigt, at jeg kan game i hverdagen, men lurer i kalenderen, hvornår jeg kan tillade mig at investere i “Red Dead Redemption 2”. Og når “GTA VI” engang rammer hylderne (seneste rygter siger vist 2022), så er jeg også nødt til at få den titel hjem på hylden.

Jesper Simo kan findes på Twitter her og kan ses på TV på 6’eren, Canal 9, Kanal 5 og på Eurosport.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login