Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Multi Theft Auto

Forpremiere på Multi Theft Auto

Via Multi Theft Auto - , indsendt af Acid_, redigeret af Net_Srak

"Stop playing with yourself" er MTA holdets slogan, og det må siges at holde stik med den sidste nye udgave af Multi Theft Auto. Som et godt nytårsforsæt vælger MTA at udgive deres længe ventede "Multi Theft Auto: SA Death Match", dog kun som forpremiere.

Multi Theft Auto, gør brug af reverse engineering, til at udvikle en multiplayer udgave af den kendte og populære spilserie Grand Theft Auto. Efter mange års venten, er de endeligt kommet til det seneste spil i rækken, nemlig San Andreas.

MTA holdet udgiver denne forpremiere, for at få udviklere til at lave game modes til spillet, samt at få slutbrugerne til at give feedback og rapportere bugs, således at de kan komme med den endelig version 1.0. Det er muligt at udvikle sit eget game mode via script sproget LUA.

Microsoft

Xbox Live oppe at køre igen

Via BetaNews - , redigeret af Net_Srak

Efter en periode på 12 dage, hvor Microsofts Xbox Live service har været plaget af uregelmæssigheder, lader det til at problemet nu skulle være løst.

Problemerne manifesterede sig ved, at visse folk ikke kunne spille online, andre ikke kunne se nogen statistikker eller logge ind på Dashboard.

Xbox Lives programmeringschef, Larry Nelson, skrev på sin weblog før nytår, at til trods for at Xbox Live servicen ikke var helt lukket, så er sådanne uregelmæssigheder ikke acceptable.

Teknologibloggen Joystiq, beretter om, at have information fra interne kilder i Microsoft, at de muligvis planlægger at kompensere betalende Xbox Live kunder.

Blizzard Entertainment

StarCraft II kommer måske til Xbox 360

Via Computer and Video Games - , redigeret af Net_Srak

Det kommende realtime-strategispil fra Blizzard, StarCraft II, der er efterfølgeren til det meget populære, men efterhånden noget aldrende StarCraft, kommer måske til Microsoft Xbox 360.

Kilden til rygtet er en quiz hos Microsoft Retail Zone, hvor et af spørgsmålene lyder "which feature defines the company's upcoming RTS Universe of War" og et af svarmulighederne er "Tactical dynamics create the best RTS until Starcraft II".

Activision Blizzard ønsker ikke at udtale sig, men med den seneste trend, hvor flere strategispil har fundet vej til konsollerne, blandt andet Command & Conquer 3 og Supreme Commander, vil det ikke være usandsynligt, at StarCraft II også gør det.

newz.dk

newz.dk skyder med railguns - lancerer spilsektion

Via newz.dk - , redigeret af hmn

Efter i over 8 år at have skrevet om alt mellem himmel og jord, der er interessant for nørder, udvider vi nu med en ny side, der vil fokusere udelukkende på spilnyheder.

Vi har før bragt en enkelt nyhed om spil i ny og næ, men med det store marked, som spilbranchen har udviklet sig til, og været i et stykke tid, da kommer der rigtig mange nyheder om spil, der aldrig ser dagens lys her på newz.dk.

Vi ville gerne skrive nogle flere af disse nyheder, men følte ikke rigtig, at de hørte til på newz.dk, så derfor har det fået sin egen sektion. Navnet er railgun.newz.dk eller railgun.dk.

Hvorfor så kalde det for Railgun? Efter at have gennemgået adskillige navneforslag, blot for i mange tilfælde at finde ud af, at domænet var optaget, valgte vi navnet på et af de våben, der er at finde i flere spil, som f.eks. klassikeren Quake - og så er det nemt at sige og huske.

Så sidder man og har kendskab til en spilnyhed, man mener, at andre danske gamere skal kende, så er det bare om at få dem skrevet herind.

Hent komplette spil til Nintendo DS via Wii

Via Kotaku - , redigeret af Net_Srak

I et interview med New York Times er Reggie Fils-Aime fra Nintendo kommet med flere detaljer om Wii'ens evner til at kommunikere med Nintendos håndholdte DS.

Det er tidligere kommet frem, at det vil være muligt at hente spil-demoer til DS, men snart vil det også være muligt at hente komplette spil. Dette skal ske via Wii'ens kommende onlineservice "Everyone's Nintendo".

Konceptet er indtil videre annonceret til det japanske marked. Der er ikke nogle detaljer om, hvornår tjenesten kommer til USA og Europa.

Nintendo Inc.

Wii homebrew undervejs

Via Wiinyt.dk - , redigeret af klh

På messen 24th Chaos Communication Congress (24c3) i Tyskland har bagmændende bag 24c3 demonstreret verdens første homebrew hack af Nintendos spillekonsol Wii.

Indtil i dag har det ikke været muligt at køre egen kode på Wii'en, undtaget via Gamecube homebrew. Men da Wiimoten, bluetooth, Wifi og de andre "Wii-funktioner" bliver slået fra, når Wii'en går i Gamecube-mode, har det ikke været en optimal løsning.

Det er lykkedes 24c3-holdet at skaffe sig adgang til de signerede nøgler, som Wii bruger til at godkende signeret software med, og de er p.t. i gang med at udvikle et program, der kan signere egen kode.

