Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.




Sony Computer Entertainment

Nu kan man leje og købe film via sin PS3

Via Eurogamer - , indsendt af hmn, redigeret af Net_Srak

Sony vælger nu at træde i Apple og tildels Microsofts fodspor, idet de har annonceret, at man nu vil kunne leje og købe film og tv-serier via deres PlayStation 3 konsol.

Annonceringen skete på E3-messen og start for servicen er nu, men ligesom hos Apple og Microsoft, så er ordningen kun tilgængelig for amerikanerne, pga. copyrightproblemer i Europa.

Filmene og tv-serierne er tilgængelige via PSN og priserne minder om konkurrenternes. Det koster mellem $2,99 og $5,99 at leje en film og mellem $9,99 og $14,99 at købe en film. Som hos Microsoft, så har man 14 dage til at gå i gang med at se en lejet film, efter den er hentet, og 24 timer til at se den færdig, når man er gået i gang med at se filmen.

Ud over Sonys eget katalog af film og tv-serier, så har de indgået aftaler med Fox Films, MGM, LionsGate, Warner, Disney, Paramount, Turner og Funimation.

Gå til bund
Gravatar

#1 albert123 16. jul. 2008 15:38

Det er en oki feature, men ikke noget jeg tror man ville bruge specielt mange penge på... Så heller bruge det dejlige internet eller købe dem i fysisk form....

Jeg ville ikke hente dem til min PS3.... Magter jeg ikk...

Yes så doven er jeg altså.... :D
Gravatar

#2 El_Coyote 16. jul. 2008 15:42

#1 de 40 gb man får med en ps3 bliver også hurtigt fyldt op hvis man har et par spil installeret og så køber nogle film...
fnord!
Gravatar

#3 CrueTrue 16. jul. 2008 15:43

#1, #2: I kan jo lige så godt spare jer "bekymringerne", når det tjenesten kun udbydes for amerikanske brugere ;)
Redigeret
Gravatar

#4 TuxDK 16. jul. 2008 15:52

#3
Ind til videre.

#topic
Film er jeg ligeglad med, men Tv Serier ville nok være interresant for mig. Specielt hvis vi snakker amerikanske serier og deres release dates. Vi ser først sæsonerne over et år efter de kommer i USA, og det irretere mig grænseløst jeg skal vente så længe.
Don't feed the trolls.
Gravatar

#5 El_Coyote 16. jul. 2008 16:33

#3
såså! :)
under alle omstændigheder var det ikke min ps3 jeg ville opbevare det på, så det bliver slet ikke aktuelt. ;)
fnord!
Gravatar

#6 Cave 16. jul. 2008 16:44

Hvis/når en lign. service bliver tilgængelig for europæere, vil det være min primære kilde til film. Det er netop sådan en service, jeg har efterspurgt længe, og som - for mit vedkommende - langt om længe vil betyde en omkostning for mig, som jeg gerne påtager mig. Men indtil da må jeg ty til mindre lovlige metoder for at se film - mon copyright indehaverne endnu en gang har tænkt sig at spænde ben for dem selv?
Gravatar

#7 GammelFar 16. jul. 2008 17:14

Det har meget lange udsigter før dette kommer til Danmark. Rettighederne skal forhandles på plads for hvert enkelt land. Danmark har langt fra første priotet i den forbindelse. Selv hvis/når det kommer vil tingene først være tilgængelige på samme tid osm vi ser tingene på ddvd nu.
Gravatar

#8 shadowsurfer 16. jul. 2008 17:31

Jeg har temmeligt svært ved at forstå den model ophavsretten bliver styret under. Enten har man ret til at sælge en licens til at stykke ophavsretbeskytte martriale, hvert end det ligger på et fysik medie eller ej, eller også har med ikke ret til at sælge en licens. At sælge en ret til at sælge et stykke ophavsretbeskyttede martriale til en begrænset region, virker som en model der ikke tager højde for at verden er begyndt at handle mere sammen på tvæs af lande grænser.

De gør det alt for svært for dem selv at holde folk fra ulovlige download af film/musik. Der er et markede, som de burde indse kan rede dem, fra at gøre sig selv til en historisk ting.
Gravatar

#9 radmer 16. jul. 2008 18:03

At gå ned på gaden (Blockbuster) og leje film ender for mig altid op med en størrere regning, fordi jeg ikke lige få afleveret til tiden.

Så `Sony` se at få lettet røven og begynd at leje ud i dk - I kan jo starte med "Sonys eget katalog af film og tv-serier", det skulle jo ikke give de store rettigheds-problemer.

...og forhåbentlig med film af lidt nyerere dato end de "sidste års Blockbuster-premiere-film" som Sputnik.dk kan diske op med.
Gravatar

#10 nielsbuus 16. jul. 2008 18:05

Jeg venter på at Sony lancerer en digital platform for IPTV. Jeg er så træt af det danske marked med pakker, pakker og flere pakker. PS3'eren kunne blive en perfekt IPTV dekoder og Sony kunnne tilbyde kunderne selv at sammensætte programpakker.
Programming in C doesn't make you a programmer any more than multiplying in your head makes you a mathematician.
Gravatar

#11 n00bdream 16. jul. 2008 20:32

Ifølge IGN/Gamespot/PS3Fanboy er tjenesten ikke nær så god som den til X360 (ikke at det overrasker længere). Bl.a. er der et ret stort problem i, at der ikke er en re-download mulighed. Skal du gøre plads til en film eller bare får slettet noget du har købt, så er det bare ærgerligt og du må købe den igen.

