Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Microsoft Corporation

Alle nye Microsoft-titler er 'Xbox Play Anywhere' - kommer til både Xbox One og Windows 10

, redigeret af modgaard

Under dette års E3-spilmesse i sidste måned gjorde Microsoft et nummer ud af at spil, de præsenterede, ikke kun var på vej til Xbox One, men også til Windows 10.

Det var ikke klart under præsentationen, hvor mange spil Microsoft ville bringe til Windows 10, men nu har de meldt helt klart ud - dog lidt ad omveje.

I et indlæg på deres Windows-blog, om 1 års-opdateringen til Windows 10, fortæller Microsoft, at alle nye spil, der udgives af Microsoft Studios, være såkaldte 'Xbox Play Anywhere'-spil.

'Xbox Play Anywhere'-programmet blev præsenteret på E3, og betyder, at spillere kun skal købe et spil én gang, hvorefter det kan spilles på både Xbox One og Windows 10, med delte save-games og achievements.

Det første 'Xbox Play Anywhere'-spil bliver ReCore, der står til udgivelse i Danmark den 16. september i år, mens spil som Forza Horizons 3 og Gears of War 4 kommer lidt senere på året.

SXC - garytamin

Kinesiske myndigheder kræver godkendelse af indholdet i alle mobilspil

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

Alle nye mobilspil, der udgives i Kina, skal forhåndsgodkendes af de Kinesiske myndigheder. Det er bestemt i en ny lov, der trådte i kraft i fredags.

Og selve indholdet i spillet vil blive vurderet.

Godkendelse afhænger nemlig blandt andet af historien i spillet og karaktertræk ved personerne, og særligt emner som politik, militær, nationalitet/etnicitet og religion vil blive censureret.

Spillene skal indsendes til godkendelse mindst 20 dage før udgivelsen, og er spillet ikke udgivet senest 20 dage efter det er godkendt, skal spiludgiveren forklare sig overfor de lokale myndigheder.

Alle nye mobilspil er omfattet af loven, uanset genre og oprindelsesland, og ændringer til allerede udgivne spil skal ligeledes godkendes. Spil, der allerede er på markedet, skal godkendes senest 1. oktober, ellers skal de trækkes tilbage.

Accepterer myndighederne spillet, så skal udgiveren skilte med et 'Sundt Spil Mærke', der viser, at spillets indhold er godkendt.

Den nye lovgivning er specifikt målrettet mobilspil, men Kina har også streng kontrol med andre spil. Spillekonsoller var helt forbudt fra år 2000 og indtil sidste år, men administrerende direktør for Sony Computer Entertainment, Andrew House, fortalte i september til Reuters, at Kinas strenge censur stadigt begrænsede både udvalget af spiltitler og salg af PlayStation 4 i landet.

Nightdive Studios

System Shock-remake indtager Kickstarter

, indsendt af Kirsebær, redigeret af modgaard

Mange remakes og 'spiritual successors' har i den senere tid set dagens lys, og Kickstarter har været platformen, der har hjulpet flere til at få deres nostalgi-fix. Nu forsøger Nightdive Studios sig med en remake af det klassiske System Shock.

Det originale System Shock udkom i 1994 men har haft indflydelse på spilverdenen, der stadig kan mærkes den dag i dag. Spillet blev udviklet af Warren Spector og hans hold hos Looking Glass Technologies, og blandede rollespil og FPS på en dengang helt ny måde. Udviklere fra de to System Shock spil har senere lavet serier som Deus Ex og Bioshock, som netop bygger på det fundament, System Shock lagde.

Nightdive Studios har igennem en årrække opkøbt rettigheder til en række ældre spil, primært fra 90'erne, men System Shock må siges at være det nok største spil, de har fået fingrene i. På deres Kickstarter-side understreger Nightdive Studios, at de arbejder sammen med folk fra både Looking Glass og udvikleren af Bioshock, Irrational Games, om at gøre remaken af System Shock navnet værdigt og tro mod de forventninger, fans af det originale spil har.

Ikke alle kickstarter-projekter og remakes lever op til den hype, nostalgien kan skabe, men Nightdive Studios har lavet en demo-version, så de, der er interesserede, kan prøve spillet, før de støtter det.

Spillet er under udvikling til PC og Xbox One og skulle efter planen komme til december 2017.

Blizzard Entertainment

Overwatch patch introducerer 'competitive play'

Spillere af Blizzards populære team-shooter 'Overwatch' har nu mulighed for at at prøve kræfter med en mere seriøs eller hård udgave af spillet. Til forskel fra 'Quick Play' og 'Weekly Brawl' skal man som spiller være mindst level 25. herefter matcher spillet ens evner med modstandere og medspillere.

Indtil videre er ændringerne slået igennem på PC, mens Xbox One og PS4-spillere skal vente en uges tid på opdateringen.

Ud over gameplay-ændringerne indeholder opdateringen også diverse bug fixes og fjernelse af 'undgå denne spiller'-funktionen. Den fulde liste over ændringer kan læses her.

Bethesda

Doom får første update i dag

Hvis du er fan af det oprindelige Doom-spil, vil dagens opdatering til 'det nye Doom' måske være lige i skabet. Opdateringen giver mulighed for at have samme klassiske, centrede synsvinkel hen over det valgte våben som i det oprindelige spil. Ud over nostalgi kan det også være en hjælp, når man sigter.

Derudover indeholder opdateringen diverse bug fixes og en ny billedfunktion, der gør det let at tage billeder af f.eks. en speciel kampsituation til deling på diverse medier.

Nintendo

Rygte: Vender Nintendo tilbage til cartridges med Nintendo NX?

