Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
newz.dk

newz.dk skyder med railguns - lancerer spilsektion

Via newz.dk - , redigeret af hmn

Efter i over 8 år at have skrevet om alt mellem himmel og jord, der er interessant for nørder, udvider vi nu med en ny side, der vil fokusere udelukkende på spilnyheder.

Vi har før bragt en enkelt nyhed om spil i ny og næ, men med det store marked, som spilbranchen har udviklet sig til, og været i et stykke tid, da kommer der rigtig mange nyheder om spil, der aldrig ser dagens lys her på newz.dk.

Vi ville gerne skrive nogle flere af disse nyheder, men følte ikke rigtig, at de hørte til på newz.dk, så derfor har det fået sin egen sektion. Navnet er railgun.newz.dk eller railgun.dk.

Hvorfor så kalde det for Railgun? Efter at have gennemgået adskillige navneforslag, blot for i mange tilfælde at finde ud af, at domænet var optaget, valgte vi navnet på et af de våben, der er at finde i flere spil, som f.eks. klassikeren Quake - og så er det nemt at sige og huske.

Så sidder man og har kendskab til en spilnyhed, man mener, at andre danske gamere skal kende, så er det bare om at få dem skrevet herind.

Hent komplette spil til Nintendo DS via Wii

Via Kotaku - , redigeret af Net_Srak

I et interview med New York Times er Reggie Fils-Aime fra Nintendo kommet med flere detaljer om Wii'ens evner til at kommunikere med Nintendos håndholdte DS.

Det er tidligere kommet frem, at det vil være muligt at hente spil-demoer til DS, men snart vil det også være muligt at hente komplette spil. Dette skal ske via Wii'ens kommende onlineservice "Everyone's Nintendo".

Konceptet er indtil videre annonceret til det japanske marked. Der er ikke nogle detaljer om, hvornår tjenesten kommer til USA og Europa.

Nintendo Inc.

Wii homebrew undervejs

Via Wiinyt.dk - , redigeret af klh

På messen 24th Chaos Communication Congress (24c3) i Tyskland har bagmændende bag 24c3 demonstreret verdens første homebrew hack af Nintendos spillekonsol Wii.

Indtil i dag har det ikke været muligt at køre egen kode på Wii'en, undtaget via Gamecube homebrew. Men da Wiimoten, bluetooth, Wifi og de andre "Wii-funktioner" bliver slået fra, når Wii'en går i Gamecube-mode, har det ikke været en optimal løsning.

Det er lykkedes 24c3-holdet at skaffe sig adgang til de signerede nøgler, som Wii bruger til at godkende signeret software med, og de er p.t. i gang med at udvikle et program, der kan signere egen kode.

Hjemmesiden TechSkeen.com har lavet et interview af holdet bag Wii-hacket, hvor de fortæller mere detaljeret omkring hacket og mulighederne med det.

newz.dk

...og et fantastisk nytår!

Via newz.dk - , redigeret af MiniatureZeus

For de årvågne kan dette reelt set ikke klassificeres som en nyhed. Men for helhedens skyld føler vi, at det er på sin plads at nævne, at når denne dag er afsluttet, så er det et helt år siden sidste gang himlen blev fyldt med foruroligende farver og øresønderrivende brag. Vi fejrer i aften velkomsten af 2008.

2007 var året, hvor newz.dk opgraderede til v. 4.0 med nyt design og en masse AJAX. Det var året, hvor de indledende manøvrer til et samarbejde med Freeway blev sat i søen. Og det var året den største udskiftning af staff til dato fandt sted.

I 2007

[list]

[li]bragte vi 2331 nyheder med i alt 71257 tilhørende debatindlæg[/li]

[li]blev der i alt oprettet 5933 debattråde med i alt 115147 indlæg[/li]

[li]fik vi en tilgang på 4696 brugere[/li]

[/list]

I aften skal vi tage afsked med det forgangne år, 2007, og du behøver ikke at blive urolig. Der er hverken udbrudt borgerkrig eller undtagelsestilstande. Robotterne har ikke overtaget jorden. Og nej, det er ikke dit lydkort, der overstyrer.

Godt nytår fra alle os i redaktionen!

newz.dk ønsker alle en hård jul

, redigeret af MiniatureZeus

Bedst som klanen har banket det andet hold op i hjørnet i CS og sidder med den nervøse finger på aftrækkeren, afbrydes man af en stemme inde fra stuen:

"Sluk så den computer og kom ind til os andre! Vi skal til at danse om juletræet!"

Det er atter blevet den dag på året. Den eneste dag på året, hvor familiens frygtelige forventninger til afskyelige sociale udskejelser får lov at vinde over internet, mørke værelser og spandevis af cola og chips.

Man sidder bænket omkring et velment pyntet julebord og guffer and, flæsk og risalamande i sig i håbet om, at jo hurtigere man spiser op, des hurtigere kan man komme tilbage til computeren. Men ak!

Julemiddagen afløses hurtigt af julesalmer og larmende småbørn, der grådigt hamstrer alle klejnerne og marcipankonfekten til sig, imens moster Fie er i gang med at fortælle om, hvordan man fejrede jul i gamle dage, hvor julemaden bestod af aflagte militærrationer og erstatningskaffe brygget i en gammel sok. Man fanger sig selv i at fascineres over elektronikken, der styrer de blinkende lys på juletræet.

