Nintendo Inc.Pokémon Go aflurer ikke dine e-mails, lover udvikleren – men spillet har adgang ved en ‘fejl’

Uden at de fleste spillere nok var klar over det, så giver Pokémon Go på iOS fuld adgang, for både The Pokémon Company og udvikleren Niantic, til spillernes Google-konti.

Hvis man bruger sin Google-konto til at logge ind med, så kan firmaerne bag spillet pludselig læse og sende ens e-mails, tilgå og slette filer på ens Google Drive og følge med i hvad man ser på YouTube.

De to firmaer fortæller, at den fulde adgang er en fejl. En fejl, der ganske vist først blev opdaget efter, en opmærksom bruger tjekkede tilladelserne på sin Google-konto.

Firmaerne siger i en fælles udtalelse, at spillet kun bruger spillernes Google ID og e-mailadresse, og at ingen andre informationer er blevet tilgået eller indsamlet.

De fortæller yderligere, at de arbejder på en opdatering der skal rette fejlen, og at de arbejder sammen med Google om at tilbagerulle de tilladelser, som spillet ikke skal bruge.

Pokémon Go er endnu kun officielt udkommet i USA, Australien og New Zealand, men fans fra andre lande har benyttet sig af forskellige tricks for at kunne spille spillet før tid.

Hvornår spillet officielt udkommer i Danmark vides endnu ikke – heller ikke om vi får adgang samtidigt med andre europæiske lande, som for eksempel Storbritannien – men udvikleren forsikrer, at flere lande vil komme til snart.

NintendoPokémon Go sender Nintendo-aktierne på himmelflugt

Smartphone spillet Pokémon Go har indtil videre vist sig at være en bragende succes for Nintendo. Det gamle Japanske spilhus har ellers haft problemer de senere år, med dårlige salgstal for Wii U og en 3DS, der er udfordret af smartphone-markedet. Men ud fra de finansielle markeder at dømme, så er tiltroen til Nintendo godt på vej tilbage.

Således steg værdien af Nintendos aktier med hele 25% på det japanske aktiemarked i dag, ovenpå en stigning på 9% i fredags. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Nintendos værdi steget med samlet 7,5 milliarder dollars de seneste to dage. Dette kommer dog efter et kraftigt fald mod slutningen af sidste år, så firmaet nu ligger på samme niveau som i oktober 2015.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

AtlusPersona-fans kan ånde lettet op – Deep Silver står for europæisk release

Da NIS America i april fortalte, at de afbrød samarbejdet med Atlus, om at bringe spil til Europa, oven på samarbejdsvanskeligheder, hærskede der stor usikkerhed blandt de europæiske fans.

I forvejen var flere spil udkommet i EU længe efter amerikansk release, og Atlus havde ikke ligefrem hjulpet med at gøre tingene mere klare. Når fans spurgte, hvordan det stod til med Persona 5 i Europa, svarede Atlus, at spillet ikke en gang var annonceret for Europa endnu.

Atlus ejes af Sega, men det lå alligevel ikke i kortene, at Sega Europe skulle stå som udgiver her på kontinentet. De fokuserer i stedet på spil fra vestlige udviklere.

Men nu er der endeligt kommet en afklaring. Det bliver Deep Silver, der skal stå for Atlus-titlerne, og ja, også Persona 5.

Atlus anerkender, at der har været problemer.

‘Sæt dig lige her hurtigt, Europa; vi skal lige snakke sammen. Jeg ved, at vi ikke altid er kommet godt ud af det med hinanden, men det er i fortiden. Og fortiden er fortiden. Vi kigger mod fremtiden. Og det er en lys en,’ skriver Atlus.

Foruden Persona 5 vil Deep Silver også stå for udgivelsen af en række andre spil fra både Atlus og Sega, heriblandt Shin Megami Tensei IV: Apocalypse.

Release datoer i Europa kendes endnu ikke, men Atlus fortæller, at de er klar med flere informationer i løbet af de næste uger.

Persona 5 har amerikansk udgivelsesdato til februar på PlayStation 3 og PlayStation 4.

