© Railgun

Konsol-producenter og spiludgivere går med til at afsløre loot box-odds

Nintendo, Sony, Microsoft og en masse spil-udgivere går ind for, at man fremover skal kunne se, hvor store chancerne er for at vinde de forskellige ting i en loot box.

Brancheorganisationen for computerspil i USA, Entertainment Software Association (ESA), har afsløret, at de med mange af de største spil-selskaber i ryggen vil begynde at lade spil afsløre ‘drop rates’ i loot boxes.

Det betyder, at spil med loot boxes fremover skal gøre det tydeligt, hvor stor en chance, der er for at vinde hver ting i en loot boxes.

De tre konsol-producenter, Sony, Microsoft og Nintendo, bakker alle op om det nye tiltag og vil begynde at tvinge udviklere, der laver spil til deres konsoller, til at afsløre disse loot box-odds.

Derudover har en række store spiludgivere også sagt ja til at begynde at afsløre drop rates. De selskaber inkluderer Activision Blizzard, Bandai Namco, Bethesda, Bungie, EA, Take-Two Interactive, Ubisoft og Warner Bros.

ESA har ikke specificeret, hvornår spillene vil begynde at afsløre loot box-odds, men de satser på, at det senest vil ske i løbet af 2020.

Dette tiltag kommer efter øget pres fra både amerikanske og europæiske lovgivere.

Europæiske lande som Belgien har valgt at forbyde loot boxes, da man sammenligner det med gambling, og de samme diskussioner har man også haft i USA, hvor et loot box-lovforslag også har været oppe at vende.

Spilbranchen og ESA er ikke interesseret i, at USA og andre lande begynder at lave deciderede love mod ting som loot boxes og har formentlig derfor valgt at lave tiltag, der skal lette presset fra lovgivere.

Læs også USA kan være på vej til at forbyde loot boxes og ‘pay-to-win’-mikrotransaktioner.

Gravatar

#1 Lowice 9. aug. 2019 07:22

To little to late. Vi burde alle følge Belgien og forbyde det da det intet godt gør for spille industrien men kun investorerne og de vil kun sig selv godt og ingen andre.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login