Microsoft teaser mulig teknologi til ny Xbox ved årets CES-messe

Den netop overståede teknologi-messe CES 2013 bød på et ret så interessant indslag fra Microsoft under Samsungs pressekonference i form af det firmaet kalder IllumiRoom, der kombinerer Xbox’ens Kinect og en projektor til at lyse stuen op som en ekstra skærm.

Ved messen blev teknologien vist frem med en trailer, hvori man ser en Xbox-bruger fortælle sin stemmestyrede Xbox “Xbox, go big”, hvorefter rummet omkring fladskærmen lyses op og bliver en form for udvidet baggrund for det primære indhold på skærmen.

Ifølge Microsoft virker teknologien i øjeblikket præcis som i traileren, og da Samsung kan producere Pico-projektorer til lave omkostninger, så kunne meget tyde på, at det kunne blive en del af Xbox-verdenen i den nærmeste fremtid.

Netop den nærmeste fremtid er blevet en del mere interessant for Microsofts underholdningsafdeling, da firmaet skød gang i en nedtælling til årets E3-messe, hvor mange spår, at den nye Xbox vil blive vist frem i fuld flor.

Det bliver dog ikke det første sted, vi kommer til at se den nye Xbox, hvis man skal tro nyhedssiden The Verge, da kilder tæt på dem fortæller, at Microsoft forbereder en afsløring før E3, hvorfor der bliver peget på årets Game Developers Conference i slutningen af marts.

Dette rygte lægger sig desuden op af nyheden om, at Sony ligeledes skulle have planer om at afsløre deres næste konsol forud for E3, hvorfor de to konkurrenter kan have lagt samme strategi for afsløringen af konsol-markedets fremtid.

Se den omtalte trailer til IllumiRoom nedenfor.


Gravatar

#1 T_A 14. jan. 2013 20:53

Ja det er jo egentlig ret simpelt men samtidig spændende.

Vil da klart give større indlevelse når det yderste af vores synsfelt bliver stimuleret. Vi kan alligevel ikke se detaljer i dette område så grafik behøver ikke være flot som i vores fokusområde.
Gravatar

#2 RMJ 14. jan. 2013 21:39

Man må da håbe konsollerne kan klare ordenlige texture størrelser, ikke som nu. Fordi ellers bliver det jo bare grimmere at se på. Når det er på sådan et stort display.
Gravatar

#3 Avatar1301 14. jan. 2013 22:08

#2, som #1 skriver er detaljeringen i det perifære synsfelt ikke lige så vigtig at få i top, da man ikke kan se detaljer i området. Og det er jo heller ikke meningen at man skal kigge sig rundt, men bare en ekstra visuel effekt :)
Gravatar

#4 morajodk 15. jan. 2013 06:42

Syntes det forvirrer mere end det gavner.
Gravatar

#5 Misa 15. jan. 2013 06:57

nu er microsoft snart ligesom google

Gravatar

#6 Magten 15. jan. 2013 07:14

morajodk (4) skrev:
Syntes det forvirrer mere end det gavner.
Nu er det jo heller ikke et færdigt produkt men stadig en del af Microsoft Research :)
J'ai un lapin, dans mes pantalon.
Gravatar

#7 fennec 15. jan. 2013 07:28

Jeg kunne specielt godt lide wireframe mode'en i FPS'et.
Det er tydelig at se, modsat når der er fuld texture på. Og det giver en bedre fornemmelse af området i spillet.

MS vil selvfølgelig nok selv sende projektoren på marked, men findes der "omnimax" projektorer på det almindelige forbrugermarked allerede? En almindelige projektor kan jo ikke lave et så bred Field Of View.
Its all fun and games until someone looses an eye. Then its fun and games with no depth perception.
Gravatar

#8 gramps 15. jan. 2013 08:59

#2
De nuværende konsoller, WiiU fraregnet, er meget gamle set med computer-briller. Den næste generation kommer med langt bedre hardware.

Det sagt, så håber jeg ikke så meget at grafikken bliver bedre, som at der kommer bedre muligheder for at udvikle en nogenlunde troværdig AI.
Gravatar

#9 fedlarm 15. jan. 2013 09:30

Synes det ser ret badass ud :)
Gravatar

#10 noobie 15. jan. 2013 11:04

Hvis de samtidig smider en feature ind som tager hensyn til at man kan gøre det hvis man i forvejen benytter sig af en projekter, så begynder det at blive interessant. Her tænker jeg på at man får mere med af periferien og ikke bare blæser billedstørrelsen op.
Gravatar

#11 Laziter 15. jan. 2013 11:14

WOW!
Det ser godt nok lækkert ud.
Forestil hvis det også blev overført til film og ikke kun var holdt til spil.
Det skriger jo efter et ordenligt surround anlæg, så er man jo nærmest midt i handlingen :)
Gravatar

#12 Sjølle 15. jan. 2013 11:14

Jeg forstår ikke en meter af det der???

Man tager et tv, og derefter sætter man en projektor op, der fylder på, uden for tv-rammen.... Hvorfor ikke bare sætte projekteren til at vise det hele, og springe det punkt over der hedder tv?