GameStopGamestop fortsætter nedturen

Spilkæden Gamestop oplevede sidste år endnu en nedgang i overskud og den danske afdeling gav for første gang i mange år under 1 million i overskud.

Gamestop har fordelt i landet 34 butikker, der i 2015 omsatte for 167 millioner kroner. Det er 40 procent lavere omsætning end i 2008. Det er syvende år i træk, spilkæden oplever en nedgang i omsætning.

Af denne omsætning blev der i 2015 800.000 kroner tilbage i overskud – en klar nedgang fra 2014, hvor selskabet fik et overskud på 2,7 millioner kroner.

På trods af nedgangen kalder selskabets ledelse resultatet for ‘tilfredsstillende’ i seneste årsregnskab.

Amerikanskejede Gamestop blev stiftes i 1984 og er verdens største forhandler af computerspil, tv-spil og tilbehør. Der er over 6.500 butikker i Europa, USA og Australien.

MicrosoftMicrosoft trækker i land, Xbox Play Anywhere ikke ‘alle nye titler’ alligevel

Microsoft vil alligevel ikke binde sig fast på løftet om, at alle deres fremtidige spil vil komme til både Windows 10 og Xbox One.

I tirsdags kunne ville ellers fortælle, at Microsoft havde meldt ud, at alle nye spil fra Microsoft Studios ville være såkaldte ‘Xbox Play Anywhere’-spil, som kommer til både Windows 10 of Xbox One, og hvor køb af én version giver adgang til den anden version samtidigt.

Nu har Microsoft dog opdateret teksten på deres blog-indlæg, så den får den mere kluntede ordlyd: ‘Alle nye titler, udgivet af Microsoft Studios, som vi viste på scenen ved E3 i år, vil understøtte Xbox Play Anywhere’.

Den oprindelige tekst kan læses her, takket Internet Archive.

Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Turtle Rock StudiosEvolve går free-to-play – beta starter i morgen

Først stoppede salget af Evolve på Steam. Så tweetede udvikleren bag, at de var på vej med den ’største, vildeste opdatering til dato’ til spillet. Nu er det officielt: Evolve går free-to-play.

Da Evolve udkom i februar 2015, fik det generelt fine anmeldelser. Udvikleren Turtle Rock Studios havde tidligere stået bag spil som Left 4 Dead, og der var store forventninger til, hvad deres nye asymmetriske hold-FPS kunne levere.

Beta-versionen blev positivt modaget og der opstod hype om det fulde spil. Ifølge Steamcharts havde spillet over 9000 spillere i gennemsnit den første måned, men det tal faldt hurtigt efter udgivelsen. De seneste to måneder har spillet blot haft omkring 100 spillere i gennemsnit.

DLC-programmer og mangel på indhold i forhold til prisen var to af hovedkritikpunkterne blandt spillerne. Det indrømmer Turtle Rock Studios.

Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Blizzard EntertainmentBlizzard sagsøger udvikler af snydesoftware til Overwatch

Kampene i BLizzards populære shooter, Overwatch, er hektiske – desværre i nogle tilfælde med snyd indblandet.

Det forsøger Blizzard at slå hårdt ned på ved at smide sydere ud, men kampen mod snyd foregår også udenfor den digitale arena.

Det tyske selskab Bossland GMBH står bag programmet ‘Watchover Tyrant, der gør det muligt at se modstanderes placering og helbredsstatus, mens man spiller Overwatch. Det selskab har Blizzard nu lagt sag an mod ved retten i Californien. Anklagen går på overtrædelse af copyrightlovgivningen og skabelse af unfair konkurrence. Ifølge Blizzard har man også lidt økonomisk skade af Watchover Tyrant, da følgerne af den slags programmer, får folk fra at købe Overwatch.

Hos Bossland har man endnu ikke modtaget stævningen og tager også situationen med sindsro, da selskabet ikke er under californisk lovgivning, udtaler Bosslands CEO, Zwetan Letscew til TorrektFreak.

Bossland har tidligere udviklet snydesoftware til andre Blizzardspil bl.a. World of Warcraft og Heroes of the Storm.

