Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Eidos Interactive Ltd.

Eidos modificerer karakterer af Kane & Lynch

Via Kotaku - , indsendt af Xill, redigeret af Pernicious

Efter den seneste tids stormvejr omkring spillet Kane & Lynch, pustes der nu nyt liv i sagen.

Besøger man spillets officielle hjemmeside, vil man, efter en flash intro, se to citater fra GameSpy og Game Informer med tilhørende karakterer af spillet. Problemet er at begge er sandheder med modifikationer.

GameSpy citeres for at have skrevet,

It's the best emulation of being in the midst of a Michael Mann movie we've ever seen.

Dette er imidlertid ikke taget fra GameSpy's anmeldelse, men derimod fra et preview på E3 2007 messen tidligere på året. Desuden vises der fem stjerner, men GameSpy gav rent faktisk spillet 3 ud af 5 stjerner i deres endelige anmeldelse (hvilket i øvrigt Gerstmann også gav det i hans anmeldelse for GameSpot).

Det samme gør sig gældende med et citat fra Game Informer, det stammer ikke fra anmeldelsen. Ligeledes skulle de have givet spillet fem stjerner, men Game Informer giver slet ikke karakterer i form af stjerner, men som et tal mellem 0 og 10, de gav det spillet 7/10.

CCP

Eve Online-patch sletter boot.ini

Via Quickjump - , redigeret af Net_Srak

En noget uheldig fejl sneg sig ind i den første version af den nye Trinity-patch til Eve Online, som nåede at være tilgængelig i nogle få timer, før fejlen blev opdaget. Den ramte patch er Classic to Premium-versionen. For at rydde op i Eve Online-installationsbiblioteket sletter patchen en række filer, heriblandt en boot.ini-fil, der tilhører Eve Online. Uheldigvis var patchscriptet lavet sådan, at den sprang til roden af drevet for at slette denne fil.

Hvis man havde installeret Eve Online på sit systemdrev, og man kører Windows XP, slettes boot.ini-filen for XP, hvilket gør, at Windows efterfølgende ikke kan starte.

Fejlen er nu rettet, og en ny version af patchen er tilgængelig. Hvis man skal opdatere Eve Online, er det derfor en god idé at sikre sig, at man har den nyeste version af patchen.

FigurePrints

Få lavet en figur af din WoW-karakter

Via Gaming Steve - , redigeret af Net_Srak

I forbindelse med at Dell lancerede en speciel World of Warcraft-udgave af deres XPS M1730 bærbare computer, var en af de specielle ting [url= såkaldt "Gold ticket"[/url], som køberen kunne bruge til at få lavet en figur af sin egen karakter fra spillet.

Firmaet bag denne service, FigurePrints, tilbyder nu alle World of Warcraft-spillere fra den 11. december, at kunne få lavet deres favoritkarakter om til en lille figur i skala 1:18. Det betyder, at et almindelig menneske vil blive ca. 10 cm høj, ekskl. basen den står på.

Figurerne bliver lavet ved at importere data direkte fra serverne. Kunden kan selv vælge hvilket udstyr, af det karakteren ejer, der skal bruges til figuren, og hvordan den skal posere. Systemet vil automatisk tilføje ekstra fylde til de steder, der vil være for tynde til en fysisk figur; desuden bliver polygoner glattet ud, så figuren ikke bliver for kantet. De enkelte figurer bliver gennemgået manuelt af en FigurePrints-medarbejder, for at sikre at alt er optimalt.

Figuren bliver lavet af en 3D-farveprinter og placeret på en af flere forskellige baser, man selv kan vælge. Det hele dækkes af en glasklokke for at beskytte figuren.

Prisen bliver $99,95, dertil kommer $14,95 til at dække forsendelsesomkostninger i USA og Canada. Om servicen vil kunne bruges uden for Nordamerika, nævnes ikke.

Eidos Interactive Ltd.

Gamespot udtaler sig om Gerstmanngate

Via GameSpot - , redigeret af Net_Srak

Efter at Gamespot-anmelderen Jeff Gerstmann blev fyret efter 10 års ansættelse, blev der spekuleret i, at det skete, fordi han havde lavet en kritisk anmeldelse af spillet Kane & Lynch, hvilket spillets udgiver, Eidos, ikke brød sig om og derfor skulle have truet Gamespot med ikke at reklamere hos dem, hvis de ikke fyrede Gerstmann. Hele sagen eskalerede kraftigt på nettet og går nu under navnet "Gerstmanngate".

Gamespot har indtil nu ikke kunnet udtale sig om sagen på grund af juridiske årsager, hvilket naturligvis ikke har hjulpet på konspirationsteorierne. Nu har de så taget bladet fra munden og svarer på en række af de mest stillede spørgsmål omkring sagen.

Gamespot benægter, at fyringen skyldes den specifikke sag, men vil ikke nævne hvorfor, da man ikke vil udtale sig om ansattes og tidligere ansattes arbejdsforhold. Man erkender, at Eidos har haft klaget hos Gamespot, men at det aldrig har nået ned til redaktionen.

