Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
GameStop

Gamestop fortsætter nedturen

Spilkæden Gamestop oplevede sidste år endnu en nedgang i overskud og den danske afdeling gav for første gang i mange år under 1 million i overskud.

Gamestop har fordelt i landet 34 butikker, der i 2015 omsatte for 167 millioner kroner. Det er 40 procent lavere omsætning end i 2008. Det er syvende år i træk, spilkæden oplever en nedgang i omsætning.

Af denne omsætning blev der i 2015 800.000 kroner tilbage i overskud - en klar nedgang fra 2014, hvor selskabet fik et overskud på 2,7 millioner kroner.

På trods af nedgangen kalder selskabets ledelse resultatet for 'tilfredsstillende' i seneste årsregnskab.

Amerikanskejede Gamestop blev stiftes i 1984 og er verdens største forhandler af computerspil, tv-spil og tilbehør. Der er over 6.500 butikker i Europa, USA og Australien.

Microsoft

Microsoft trækker i land, Xbox Play Anywhere ikke 'alle nye titler' alligevel

, redigeret af modgaard

Microsoft vil alligevel ikke binde sig fast på løftet om, at alle deres fremtidige spil vil komme til både Windows 10 og Xbox One.

I tirsdags kunne ville ellers fortælle, at Microsoft havde meldt ud, at alle nye spil fra Microsoft Studios ville være såkaldte 'Xbox Play Anywhere'-spil, som kommer til både Windows 10 of Xbox One, og hvor køb af én version giver adgang til den anden version samtidigt.

Nu har Microsoft dog opdateret teksten på deres blog-indlæg, så den får den mere kluntede ordlyd: 'Alle nye titler, udgivet af Microsoft Studios, som vi viste på scenen ved E3 i år, vil understøtte Xbox Play Anywhere'.

Den oprindelige tekst kan læses her, takket Internet Archive.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Turtle Rock Studios

Evolve går free-to-play - beta starter i morgen

Først stoppede salget af Evolve på Steam. Så tweetede udvikleren bag, at de var på vej med den 'største, vildeste opdatering til dato' til spillet. Nu er det officielt: Evolve går free-to-play.

Da Evolve udkom i februar 2015, fik det generelt fine anmeldelser. Udvikleren Turtle Rock Studios havde tidligere stået bag spil som Left 4 Dead, og der var store forventninger til, hvad deres nye asymmetriske hold-FPS kunne levere.

Beta-versionen blev positivt modaget og der opstod hype om det fulde spil. Ifølge Steamcharts havde spillet over 9000 spillere i gennemsnit den første måned, men det tal faldt hurtigt efter udgivelsen. De seneste to måneder har spillet blot haft omkring 100 spillere i gennemsnit.

DLC-programmer og mangel på indhold i forhold til prisen var to af hovedkritikpunkterne blandt spillerne. Det indrømmer Turtle Rock Studios.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Blizzard Entertainment

Blizzard sagsøger udvikler af snydesoftware til Overwatch

Kampene i BLizzards populære shooter, Overwatch, er hektiske - desværre i nogle tilfælde med snyd indblandet.

Det forsøger Blizzard at slå hårdt ned på ved at smide sydere ud, men kampen mod snyd foregår også udenfor den digitale arena.

Det tyske selskab Bossland GMBH står bag programmet 'Watchover Tyrant, der gør det muligt at se modstanderes placering og helbredsstatus, mens man spiller Overwatch. Det selskab har Blizzard nu lagt sag an mod ved retten i Californien. Anklagen går på overtrædelse af copyrightlovgivningen og skabelse af unfair konkurrence. Ifølge Blizzard har man også lidt økonomisk skade af Watchover Tyrant, da følgerne af den slags programmer, får folk fra at købe Overwatch.

Hos Bossland har man endnu ikke modtaget stævningen og tager også situationen med sindsro, da selskabet ikke er under californisk lovgivning, udtaler Bosslands CEO, Zwetan Letscew til TorrektFreak.

Bossland har tidligere udviklet snydesoftware til andre Blizzardspil bl.a. World of Warcraft og Heroes of the Storm.

Microsoft Corporation

Alle nye Microsoft-titler er 'Xbox Play Anywhere' - kommer til både Xbox One og Windows 10

, redigeret af modgaard

Under dette års E3-spilmesse i sidste måned gjorde Microsoft et nummer ud af at spil, de præsenterede, ikke kun var på vej til Xbox One, men også til Windows 10.

Det var ikke klart under præsentationen, hvor mange spil Microsoft ville bringe til Windows 10, men nu har de meldt helt klart ud - dog lidt ad omveje.

I et indlæg på deres Windows-blog, om 1 års-opdateringen til Windows 10, fortæller Microsoft, at alle nye spil, der udgives af Microsoft Studios, være såkaldte 'Xbox Play Anywhere'-spil.

'Xbox Play Anywhere'-programmet blev præsenteret på E3, og betyder, at spillere kun skal købe et spil én gang, hvorefter det kan spilles på både Xbox One og Windows 10, med delte save-games og achievements.

Det første 'Xbox Play Anywhere'-spil bliver ReCore, der står til udgivelse i Danmark den 16. september i år, mens spil som Forza Horizons 3 og Gears of War 4 kommer lidt senere på året.

SXC - garytamin

Kinesiske myndigheder kræver godkendelse af indholdet i alle mobilspil

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

Alle nye mobilspil, der udgives i Kina, skal forhåndsgodkendes af de Kinesiske myndigheder. Det er bestemt i en ny lov, der trådte i kraft i fredags.