Eneste lyspunkt er, når man ser en pakke under juletræet i den velkendte kantede form, som de æsker man kan tage med hjem fra ComputerCity. Og endnu bedre bliver det, når man kan se sit eget navn stå på til-/frakortet i feltet "Til:". Der findes intet bedre end hårde pakker :)

Julen er egentlig ikke så slem alligevel, må man nok indse, og stemmer i sammen med koret af falske stemmer i forsøget på at fremmane tonerne af sangen "På loftet sidder nissen"...

newz.dk ønsker alle en hård og glædelig jul!

3D Realms

Duke Nukem Forever teaser kommer i dag

Via 3D Realms forum - , redigeret af Pernicious

Helvede er tilsyneladende frosset til, grise kan flyve og der er to torsdage i en uge, 3D Realms har annonceret, ikke spillet, men dog en Duke Nukem Forever teaser trailer.

Først i en tråd på 3D Realms forum, senere på forsiden af deres hjemmeside, annoncerer George Broussard fra 3D Realms, at en teaser for Duke Nukem Forever vil blive offentliggjort i dag onsdag d. 19/12 ved middagstid (CST), eller ved 19-tiden her i Danmark.

Tilsyneladende er traileren blevet til som en overraskelse til 3D Realms' julefest, og den bliver nu frigivet til offentligheden. En decideret trailer skulle komme senere.

George Broussard skrev:
This is a teaser. It's not a full blown trailer like the 2001 trailer (but something like that is coming).

Duke Nuke'm forever, der af mange er blevet dømt til at være vaporware, der nu ser ud til at være på vej væk fra at have denne titel. Der oplyses dog intet om en evt. dato for hvornår man kan forvente selve spillet.

Electronic Arts

Command & Conquer som FPS spil

Via ShackNews - , indsendt af smiley, redigeret af Net_Srak

Under navnet Command & Conquer: Tiberium, da vil Electronic Arts, udgive et nyt spil der tager udgangspunkt i C&C sagaen. Denne gang er der der dog ikke tale om et strategispil, med om et førstepersons skydespil (FPS).

Det er Game Informer der i deres januarudgave bringer en nyhed om det nye spil. Historien bliver sat 11 år efter den 3. Tiberiumkrig, og denne gang tager man rollen som en GDI Field Commander ved navn Ricardo Vega.

Spillet bliver mere squad-baseret end dets forgænger "Renegade", og beskrives som en blanding af Ghost Recon Advanced Warfighter, Battlefield og Rainbow Six Vegas, blot at det hele foregår i C&C universet.

Spillet forventes at være færdigt sidst i 2008 og vil komme til PS3 Xbox360 og PC. På GameSpots forum, kan man finde links til billeder taget af bladet.

Kloonigames

Gameplay før grafik: Crayon

, indsendt af cycloneb, redigeret af Pernicious

Nogle gange er det virkelig tydeligt, hvor meget gameplay reelt betyder for de spil, vi spiller. Man kan have den bedste grafik, men uden gameplay ryger det hurtigt ud til højre igen.

Det behøver dog ikke være sådan. Der er set flere eksempler på, at godt gameplay ikke behøver afhænge af grafikken. Crayon er et eksempel på dette.

Spillet blev udviklet på kun 5 dage af Petri Purho, men er blevet så populært, at han nu er gået i gang med at lave en deluxe-udgave. Den følger samme tidstermin, som mange andre større spil - den er færdig, når den er færdig.

Spillet er gratis og kan hentes på Kloonigames hjemmeside, hvor man også kan se en video af den kommende deluxe-udgave. P.t. har Purho kun lavet spillet til pc, men andre har lavet en udgave til iPhone/iTouch under navnet iPhysics.

Flickr - remon.rijper

Amerikansk militær åbner spilafdeling

Via Training and Simulation Journal - , redigeret af Net_Srak

Det amerikanske militær har i mange år brugt modificerede spil, som træningsmidler i forskellige situationer. Nu har militæret så startet deres egen afdeling for spiludvikling, kaldet Project Office for Gaming under afdelingen Training and Doctrine Command.

Project Office for Gaming, skal ikke udvikle spil som vi kender det fra spilbutikkernes hylder, men skal fokusere på at integrere de tekniker der i dag bruges til moderne spil, ind i militærets egne træningsprogrammer.

Et af målene, er at lave hvad man kalder "Army simulation toolkit", hvor det er muligt for soldater og befalingsmænd, at opbygge en virtuel version af en mission, så den kan afprøves inden man går i gang i den virkelige verden.

Nogle af de ting der skal til, for at et sådant system kan realiseres, er muligheden for hurtigt at importere geografisk data, samarbejde med andre militære systemer og mulighed for at udføre after-action reviews.

Nvidia

Triple-SLI testet

Via PC Games Hardware - , redigeret af Net_Srak

Nvidia har været på besøg hos det tyske blad, PC Games Hardware (PCGH), hvor de havde en maskine med, udstyret med tre GeForce 8800 Ultra kort i SLI.

PCGH fik lov til at teste på maskinen, hvor man naturligvis prøvede Crysis på den. Ikke overraskende, kunne maskinen trække Crysis i 1920x1200 i very high opsætningen og stadig være spilbar, med et gennemsnit på 39,7 billeder i sekundet. Det er værd at bemærke, at testen blev foretaget i den mest krævende grafiske bane Crysis har, Paradise Lost, en bane de fleste kender som "sne banen".

Paradise lost med 4xFSAA var dog en for stor mundfuld ved 1920x1200, hvorfor man måtte skrue opløsningen ned til 1680x1050 eller 1280x1024, for at opnå flydende gameplay.

Nvidia anbefaler at man har en 1100 watts strømforsyning, hvis man ønsker at køre triple-SLI. Under testen hos PCGH, nåede man op på at bruge 819W.

Nyheden er på tysk.