Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Hyperkin

Gadget lader dig spille originale Game Boy spil på din smartphone

, redigeret af modgaard

Da Hyperkin i slutningen af marts sidste år viste koncepttegninger af en anordning, der lader folk spille Game Boy cartridges på deres smartphone, kunne man have troet, det var en aprilsnar. Det var det dog ikke, og nu tager de imod forudbestillinger på deres 'developer kit'-udgave.

Smart Boy er en fysisk udvidelse, som telefonen sættes ned i. Bagpå er der plads til Game Boy og Game Boy Color cartridges, og den tilslutter til telefonen via et USB-stik i bunden.

Mens Smart Boyens hardware er klar, så er softwaren endnu ikke fuldt udviklet, og Hyperkin håber på, at tidlige købere vil hjælpe med at udvikle på både firmware og app. Dermed er Smart Boy ikke klar til almindelige brugere endnu, men tidlige købere skal hjælpe med, at få den klar til et bredere publikum. Som tak lover Hyperkin en procentdel af indtjeningen til dem, der hjælper med at videreudvikle softwaren.

Mens de første koncepttegninger viste Smart Boy sammen med iPhone, er det kun android-folket, der kan forudbestille denne 'developer kit'-udgave. Prisen er 60 dollars og den forventes klar 1. december i år.

Nintendo

Pokémon Go: Nintendo præsenterer $35 armbånd til gratis-app

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

I næste måned frigiver Nintendo deres Pokémon Go-spil til smartphones, hvor spillere kan fange Pokémons i den virkelige verden ved brug af deres telefon. Men skulle man ikke have lyst til at tage telefonen frem for at fange dem, har Nintendo nu svaret: et armbånd, specielt lavet til spillet.

Armbåndet, som har fået navnet Pokémon Go Plus, har en dråbeformet Pokéball på oversiden, der vibrerer og blinker, når en Pokémon er tæt på. Ved et tryk på en knap kan man prøve at fange den - et regnbue-lysmønster for succes, røde blink betyder fiasko.

Selve spillet bliver gratis, men armbåndet kommer til at koste 35 dollars - cirka 230 danske kroner og omtrent samme pris som et 3DS-spil i USA. Dermed bliver det en lidt dyr måde at spille et gratis spil på, men for fans på farten, er det muligheden for at fange monstrene uden hele tiden at skulle hive telefonen frem.

Den præcise dato for appen er endnu ikke kendt, men Nintendo fortæller, at armbåndet kommer i handlen i slutningen af juli.

Sony Computer Entertainment

PlayStation VR kommer på det danske marked den 13. oktober

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

PlayStation VR-headset til PlayStation 4 udkommer den 13. oktober i Danmark. Det annoncerede Sony ved deres pressekonference under spilmessen E3 i Los Angeles i nat dansk tid.

Under konferencen viste Sony flere forskellige VR-oplevelser og spil frem, blandt andet Star Wars: Battlefront VR, Batman Arkham VR og en VR-mode til Final Fantasy XV, og de fortalte, at Resident Evil 7, som et af de første helt store spil, vil understøtte VR fra start til slut.

Udover headsettet har Sony også annonceret en ny controller til brug med PlayStation VR.

PS VR Aim Controller er en motion-tracking controller, som lover fuld 1-til-1 bevægelse mellem virkelighed og spil. Controlleren er resultatet af et samarbejde mellem Sony og spiludvikleren Impulse gear, som står bag PlayStation VR-spillet Farpoint.

Udgivelsesdato og pris for spil og controller er endnu ikke offentliggjort, men selve PlayStation VR-headsettet får en vejledende pris på 399 euro - knap 3000 danske kroner.

Sony har fortalt, at der ved udgangen af 2016 vil være over 50 spil til PlayStation VR.

Capcom

Resident Evil 7 øger uhyggen med first-person og VR

, redigeret af modgaard

Vi skrev for to uger siden, at Resident Evil 7 var rygtet på vej, og at Capcom ville forsøge at vende serien tilbage til horror-rødderne. Og ved Sonys E3-presseshow i nat, var de klar til at vise deres arbejde frem.

Resident Evil 7-holdet har hyret spildesigneren Jordan Amaro, som tidligere har arbejdet på P.T. for Konami, og indflydelsen på det nye Resident Evil-spil ses tydeligt. Ligesom P.T. bliver Resident Evil 7 et first-person-spil, og det blev annonceret, at spillet vil kunne spilles med PlayStation VR fra start til slut.

Capcom har tidligere fremvist den såkaldte 'Kitchen'-demo til PlayStation VR, og det er denne spilmotor, som nu bliver brugt i Resident Evil 7.

Foruden PlayStation 4 kommer spillet også til Xbox One og PC, og udkommer den 24. januar 2017.

PlayStation Plus medlemmer kan hente en gratis demo-version allerede nu.

Microsoft

Nu officielt: Kraftigere udgaver af Xbox One og PlayStation 4 på vej

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

Dette års E3-messe har på mange måder stået i nye konsollers tegn - endda helt uden konsollerne selv.

Microsoft viste mest, da de under deres presseshow formelt annoncerede 'Project Scorpio', som vi tidligere har skrevet om. Scorpio bliver en del af Xbox One-familien, og Microsoft forklarer, at alle spil og alt tilbehør vil fungere til begge versioner af konsollen.