Hjemmesiden TechSkeen.com har lavet et interview af holdet bag Wii-hacket, hvor de fortæller mere detaljeret omkring hacket og mulighederne med det.

newz.dk

...og et fantastisk nytår!

Via newz.dk - , redigeret af MiniatureZeus

For de årvågne kan dette reelt set ikke klassificeres som en nyhed. Men for helhedens skyld føler vi, at det er på sin plads at nævne, at når denne dag er afsluttet, så er det et helt år siden sidste gang himlen blev fyldt med foruroligende farver og øresønderrivende brag. Vi fejrer i aften velkomsten af 2008.

2007 var året, hvor newz.dk opgraderede til v. 4.0 med nyt design og en masse AJAX. Det var året, hvor de indledende manøvrer til et samarbejde med Freeway blev sat i søen. Og det var året den største udskiftning af staff til dato fandt sted.

I 2007

[list]

[li]bragte vi 2331 nyheder med i alt 71257 tilhørende debatindlæg[/li]

[li]blev der i alt oprettet 5933 debattråde med i alt 115147 indlæg[/li]

[li]fik vi en tilgang på 4696 brugere[/li]

[/list]

I aften skal vi tage afsked med det forgangne år, 2007, og du behøver ikke at blive urolig. Der er hverken udbrudt borgerkrig eller undtagelsestilstande. Robotterne har ikke overtaget jorden. Og nej, det er ikke dit lydkort, der overstyrer.

Godt nytår fra alle os i redaktionen!

newz.dk ønsker alle en hård jul

, redigeret af MiniatureZeus

Bedst som klanen har banket det andet hold op i hjørnet i CS og sidder med den nervøse finger på aftrækkeren, afbrydes man af en stemme inde fra stuen:

"Sluk så den computer og kom ind til os andre! Vi skal til at danse om juletræet!"

Det er atter blevet den dag på året. Den eneste dag på året, hvor familiens frygtelige forventninger til afskyelige sociale udskejelser får lov at vinde over internet, mørke værelser og spandevis af cola og chips.

Man sidder bænket omkring et velment pyntet julebord og guffer and, flæsk og risalamande i sig i håbet om, at jo hurtigere man spiser op, des hurtigere kan man komme tilbage til computeren. Men ak!

Julemiddagen afløses hurtigt af julesalmer og larmende småbørn, der grådigt hamstrer alle klejnerne og marcipankonfekten til sig, imens moster Fie er i gang med at fortælle om, hvordan man fejrede jul i gamle dage, hvor julemaden bestod af aflagte militærrationer og erstatningskaffe brygget i en gammel sok. Man fanger sig selv i at fascineres over elektronikken, der styrer de blinkende lys på juletræet.

Eneste lyspunkt er, når man ser en pakke under juletræet i den velkendte kantede form, som de æsker man kan tage med hjem fra ComputerCity. Og endnu bedre bliver det, når man kan se sit eget navn stå på til-/frakortet i feltet "Til:". Der findes intet bedre end hårde pakker :)

Julen er egentlig ikke så slem alligevel, må man nok indse, og stemmer i sammen med koret af falske stemmer i forsøget på at fremmane tonerne af sangen "På loftet sidder nissen"...

newz.dk ønsker alle en hård og glædelig jul!

3D Realms

Duke Nukem Forever teaser kommer i dag

Via 3D Realms forum - , redigeret af Pernicious

Helvede er tilsyneladende frosset til, grise kan flyve og der er to torsdage i en uge, 3D Realms har annonceret, ikke spillet, men dog en Duke Nukem Forever teaser trailer.

Først i en tråd på 3D Realms forum, senere på forsiden af deres hjemmeside, annoncerer George Broussard fra 3D Realms, at en teaser for Duke Nukem Forever vil blive offentliggjort i dag onsdag d. 19/12 ved middagstid (CST), eller ved 19-tiden her i Danmark.

Tilsyneladende er traileren blevet til som en overraskelse til 3D Realms' julefest, og den bliver nu frigivet til offentligheden. En decideret trailer skulle komme senere.

George Broussard skrev:
This is a teaser. It's not a full blown trailer like the 2001 trailer (but something like that is coming).

Duke Nuke'm forever, der af mange er blevet dømt til at være vaporware, der nu ser ud til at være på vej væk fra at have denne titel. Der oplyses dog intet om en evt. dato for hvornår man kan forvente selve spillet.

Electronic Arts

Command & Conquer som FPS spil

Via ShackNews - , indsendt af smiley, redigeret af Net_Srak

Under navnet Command & Conquer: Tiberium, da vil Electronic Arts, udgive et nyt spil der tager udgangspunkt i C&C sagaen. Denne gang er der der dog ikke tale om et strategispil, med om et førstepersons skydespil (FPS).

Det er Game Informer der i deres januarudgave bringer en nyhed om det nye spil. Historien bliver sat 11 år efter den 3. Tiberiumkrig, og denne gang tager man rollen som en GDI Field Commander ved navn Ricardo Vega.

Spillet bliver mere squad-baseret end dets forgænger "Renegade", og beskrives som en blanding af Ghost Recon Advanced Warfighter, Battlefield og Rainbow Six Vegas, blot at det hele foregår i C&C universet.

Spillet forventes at være færdigt sidst i 2008 og vil komme til PS3 Xbox360 og PC. På GameSpots forum, kan man finde links til billeder taget af bladet.