Og selve indholdet i spillet vil blive vurderet.

Godkendelse afhænger nemlig blandt andet af historien i spillet og karaktertræk ved personerne, og særligt emner som politik, militær, nationalitet/etnicitet og religion vil blive censureret.

Spillene skal indsendes til godkendelse mindst 20 dage før udgivelsen, og er spillet ikke udgivet senest 20 dage efter det er godkendt, skal spiludgiveren forklare sig overfor de lokale myndigheder.

Alle nye mobilspil er omfattet af loven, uanset genre og oprindelsesland, og ændringer til allerede udgivne spil skal ligeledes godkendes. Spil, der allerede er på markedet, skal godkendes senest 1. oktober, ellers skal de trækkes tilbage.

Accepterer myndighederne spillet, så skal udgiveren skilte med et 'Sundt Spil Mærke', der viser, at spillets indhold er godkendt.

Den nye lovgivning er specifikt målrettet mobilspil, men Kina har også streng kontrol med andre spil. Spillekonsoller var helt forbudt fra år 2000 og indtil sidste år, men administrerende direktør for Sony Computer Entertainment, Andrew House, fortalte i september til Reuters, at Kinas strenge censur stadigt begrænsede både udvalget af spiltitler og salg af PlayStation 4 i landet.

Nightdive Studios

System Shock-remake indtager Kickstarter

, indsendt af Kirsebær, redigeret af modgaard

Mange remakes og 'spiritual successors' har i den senere tid set dagens lys, og Kickstarter har været platformen, der har hjulpet flere til at få deres nostalgi-fix. Nu forsøger Nightdive Studios sig med en remake af det klassiske System Shock.

Det originale System Shock udkom i 1994 men har haft indflydelse på spilverdenen, der stadig kan mærkes den dag i dag. Spillet blev udviklet af Warren Spector og hans hold hos Looking Glass Technologies, og blandede rollespil og FPS på en dengang helt ny måde. Udviklere fra de to System Shock spil har senere lavet serier som Deus Ex og Bioshock, som netop bygger på det fundament, System Shock lagde.

Nightdive Studios har igennem en årrække opkøbt rettigheder til en række ældre spil, primært fra 90'erne, men System Shock må siges at være det nok største spil, de har fået fingrene i. På deres Kickstarter-side understreger Nightdive Studios, at de arbejder sammen med folk fra både Looking Glass og udvikleren af Bioshock, Irrational Games, om at gøre remaken af System Shock navnet værdigt og tro mod de forventninger, fans af det originale spil har.

Ikke alle kickstarter-projekter og remakes lever op til den hype, nostalgien kan skabe, men Nightdive Studios har lavet en demo-version, så de, der er interesserede, kan prøve spillet, før de støtter det.

Spillet er under udvikling til PC og Xbox One og skulle efter planen komme til december 2017.

Blizzard Entertainment

Overwatch patch introducerer 'competitive play'

Spillere af Blizzards populære team-shooter 'Overwatch' har nu mulighed for at at prøve kræfter med en mere seriøs eller hård udgave af spillet. Til forskel fra 'Quick Play' og 'Weekly Brawl' skal man som spiller være mindst level 25. herefter matcher spillet ens evner med modstandere og medspillere.

Indtil videre er ændringerne slået igennem på PC, mens Xbox One og PS4-spillere skal vente en uges tid på opdateringen.

Ud over gameplay-ændringerne indeholder opdateringen også diverse bug fixes og fjernelse af 'undgå denne spiller'-funktionen. Den fulde liste over ændringer kan læses her.

Bethesda

Doom får første update i dag

Hvis du er fan af det oprindelige Doom-spil, vil dagens opdatering til 'det nye Doom' måske være lige i skabet. Opdateringen giver mulighed for at have samme klassiske, centrede synsvinkel hen over det valgte våben som i det oprindelige spil. Ud over nostalgi kan det også være en hjælp, når man sigter.

Derudover indeholder opdateringen diverse bug fixes og en ny billedfunktion, der gør det let at tage billeder af f.eks. en speciel kampsituation til deling på diverse medier.

Nintendo

Rygte: Vender Nintendo tilbage til cartridges med Nintendo NX?

, redigeret af modgaard

Endnu er ikke meget kendt om Nintendos nye konsol kaldet Nintendo NX. Firmaet har valgt at gå stille med dørene og fremviste den heller ikke på E3-spilmessen i Los Angeles for to uger siden.

En af de ting, der dog vides med sikkerhed, er, at det nye Legend of Zelda: Breath of the Wild udkommer på konsollen, ligesom det også kommer til Wii U.

Og her har en opmærksom bruger fra internet-forumet neogaf gjort en opdagelse; spillets beskrivelse på den Amerikanske trademark-myndigheds hjemmeside, indeholder reference til 'video game cartridges', hvilket ingen andre Wii U spil gør - derimod gør 3DS spil.

Dermed kunne det tyde på, at NX vil gå væk fra discs, som Nintendo ellers har brugt til sine seneste tre konsoller, efter et skift fra netop cartridges.

Men det bliver nok næppe samme, store type som i NES, Super Nintendo eller Nintendo 64. Derimod kunne det tænkes at blive mindre kort, som firmaet har brugt til deres håndholdte spil.

Det er ikke første gang, at NX rygtes at bruge cartridges, men hvornår vi får noget fast at vide, og hvornår konsollen endeligt vil blive præsenteret, vides endnu ikke.

Nintendo har tidligere sagt, at konsollen udkommer i marts 2017.