Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Valve

Sommerudsalget hos Steam er i gang

Der er penge at spare på ikke færre end 12.787 titler i dette års sommerudsalg hos Steam.

Frem til 4. juli kan man købe spil som Doom, Fallout 4, The Witcher 3, GTA V, Dark Souls 3 og Assasin's Creed med større eller mindre rabat.

Det er samtidigt første år, man for alvor ser virtual reality-titler på udsalgshylderne.

Sidste år stoppede Steam med de daglige tilbud, som gjorde, at man ikke kunne danne sig et overblik over det samlede udsalg. Det setup forsættes i år, så man - med lidt tålmodighed - allerede nu kan danne sig et overblik over, hvad sommeren skal bruges på.

Inven Broadcast System

Koreansk teenager modbeviser beskyldninger om snyd i Overwatch

En kvindelig, koreansk spiller af Blizzards Overwatch har på kort tid skabt sig et navn i den hjemlige liga og på verdensplan, hvor hun er lige nu er på ottendepladsen under navnet Gegury.

Det har fået rygter om snyd til at florere, og enkelte professionelle spillere har udtalt, at de ville droppe spillet, hvis det viste sig, at Gegury ikke snød.

Den kritik tog hun sig af ved at fremvise sine evner i Overwatch, mens det blev optaget, som du kan se i denne video. Hun er maskeret for at skjule sin identitet.

Og de to professionelle spillere, der lovede at gå ud af spillet, har nu forladt arenaen.

Sony

Rygte: PlayStation 4 Neo kommer på markedet allerede i år

, redigeret af modgaard

På den nyligt overståede E3-spilmesse i Los Angeles dedikerede Microsoft, som de eneste, tid til at snakke om deres planer for ny hardware. Både Microsoft og Sony er på vej med kraftigere versioner af deres spillekonsoller, som henholdsvis går under kodenavnene 'Project Scorpio' og 'Neo'. Microsoft kunne blandt andet fortælle, at den nye udgave kommer på markedet til julen 2017, som vi fortalte for en uge siden.

Dermed kunne man tro, at 'Project Scorpio', vil komme på markedet før 'Neo', men det bliver måske alligevel ikke tilfældet. Richard Leadbetter fra Digital Foundry fortæller, at flere kilder overfor ham har indikeret, at den opgraderede PlayStation 4 vil udkomme allerede i år, på trods af at Sony bevidst undgik at tale om den til E3.

Hvis det er tilfældet, vil den altså komme på markedet længe før 'Project Scorpio'.

Også Twitter-brugeren Tidux, som går for at være såkaldt 'industry insider' med viden om PlayStation, skriver, at konsollen kommer i år. Han sætter endda en pris på: 399 dollars, 399 euro og 349 pund.

Sonys Andrew House fortalte kort før E3, at de ville vente med at vise 'Neo' frem, til de har spil nok, der gør brug af den ekstra hardware-kraft. Og efter E3 udtrykte han overraskelse over, at Microsoft annoncerede 'Project Scorpio' allerede nu. Han fortalte, at tech-industrien har fået mere fokus på "øjeblikkelig tilfredsstillelse", som følge af, hvordan Apple har håndteret sine produktlanceringer.

Dermed kunne det tyde på, at Neos fravær fra E3 ikke betyder, at konsollen nødvendigvis er så langt væk alligevel.

Supercell

Tencent køber majoritet af Supercell

Selskabet bag spillene Clash of Clans, Boom Beach, Clash Royale og Hay Day - Supercell - får nye ejere. Der sker, når det kinesiske selskab Tencent køber en majoritet i Supercell.

Tencent står bag besked-appen We Chat og internetportalen QQ. Derudover ejer Tencent spiludviklings-selskabet Riot Games og dermed spillet League of Legends, der er verdens mest indtjenende PC-spil. Den titel har Clash of Clans på mobilmarkedet.

Tencent ejer også andele i Activision Blizzard, der står bag World of Warcraft, samt Gears of War-udviklerne Epic Games.

Ifølge Wall Street Journal køber Tencent samlet set mere end 80 procent af Supercell til en pris over 8 milliarder dollars.