Ud over det, så har MS aftale med netflix næsten allerede dræbt Sony's bud. Det skulle efter sigende blive noget nær det mest optimale.

Der er dog et par ting der kunne være interessante. skulle Sony (mod forventning, da de ikke ligefrem er EU fans) få deres tjeneste hertil før MS - så er der mange der vil støtte dem vil jeg tro. Og udvalget af f.eks. anime skulle være noget bedre på PS3 movie store.

Som forbruger vil jeg umiddelbart helst have de mange flere muligheder der er i tjenesten på X360, men jeg hopper med dem der kommer først (og skifter så til det bedste, når jeg ved hvad det er - for mig).
Gravatar

#12 Jubas02 16. jul. 2008 21:14

#10 nu er det sjældent iptvudbyderen der bestemmer om kanalerne bliver udbudt som pakker eller enkelt kanaler. programleverandørerne er bange for at alle deres kanaler ikke bliver solgt, så de laver alle mulige krumspring for at sikre sig at de får nok penge ind. feks ved at hæve prisen helt urimeligt for en enkelt kanal, hvor mange gider så købe den ? eg: http://dbnet.dk/1681.aspx
En anden metode er at forlange en udbyder skal betale for x-antal tusinde kunder uanset hvor mange kunder udbyderen har. Dvs hvis udbyderen allerede har betalt for alle kunder+det løse, kan de lige så godt ryge med i pakken.
eller også forlanger de at mindst 3-4 af deres kanaler i en bestemt pakke for at sænke prisen.
Gravatar

#13 martinmunkhansen 16. jul. 2008 22:35

Vi kan vel bare oprette amerikanske PSN-kontoer og købe filmene over ligesom amerikanerne opretter japanske PSN-kontoer da de nyeste ting kommer tidligere på det japanske PSN ?
Triple DOT... Det er sådan at det er at det ska vær'...
Gravatar

#14 kera 16. jul. 2008 22:48

Jeg håbede ellers de ville annoncere en ny PS3 model til det europæiske marked. En der igen understøtter PS2 spil med en større HDD. De kunne fint sælge den for en 4000-5000kr.h
Gravatar

#15 AenimA 17. jul. 2008 00:08

#9 - hey; de har da Bloodrayne :)
Gravatar

#16 thj01 17. jul. 2008 01:40

pga. copyrightproblemer i Europa.


øhh i europa

Så vidt jeg ved er det de amerikanske copyright love der er ude af trit med de europæiske. Det kan slet ikke lade sig gøre at kræve amerikanske tilstande i europa
"Things only seem complicated if you don't know what you are doing. "
Gravatar

#17 techie2650 17. jul. 2008 07:28

16 skrev:
øhh i europa

Så vidt jeg ved er det de amerikanske copyright love der er ude af trit med de europæiske. Det kan slet ikke lade sig gøre at kræve amerikanske tilstande i europa


Jeg vil tro der menes at det europæiske marked er delt meget op i forhold til det amerikanske. Først sælger filmselskab X rettighederne til at leje/sælge filmen til en distributør i norden, en anden i tyskland, en tredie i polen osv. Når Sony/MS så skal lave en download/udlejnings tjeneste skal de forhandle med hver af de enkelte distributører for at dække europa.
Gravatar

#18 TuxDK 17. jul. 2008 08:52

#14

Der komme en PS3 med 80GB senere på året.Dog ingen PS2 backcomp.

(EDIT: Kan ikke finde kilde)
Redigeret
Don't feed the trolls.
Gravatar

#19 Framtid 17. jul. 2008 10:05

De annoncerede den 80gb til E3. 40gb bliver erstattet af en 80gb model, som vil bliver solgt til samme pris.
Gravatar

#20 GoofyChristoffer 17. jul. 2008 11:38

EDIT: Indlæg skulle have været til andet PS3-emne. Klikkede for hurtigt
Redigeret
Gravatar

#21 Kjeldsen 17. jul. 2008 21:29

Movie shoppen er IP locked.

Fanebladet/muligheden dukker aldrig op på Europæiske PS3 maskiner med US accounts.
Gravatar

#22 thj01 18. jul. 2008 02:18

Jeg vil tro der menes at det europæiske marked er delt meget op i forhold til det amerikanske.


Jeg ved godt hvad der menes, men det er altså deres problem at de ser rettigheder på den måde de gør.

Jeg vil på INGEN måder ønske amerikanske tilstande her. Jeg har alligevel kum min PS3 fordi det er en suveræn spillemaskine (formel1) og Blue Ray afspiller!

Det jeg måske ønskede at sige det vat at de kunne beholde deres film for sig selv, hvis det er kravet. Det er ikke udvikling, men afvikling-
"Things only seem complicated if you don't know what you are doing. "
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login