© Nintendo

Nintendo Switch klar med dato og pris

Sidste gang vi skrev om Nintendo Switch var det endnu ukendt hvornår konsollen ville komme ud, eller hvor meget den ville komme til at koste.

Nintendo offentligjorde her tidligt i morges via deres Nintendo Treehouse live stream, at deres nyeste konsol bliver sendt på markedet den 3. marts. Prisen bliver 300 dollars i USA og 280 britiske pund i England, hvilket er dyrere end forventet.

Nintendo Switch kommer med 32GB lagerplads der kan udvides gennem et MicroSD slot. Der er ikke planer om at regionslåse konsollen og multiplayer bliver i første omgang gratis.

Med over 80 spil i udvikling kan vi forvente os at Nintendo satser stort på deres nye konsol. Flere analytikere peger på, at det her kan være Nintendos sidste chance på konsolmarkedet, efter at deres Wii U ikke viste nok bred popularitet.

Priser på tilbehør til Switch er også blevet offentliggjort. En Pro Controller kommer til at koste 70 dollars, ekstra Joy-Con controllers til 80 dollars og en dockingstation i reserve koster 90 dollars.

Gravatar

#1 kblood 14. jan. 2017 00:36

Jeg under mig over det med microSD kort, for synes jeg har hørt at den også bruger cartridges.
Gravatar

#2 graynote 14. jan. 2017 18:41

Optimistisk prissætning - en ps4 Slim sælges i England flere steder for £200
En (officiel) ps4 dualshock controller koster $40-$50.

Skyrim special edition står til $60 til Switch. $36 til ps4, fysisk kopi. (og der er tilsyneladende ikke mods til Switch)

Fra efteråret kommer det til at koste at spille multiplayer.

Vildt.

Jeg troede, at Switch ville komme til at være et billigt bekendtskab, der for mange ps4- eller xbox-ejere kunne blive en sekunder konsol.

Det ser godt nok ikke sådan ud. Konsollen er dyr, udstyret er dyrt, spillene er dyre, det skal betales for onlineadgang.

Nope, nope og nopes.


Gravatar

#3 kblood 15. jan. 2017 00:04

Der er mange som klager over prisen på den, men det skal jo nok alligevel ses i forhold til at PS4 startede med en pris på 400 dollars, så en start pris på 300 dollars er nok ikke så slem. PS4 Slim koster cirka det samme som Switchen gør. Jeg har ihvertfald ikke fundet den til under 2100 kr. her i DK.

Men jeg tror nu ikke jeg skal have en Switch de første 6 måneder, men jeg må alligevel sige at den virker interessant. Er glad for at det endelig er en konsol hvor spil ikke skal installeres før de kan spilles. Playstation og X-Box er jo blevet til en lille computer med dårlige specs og et begrænset OS hvor man ikke engang kan bruge eksterne hard diske til.

Men ved ikke om denne Switch er god nok, vil nu også gerne se den falde i pris først. Ikke fordi jeg nu synes den er mindre værd end en PS4 eller X-Box One.
Gravatar

#4 graynote 15. jan. 2017 07:06

kblood (3) skrev:
Der er mange som klager over prisen på den, men det skal jo nok alligevel ses i forhold til at PS4 startede med en pris på 400 dollars, så en start pris på 300 dollars er nok ikke så slem. PS4 Slim koster cirka det samme som Switchen gør. Jeg har ihvertfald ikke fundet den til under 2100 kr. her i DK.


Nej, det skal da overhovedet ikke ses i forhold til, hvad PS4 kostede i starten. Især ikke fra et forbrugersynspunkt - Switch konkurrerer jo ikke med ps4, da ps4 kom frem; Switch konkurrerer med ps4 nu!

Og så er Switch jo også en low end/low performance konsol i forhold til både ps4 og xbox one - uanset om, du sammenligner med dem nu eller da de var nye for tre+ år siden.

Og .. ps4 kan fås til lige knap 2000,- et par steder. Men nu koster konsollen jo så sandsynligvis ikke kun 2100,-. Det ville i alle fald gøre prissætningen anderledes i Danmark end i USA og Storbritannien:

Storbritannien
ps4: 200 GBP

Xbox One: 220 GBP

Switch: 280 GBP

USA
ps4: 280 USD - Bundle inklusive Uncharted 4 (og 40 USD gavekort), ellers 265 USD.

Xbox One: 245 USD - bundle inklusive enten Forza 6, Rize of the Tomb Raider, Gears of War: Ultimate Edition eller Rare Replay. Alternativt bundle inklusive Battlefield 1 til 266 USD

Switch: 300 USD

Danmark
ps4: 2.000 DKK
ps4 Pro: 3.300 DKK

Xbox: 2.100 DKK - bundle inklusive Gears of War 4

Switch: Hvis man sådan bare nogenlunde skal følge samme logik, så koster Switch omkring 2.500 DKK.

Men alle Switch-priserne er RRP, vejledende priser, og Nintendo er Nintendo er Nintendo - forvent at udbud er mindre end efterspørgsel i lang tid, så det bliver svært at anskaffe sig maskinen til den vejledende pris. For selvfølgelig er der folk, der vil købe den uanset pris.

Og imens vil mange nye potentielle konsolejere så formentlig kigge sig omkring og sige "vent, jeg kan ikke bare rent faktisk få en ps4 - jeg kan få den billigere?! Eller en ps4 Pro til ikke særligt meget mere end en Switch?"

Og så bliver det nok ikke en Switch, de vælger.
Gravatar

#5 kblood 15. jan. 2017 11:39

#4 Som du selv skriver så vil den være udsolgt det første lange stykke tid.

Udbud og efterspørgsel, de har ikke sat prisen for højt hvis de sælger dem lige så hurtigt som de kommer i butikkerne.

Det i sig selv synes jeg kan sige at gøre at den jo netop skal sammenlignes med prisen på PS4 da den udkom og ikke med dens pris nu. Til sommer kommer der ret sikkert bundle tilbud på Switch, og der tror jeg også den er til at få fat på uden at preorder.

De har jo uden tvivl brugt mange penge på at igen udvikle nogle koncepter som man ikke helt har set før. Som de sagde til deres reveal, så har de formået at tage noget fra alle deres konsoller og håndholdte igennem tiden og samle det i en maskine.

Så den kan da sagtens blive en lille ekstra konsol for folk der allerede har X-Box og PS, men dem som bare vil have den som en ekstra konsol, det er jo heller ikke dem Nintendo går efter at sælge til i første omgang. Det er deres trofaste fans som de nu har brug for at kunne få tjent nogle penge ind igen på. Den har sikkert ikke været billig at udvikle. PS4 og X-Box One var der sikkert også brugt en del tid på at udvikle konceptet, men de har jo på ingen måde genopfundet den dybe tallerken med de to konsoller. Man må da give Nintendo at de formår at rent faktisk gøre noget ud af deres maskiner.

Der er altid en masse fokus på specs, men konsoller sucks jo uanset hvad, når det gælder specs. Der er det jo PC Master Race man må holde sig til hvis det er det man går efter. Men Nintendo er gode til at virkelig udnytte det som de har, og skille sig ud så de undgår at være i direkte konkurrence med X-Box og PS. Et problem kan så være om de så ikke kommer i konkurrence med tablets i stedet.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login