Sælgeren af Supercell er japanske SoftBank, der er på udkik efter at mindske selskabets gæld.

I 2013 betalte SoftBank cirka 1,5 milliarder for 51 procent af Supercell, således af SoftBank samlet set ejede 73 procent af selskabet.

Hyperkin

Gadget lader dig spille originale Game Boy spil på din smartphone

, redigeret af modgaard

Da Hyperkin i slutningen af marts sidste år viste koncepttegninger af en anordning, der lader folk spille Game Boy cartridges på deres smartphone, kunne man have troet, det var en aprilsnar. Det var det dog ikke, og nu tager de imod forudbestillinger på deres 'developer kit'-udgave.

Smart Boy er en fysisk udvidelse, som telefonen sættes ned i. Bagpå er der plads til Game Boy og Game Boy Color cartridges, og den tilslutter til telefonen via et USB-stik i bunden.

Mens Smart Boyens hardware er klar, så er softwaren endnu ikke fuldt udviklet, og Hyperkin håber på, at tidlige købere vil hjælpe med at udvikle på både firmware og app. Dermed er Smart Boy ikke klar til almindelige brugere endnu, men tidlige købere skal hjælpe med, at få den klar til et bredere publikum. Som tak lover Hyperkin en procentdel af indtjeningen til dem, der hjælper med at videreudvikle softwaren.

Mens de første koncepttegninger viste Smart Boy sammen med iPhone, er det kun android-folket, der kan forudbestille denne 'developer kit'-udgave. Prisen er 60 dollars og den forventes klar 1. december i år.

Nintendo

Pokémon Go: Nintendo præsenterer $35 armbånd til gratis-app

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

I næste måned frigiver Nintendo deres Pokémon Go-spil til smartphones, hvor spillere kan fange Pokémons i den virkelige verden ved brug af deres telefon. Men skulle man ikke have lyst til at tage telefonen frem for at fange dem, har Nintendo nu svaret: et armbånd, specielt lavet til spillet.

Armbåndet, som har fået navnet Pokémon Go Plus, har en dråbeformet Pokéball på oversiden, der vibrerer og blinker, når en Pokémon er tæt på. Ved et tryk på en knap kan man prøve at fange den - et regnbue-lysmønster for succes, røde blink betyder fiasko.

Selve spillet bliver gratis, men armbåndet kommer til at koste 35 dollars - cirka 230 danske kroner og omtrent samme pris som et 3DS-spil i USA. Dermed bliver det en lidt dyr måde at spille et gratis spil på, men for fans på farten, er det muligheden for at fange monstrene uden hele tiden at skulle hive telefonen frem.

Den præcise dato for appen er endnu ikke kendt, men Nintendo fortæller, at armbåndet kommer i handlen i slutningen af juli.

Sony Computer Entertainment

PlayStation VR kommer på det danske marked den 13. oktober

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

PlayStation VR-headset til PlayStation 4 udkommer den 13. oktober i Danmark. Det annoncerede Sony ved deres pressekonference under spilmessen E3 i Los Angeles i nat dansk tid.

Under konferencen viste Sony flere forskellige VR-oplevelser og spil frem, blandt andet Star Wars: Battlefront VR, Batman Arkham VR og en VR-mode til Final Fantasy XV, og de fortalte, at Resident Evil 7, som et af de første helt store spil, vil understøtte VR fra start til slut.

Udover headsettet har Sony også annonceret en ny controller til brug med PlayStation VR.

PS VR Aim Controller er en motion-tracking controller, som lover fuld 1-til-1 bevægelse mellem virkelighed og spil. Controlleren er resultatet af et samarbejde mellem Sony og spiludvikleren Impulse gear, som står bag PlayStation VR-spillet Farpoint.

Udgivelsesdato og pris for spil og controller er endnu ikke offentliggjort, men selve PlayStation VR-headsettet får en vejledende pris på 399 euro - knap 3000 danske kroner.

Sony har fortalt, at der ved udgangen af 2016 vil være over 50 spil til PlayStation VR.