, redigeret af modgaard

Endnu er ikke meget kendt om Nintendos nye konsol kaldet Nintendo NX. Firmaet har valgt at gå stille med dørene og fremviste den heller ikke på E3-spilmessen i Los Angeles for to uger siden.

En af de ting, der dog vides med sikkerhed, er, at det nye Legend of Zelda: Breath of the Wild udkommer på konsollen, ligesom det også kommer til Wii U.

Og her har en opmærksom bruger fra internet-forumet neogaf gjort en opdagelse; spillets beskrivelse på den Amerikanske trademark-myndigheds hjemmeside, indeholder reference til 'video game cartridges', hvilket ingen andre Wii U spil gør - derimod gør 3DS spil.

Dermed kunne det tyde på, at NX vil gå væk fra discs, som Nintendo ellers har brugt til sine seneste tre konsoller, efter et skift fra netop cartridges.

Men det bliver nok næppe samme, store type som i NES, Super Nintendo eller Nintendo 64. Derimod kunne det tænkes at blive mindre kort, som firmaet har brugt til deres håndholdte spil.

Det er ikke første gang, at NX rygtes at bruge cartridges, men hvornår vi får noget fast at vide, og hvornår konsollen endeligt vil blive præsenteret, vides endnu ikke.

Nintendo har tidligere sagt, at konsollen udkommer i marts 2017.

Valve

Sommerudsalget hos Steam er i gang

Der er penge at spare på ikke færre end 12.787 titler i dette års sommerudsalg hos Steam.

Frem til 4. juli kan man købe spil som Doom, Fallout 4, The Witcher 3, GTA V, Dark Souls 3 og Assasin's Creed med større eller mindre rabat.

Det er samtidigt første år, man for alvor ser virtual reality-titler på udsalgshylderne.

Sidste år stoppede Steam med de daglige tilbud, som gjorde, at man ikke kunne danne sig et overblik over det samlede udsalg. Det setup forsættes i år, så man - med lidt tålmodighed - allerede nu kan danne sig et overblik over, hvad sommeren skal bruges på.

Inven Broadcast System

Koreansk teenager modbeviser beskyldninger om snyd i Overwatch

En kvindelig, koreansk spiller af Blizzards Overwatch har på kort tid skabt sig et navn i den hjemlige liga og på verdensplan, hvor hun er lige nu er på ottendepladsen under navnet Gegury.

Det har fået rygter om snyd til at florere, og enkelte professionelle spillere har udtalt, at de ville droppe spillet, hvis det viste sig, at Gegury ikke snød.

Den kritik tog hun sig af ved at fremvise sine evner i Overwatch, mens det blev optaget, som du kan se i denne video. Hun er maskeret for at skjule sin identitet.

Og de to professionelle spillere, der lovede at gå ud af spillet, har nu forladt arenaen.

Sony

Rygte: PlayStation 4 Neo kommer på markedet allerede i år

, redigeret af modgaard

På den nyligt overståede E3-spilmesse i Los Angeles dedikerede Microsoft, som de eneste, tid til at snakke om deres planer for ny hardware. Både Microsoft og Sony er på vej med kraftigere versioner af deres spillekonsoller, som henholdsvis går under kodenavnene 'Project Scorpio' og 'Neo'. Microsoft kunne blandt andet fortælle, at den nye udgave kommer på markedet til julen 2017, som vi fortalte for en uge siden.

Dermed kunne man tro, at 'Project Scorpio', vil komme på markedet før 'Neo', men det bliver måske alligevel ikke tilfældet. Richard Leadbetter fra Digital Foundry fortæller, at flere kilder overfor ham har indikeret, at den opgraderede PlayStation 4 vil udkomme allerede i år, på trods af at Sony bevidst undgik at tale om den til E3.

Hvis det er tilfældet, vil den altså komme på markedet længe før 'Project Scorpio'.

Også Twitter-brugeren Tidux, som går for at være såkaldt 'industry insider' med viden om PlayStation, skriver, at konsollen kommer i år. Han sætter endda en pris på: 399 dollars, 399 euro og 349 pund.

Sonys Andrew House fortalte kort før E3, at de ville vente med at vise 'Neo' frem, til de har spil nok, der gør brug af den ekstra hardware-kraft. Og efter E3 udtrykte han overraskelse over, at Microsoft annoncerede 'Project Scorpio' allerede nu. Han fortalte, at tech-industrien har fået mere fokus på "øjeblikkelig tilfredsstillelse", som følge af, hvordan Apple har håndteret sine produktlanceringer.

Dermed kunne det tyde på, at Neos fravær fra E3 ikke betyder, at konsollen nødvendigvis er så langt væk alligevel.

Supercell

Tencent køber majoritet af Supercell

Selskabet bag spillene Clash of Clans, Boom Beach, Clash Royale og Hay Day - Supercell - får nye ejere. Der sker, når det kinesiske selskab Tencent køber en majoritet i Supercell.

Tencent står bag besked-appen We Chat og internetportalen QQ. Derudover ejer Tencent spiludviklings-selskabet Riot Games og dermed spillet League of Legends, der er verdens mest indtjenende PC-spil. Den titel har Clash of Clans på mobilmarkedet.

Tencent ejer også andele i Activision Blizzard, der står bag World of Warcraft, samt Gears of War-udviklerne Epic Games.

Ifølge Wall Street Journal køber Tencent samlet set mere end 80 procent af Supercell til en pris over 8 milliarder dollars.

Sælgeren af Supercell er japanske SoftBank, der er på udkik efter at mindske selskabets gæld.

I 2013 betalte SoftBank cirka 1,5 milliarder for 51 procent af Supercell, således af SoftBank samlet set ejede 73 procent af selskabet.