Microsoft CorporationAlle nye Microsoft-titler er ‘Xbox Play Anywhere’ – kommer til både Xbox One og Windows 10

Under dette års E3-spilmesse i sidste måned gjorde Microsoft et nummer ud af at spil, de præsenterede, ikke kun var på vej til Xbox One, men også til Windows 10.

Det var ikke klart under præsentationen, hvor mange spil Microsoft ville bringe til Windows 10, men nu har de meldt helt klart ud – dog lidt ad omveje.

I et indlæg på deres Windows-blog, om 1 års-opdateringen til Windows 10, fortæller Microsoft, at alle nye spil, der udgives af Microsoft Studios, være såkaldte ‘Xbox Play Anywhere’-spil.

‘Xbox Play Anywhere’-programmet blev præsenteret på E3, og betyder, at spillere kun skal købe et spil én gang, hvorefter det kan spilles på både Xbox One og Windows 10, med delte save-games og achievements.

Det første ‘Xbox Play Anywhere’-spil bliver ReCore, der står til udgivelse i Danmark den 16. september i år, mens spil som Forza Horizons 3 og Gears of War 4 kommer lidt senere på året.

SXC - garytaminKinesiske myndigheder kræver godkendelse af indholdet i alle mobilspil

, indsendt af modgaard

Alle nye mobilspil, der udgives i Kina, skal forhåndsgodkendes af de Kinesiske myndigheder. Det er bestemt i en ny lov, der trådte i kraft i fredags.

Og selve indholdet i spillet vil blive vurderet.

Godkendelse afhænger nemlig blandt andet af historien i spillet og karaktertræk ved personerne, og særligt emner som politik, militær, nationalitet/etnicitet og religion vil blive censureret.

Spillene skal indsendes til godkendelse mindst 20 dage før udgivelsen, og er spillet ikke udgivet senest 20 dage efter det er godkendt, skal spiludgiveren forklare sig overfor de lokale myndigheder.

Alle nye mobilspil er omfattet af loven, uanset genre og oprindelsesland, og ændringer til allerede udgivne spil skal ligeledes godkendes. Spil, der allerede er på markedet, skal godkendes senest 1. oktober, ellers skal de trækkes tilbage.

Accepterer myndighederne spillet, så skal udgiveren skilte med et ‘Sundt Spil Mærke’, der viser, at spillets indhold er godkendt.

Den nye lovgivning er specifikt målrettet mobilspil, men Kina har også streng kontrol med andre spil. Spillekonsoller var helt forbudt fra år 2000 og indtil sidste år, men administrerende direktør for Sony Computer Entertainment, Andrew House, fortalte i september til Reuters, at Kinas strenge censur stadigt begrænsede både udvalget af spiltitler og salg af PlayStation 4 i landet.

Nightdive StudiosSystem Shock-remake indtager Kickstarter

, indsendt af Kirsebær

Mange remakes og ’spiritual successors’ har i den senere tid set dagens lys, og Kickstarter har været platformen, der har hjulpet flere til at få deres nostalgi-fix. Nu forsøger Nightdive Studios sig med en remake af det klassiske System Shock.

Det originale System Shock udkom i 1994 men har haft indflydelse på spilverdenen, der stadig kan mærkes den dag i dag. Spillet blev udviklet af Warren Spector og hans hold hos Looking Glass Technologies, og blandede rollespil og FPS på en dengang helt ny måde. Udviklere fra de to System Shock spil har senere lavet serier som Deus Ex og Bioshock, som netop bygger på det fundament, System Shock lagde.

Nightdive Studios har igennem en årrække opkøbt rettigheder til en række ældre spil, primært fra 90’erne, men System Shock må siges at være det nok største spil, de har fået fingrene i. På deres Kickstarter-side understreger Nightdive Studios, at de arbejder sammen med folk fra både Looking Glass og udvikleren af Bioshock, Irrational Games, om at gøre remaken af System Shock navnet værdigt og tro mod de forventninger, fans af det originale spil har.

Ikke alle kickstarter-projekter og remakes lever op til den hype, nostalgien kan skabe, men Nightdive Studios har lavet en demo-version, så de, der er interesserede, kan prøve spillet, før de støtter det.

Spillet er under udvikling til PC og Xbox One og skulle efter planen komme til december 2017.