Capcom

Resident Evil 7 øger uhyggen med first-person og VR

, redigeret af modgaard

Vi skrev for to uger siden, at Resident Evil 7 var rygtet på vej, og at Capcom ville forsøge at vende serien tilbage til horror-rødderne. Og ved Sonys E3-presseshow i nat, var de klar til at vise deres arbejde frem.

Resident Evil 7-holdet har hyret spildesigneren Jordan Amaro, som tidligere har arbejdet på P.T. for Konami, og indflydelsen på det nye Resident Evil-spil ses tydeligt. Ligesom P.T. bliver Resident Evil 7 et first-person-spil, og det blev annonceret, at spillet vil kunne spilles med PlayStation VR fra start til slut.

Capcom har tidligere fremvist den såkaldte 'Kitchen'-demo til PlayStation VR, og det er denne spilmotor, som nu bliver brugt i Resident Evil 7.

Foruden PlayStation 4 kommer spillet også til Xbox One og PC, og udkommer den 24. januar 2017.

PlayStation Plus medlemmer kan hente en gratis demo-version allerede nu.

Microsoft

Nu officielt: Kraftigere udgaver af Xbox One og PlayStation 4 på vej

, indsendt af modgaard, redigeret af modgaard

Dette års E3-messe har på mange måder stået i nye konsollers tegn - endda helt uden konsollerne selv.

Microsoft viste mest, da de under deres presseshow formelt annoncerede 'Project Scorpio', som vi tidligere har skrevet om. Scorpio bliver en del af Xbox One-familien, og Microsoft forklarer, at alle spil og alt tilbehør vil fungere til begge versioner af konsollen.

Scorpio skal fungere som en luksus-model, der understøtter både 4K-opløsning og VR. I en video, som Microsoft afspillede under deres show, fortalte udviklere om, hvilke muligheder den kraftigere konsol vil give dem. Ingen spil blev vist frem, dog fortalte Bethesda, at konsollen vil understøtte Fallout 4 VR.

Med sin ydeevne på 6 teraflops bliver Scorpio teoretisk set 4,5 gange så kraftig som den almindelige Xbox One.

Også Sony er på vej med en kraftigere udgave af deres konsol. De valgte dog kort før E3 at melde ud, at selvom 'Neo' - som er dens kodenavn - er på vej, så ønsker de ikke at annoncere mere, før de har nok materiale, de kan vise frem.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Ubisoft

Fusion er plan B for Ubisoft - bare det ikke er med Vivendi

, redigeret af modgaard

Ubisoft ønsker ikke Vivendi ind i bestyrelsen. Det er den klare udmelding fra Ubisofts administrerende direktør, Yves Guillemot.

Yves Guillemot grundlagde Ubisoft i 1986 sammen med sine brødre og har netop kunnet fejre 30 års jubilæum til selskabets presseshow ved E3 i Los Angeles. Men nu må brødrene kæmpe for at undgå at blive presset ud af den franske udvikler og udgiver, Vivendi.

Samme brødre grundlagde også mobilspilfirmaet Gameloft, hvor Vivendi for nyligt overtog magten ved at opkøbe aktier mod Gameloft-direktionens vilje. Den skæbne ønsker brødrene ikke at lide igen.

Vivendi har over de seneste otte måneder opkøbt aktier i Ubisoft og ejer nu 17,7 procent, men Yves Guillemot føler sig sikker på, at firmaet kan få investorernes opbakning og undgå at skulle give Vivendi en plads i bestyrelsen. Skulle det ikke være muligt, er han klar med en plan b:

'Plan A er at forblive uafhængige,' sagde Yves Guillemot.

'Plan B er at slutte os til en anden gruppe enten i spilindustrien eller med et teknologifirma eller en anden type. Det er de to muligheder lige nu, og begge står stadig åbne.'

Vivendi er ikke nye i spilindustrien. Indtil juli 2013 ejede de 85 procent af aktierne i Activition-Blizzard, men solgte fra for at reducere gæld. I 2004 forsøgte Electronic Arts at overtage Ubisoft, men dengang lykkedes det Ubisoft at forblive uafhængige.

Ubisoft står blandt andet bag Assasin's Creed og FarCry.