Scorpio skal fungere som en luksus-model, der understøtter både 4K-opløsning og VR. I en video, som Microsoft afspillede under deres show, fortalte udviklere om, hvilke muligheder den kraftigere konsol vil give dem. Ingen spil blev vist frem, dog fortalte Bethesda, at konsollen vil understøtte Fallout 4 VR.

Med sin ydeevne på 6 teraflops bliver Scorpio teoretisk set 4,5 gange så kraftig som den almindelige Xbox One.

Også Sony er på vej med en kraftigere udgave af deres konsol. De valgte dog kort før E3 at melde ud, at selvom 'Neo' - som er dens kodenavn - er på vej, så ønsker de ikke at annoncere mere, før de har nok materiale, de kan vise frem.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Ubisoft

Fusion er plan B for Ubisoft - bare det ikke er med Vivendi

, redigeret af modgaard

Ubisoft ønsker ikke Vivendi ind i bestyrelsen. Det er den klare udmelding fra Ubisofts administrerende direktør, Yves Guillemot.

Yves Guillemot grundlagde Ubisoft i 1986 sammen med sine brødre og har netop kunnet fejre 30 års jubilæum til selskabets presseshow ved E3 i Los Angeles. Men nu må brødrene kæmpe for at undgå at blive presset ud af den franske udvikler og udgiver, Vivendi.

Samme brødre grundlagde også mobilspilfirmaet Gameloft, hvor Vivendi for nyligt overtog magten ved at opkøbe aktier mod Gameloft-direktionens vilje. Den skæbne ønsker brødrene ikke at lide igen.

Vivendi har over de seneste otte måneder opkøbt aktier i Ubisoft og ejer nu 17,7 procent, men Yves Guillemot føler sig sikker på, at firmaet kan få investorernes opbakning og undgå at skulle give Vivendi en plads i bestyrelsen. Skulle det ikke være muligt, er han klar med en plan b:

'Plan A er at forblive uafhængige,' sagde Yves Guillemot.

'Plan B er at slutte os til en anden gruppe enten i spilindustrien eller med et teknologifirma eller en anden type. Det er de to muligheder lige nu, og begge står stadig åbne.'

Vivendi er ikke nye i spilindustrien. Indtil juli 2013 ejede de 85 procent af aktierne i Activition-Blizzard, men solgte fra for at reducere gæld. I 2004 forsøgte Electronic Arts at overtage Ubisoft, men dengang lykkedes det Ubisoft at forblive uafhængige.

Ubisoft står blandt andet bag Assasin's Creed og FarCry.

EA

E3: EA - Titanfall 2, Battlefield 1, Mass Effect og Star Wars blandt andet

EA har afholdt selskabets pressekonference ved dette års E3 i Los Angeles. Her blev der disket op med en lang række nye spil og opdateringer.

Battlefield 1

Der var nye in-game-footage fra Battlefield 1 i en ny gameplay-trailer:


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Bethesda

E3: Bethesda - Skyrim, Fallout 4 DLC og meget mere

Spiludviklerne hos Bethesda har gang i flere interessante projekter, som selskabet fortalte om på dette års E3 i Los Angeles.

Fallout 4

Der kommer mere Downloadable Content (DLC) i 2016. Første nye indhold kan hentes i den kommende uge under navnet 'Contraptions Workshop'. I juli kommer en opdatering, som lader dig bygge dine egne vaults, hvor du som en anden 'Valut-Tec Overseer' kan eksperimentere med beboerne.

Derefter kommer DLC'en 'Nuka-World', som sender spilleren til en ny destination, der ligner en forladt forlystelsespark - nu overtaget af raiders. Det bliver samtidigt det sidste DLC til Fallout 4.

I 2017 kommer der også en virtual reality-udgave af Fallout 4 til HTC Vive.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

E3

Din guide til E3 konferencerne

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

E3-spilmessen starter officielt d. 14 juni, hvor udstillingshallerne åbner op for pressen, men traditionen tro holder en række større udgivere presseshows forud for selve messen og vil vise de nyeste trailere fra deres kendte spil, samt annoncere helt nye titler.

Vi har her samlet en oversigt over, hvem der laver show hvornår, så du lettere kan holde styr på, hvad du gerne vil se. Da E3 foregår i Los Angeles i USA, ligger nogle af showene om natten dansk tid. Foruden de her nævnte udgivere, vil en række andre have demoer og videoer på deres respektive kanaler.

EA

Hvornår: Søndag d. 12. juni kl. 22:00

Hvor kan man se det: YouTube, Twitch

Hvad kan man forvente: Battlefield 1, Mass Effect: Andromeda og Titanfall 2 vil alle helt sikkert være der. Det samme vil EAs sports spil som Fifa 17.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Microsoft Corporation

Forza Motorsport - nu med liga

Microsoft har sammen med Turn 10 etableret en liga for spillere af racerbilspillet Forza Motorsport - Forza Racing Championship.

Enhver kan prøve lykken og egenskaberne af i Forza Motorsport 6, som danner rammen for ligaen. Og der er ikke kun gevinster til de allerbedste. Alle spillere får en kode til at kunne hente en Ford GT Le Mans bil til deres udgave af Forza Motorsport 6.

Der er ifølge Turn 10 over 11 millioner spillere af Forza Motorsport 6, der er eksklusiv for Xbox One.

Gevinterne i Forza Racing Championship er endnu uvisse.