Er det for kompliceret, at få en projektor til at have det midterste af billedet (det tv'et viser) stillet skarpt, og så bare blurre det mere ude i kanten?
Gravatar

#13 Bean 15. jan. 2013 11:32

Det her er jo kun 'fantastisk' hvis man har et lille TV. Folk der spiller på 42" og der op ad (plasmaer fås enorme til næsten ingen penge) vil ikke få lige så meget gavn af dette, og jeg tvivler på at dem med et 42"-50" sidder tilsvarende 4-5 meter væk fra deres TV og spiller...

Ham i reklamen sad jo ret langt væk fra er relativt lille TV. Inden Microsoft har denne "banebrydende teknologi" på banen, kan folk købe TV i "Skat det her er for stort til vores lille stue" størrelsen billigere end en gennemsnits iPhone
Gravatar

#14 mrtb 15. jan. 2013 12:21

#12 Fordi en projektor ville kræve at du havde et stort lærred stående/hængende for at få et klart billede - Mig bekendt er det de færreste der vælger at afsætte så meget plads til det i stuen.
Det er selvfølgelig ikke noget der er tiltænkt hjemmebiografen...

#13 Jeg har et 40", og selv om jeg sidder tæt på kunne jeg da godt se mig selv bruge det her. Selv med 50-60" er du jo ikke i nærheden af at dække det perifere syn.

Formålet er jo ikke at man skal have dækket det perifere syn med et knivskarpt billede, men blot at man kan fornemme omgivelserne og bevægelse.

#11 Det var også det første jeg tænkte.. Det ville virkelig være med til at bringe "biograf"-oplevelsen hjem i stuen! Sæt i gang Hollywood! :)


Gravatar

#15 MaansRune 15. jan. 2013 12:55

Det kan godt være man ligner en komplet idiot med den på, men jeg ser nu stadig mere frem til Oculus Rift.

http://www.oculusvr.com
Gravatar

#16 er4qer 15. jan. 2013 13:21

Jeg er ikke rigtig til xbox, men må indrømme at det her er en cool ting de har gang i.
Kan man få det til gameboy, så køber jeg det.
Gravatar

#17 Legin 15. jan. 2013 14:31

#11 vil du have en central skærm med noget af filmen og så resten ude omkring skærmen? Makes no sense.

Brugbar til gaming - ja.
Brugbar til at se film - nej, slet ikke. En god projekter og et hvidt lærred af da det eneste måde at virkelig få en biograf oplevelse derhjemme.
Gravatar

#18 gramps 15. jan. 2013 14:35

#17
Hvidt lærred? Så har du da ikke forstået noget som helst. Et rigtigt lærred skal være gråligt, da det ellers reflekterer for meget lys i de 'mørke' områder af billedet.
Gravatar

#19 Oculus 15. jan. 2013 14:44

MaansRune (15) skrev:
Det kan godt være man ligner en komplet idiot med den på, men jeg ser nu stadig mere frem til Oculus Rift.

http://www.oculusvr.com
Håber ikke den blir' til noget. Komplet umuligt at få sit nick i noget multiplayer så :(

På den seriøse side, så tror jeg stadig det bliver underligt at skulle styre sine spil med den på hovedet; døden for mus+keyboard?
Gravatar

#20 Laziter 15. jan. 2013 17:27

#17 - Jeg forestiller mig at mange effekter i film kunne bringes helt "ud" til publikum gennem sådan et system.
Trykbølger, ild og andet kunne være et fedt ekstra lag i filmen hvis rummet man opholder sig i blev en del af det.
Det kunne passende kaldes 3Ds missing link på den visuelle side.
Gravatar

#21 Scapegoat 15. jan. 2013 22:28

Nice, alternativt kunne man også bare investere i et større TV eller en projektor i stedet for at sidde 30 meter fra et 14" TV.

Jeg kan godt se det "smarte" i det, ligesom jeg også kunne se det smarte i Phillips Ambilight TV'et. Men hvis det betyder at næste generation Xbox bliver en Xbox 360 med en projektor til ~2000,- mere end en Xbox 360'er koster nu, bliver den ikke mere værd end et middelmådigt TV med 4 rækker af LED'er bagpå.
"I wanna watch the scary monkey show!" Gir - Invader Zim
Gravatar

#22 BluepaiN 16. jan. 2013 07:48

#21

Nu ved jeg ikke med dig, men har hvertfald ikke set et ambilight tv der kan vise andet en farver.
Det her er jo milevidt foran dette.
Gravatar

#23 Eldrups 16. jan. 2013 08:53

Nu vælger man jo størrelse på sit TV ud fra hvor langt man sidder fra det, og ikke ud fra at de alligevel koster det samme som en iPhone.

Så til normalt TV brug er dette helt sikkert en fed idé. Især da projektoren ikke kan være specielt dyr, da jeg tvivler på at den viser 1080p eller noget bare i nærheden af det.
Gravatar

#24 Inciter 16. jan. 2013 09:06

Er det kun mig der undrer mig over hvordan dette skal virke rent teknisk??

For at Kinect skal kunne scanne væggen bag ved TV'et skal den vel være placeret i nogenlunde øjenhøjde af spilleren?
Projectoren må vel heller ikke være placeret meget anderledes (skygger i reoler osv)
Gravatar

#25 Magten 16. jan. 2013 09:55

J'ai un lapin, dans mes pantalon.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login