Der er også en forklaring på, hvorfor reklamer og anmeldelsesvideo forsvandt fra siden umiddelbart efter fyringen. Videoen er i øvrigt tilbage igen.

Alt i alt mener Gamespot, at der er tale om et uheldigt sammentræf af omstændigheder og erkender, at deres ry har lidt skade af sagen. Man vil derfor arbejde på at komme til bunds i sagen, bl.a. med en intern undersøgelse og en webcast omkring Gerstmann.

CCP

Eve Online lukket i 24 timer

Via MMORPG.com - , indsendt af Metz32, redigeret af Pernicious

CCP er ved at gøre klar til den store opgradering til Eve Online, kaldet Trinity. Trinity byder på en lang række forbedringer, blandt andet en komplet ny grafisk overflade, frigivelsen af et antal nye skibe, nye missioner og meget andet.

For at kunne spille med Trinity, er det dog nødvendigt at lukke alle servere, det skete i morges kl. 03.00 dansk tid, og varer 24 timer.

Selve patchen er, som CCP har for vane, ganske gratis og fylder ca. 1GB. Der vil komme 2 klienter, en clasic client og en premium client. De der ikke har en computer som er kraftig nok til at kunne håndtere den nye grafik, anbefales at køre clasic client.

Hos hjemmesiden mmorpg.com har på grund af de 24 timers nedetid, stillet et chatrum til rådighed, hvor man kan chatte med andre Eve Online spillere.

Microsoft

Xbox 360 får DivX- og Xvid-support i dag

Via MSDN Blogs - , redigeret af MiniatureZeus

Som tidligere nævnt her på newz.dk ville Playstation 3 få support for DivX-videoformatet i forbindelse med en firmwareopdatering, i den forbindelse blev det nævnt, at det samme højst sandsynligt ville ske for Xbox 360.

I dag udkommer der en ny firmwareopdatering til Xboxen, og det bekræftes i den omfangsrige "December 2007 Video Playback FAQ", at der nu er understøttelse for MPEG-4 Part 2, hvilket indbefatter DivX (fra version 5.0) og Xvid.

Microsoft garanterer, at konsollen kan klarer videoformaterne i en opløsning på op til 1280x720 og 5Mbps og kan håndtere Dolby Digital stereo og 5.1 lyd i mp3-format.

Vivendi

Vivendi overtager Activision

Via Vivendi - , redigeret af Net_Srak

Med et opkøb af 52% af aktierne i Activision, overtager Vivendi Universal kontrollen med spilfirmaet. Activision har været meget markante på spilmarkedet i den seneste tid, med hits som bl.a. Guitar Hero III og Call of Duty 4.

Vivendis nuværende spildivision, Vivendi Games, der nok mest er kendt for Blizzard, der laver World of Warcraft, vil fusionere med Activision og skifte navn til Activision Blizzard.

Vivendi køber 52% af aktierne i Activision for $27,50 per aktie, hvilket svarer til $1,7 milliarder. Derudover vil Vivendi tilbagekøbe aktier i det nydannede Activision Blizzard, for $4 mia., hvilket øger deres andel til 68% af aktierne.

Activison Blizzard vil få en værdi på $18,9 mia., og have en forventet omsætning i 2007 på $3,8 milliarder. Det betyder at det nye selskab er på størrelse med Electronic Arts, der med en forventet omsætning i 2007 på $3,7 mia., var verdens suverænt største uafhængige spilproducent, en titel de nu må dele med Activision Blizzard.

Nyheden linker til et pdf dokument.

Eidos Interactive Ltd.

Gamespot anmelder fyret for dårlig anmeldelse af Kane & Lynch?

Via Kotaku - , redigeret af Net_Srak

Hvad der startede som et rygte, får nu mere og mere vind i sejlene. Eidos skulle angiveligt have klaget til Gamespot, over den kritiske anmeldelse af spillet Kane & Lynch og den deraf følgende lave karakter. Det skulle så have resulteret i, at Gamespot har fyret anmelderen, Jeff Gerstmann.

Eidos har sponsoreret Gamespot med penge til en forholdvis stor reklamekampagne for Kane & Lynch, hvorfor mange ser det som en sag om afpresning, da Eidos skulle have truet med at trække kampagnen tilbage.

Efter nyheden ramte Digg.com er Eidos' forum blevet spammet med læssevis af indlæg om emnet, Eidos har derfor valgt at lukke forummet midlertidigt.

Penny Arcade har allerede lavet en strip om sagen.

Eidos Interactive Ltd.

Eidos annoncerer Deus Ex 3

Via Megagames - , indsendt af glitch, redigeret af Pernicious

I forbindelse med åbningen af en ny udviklingsafdeling i Montreal har Eidos annonceret, at de nu vil lave en fortsættelse til de meget roste Deus Ex-spil, der er en blanding af FPS og RPG. Indtil videre hedder spillet, ikke overraskende, Deus Ex 3.

For at sikre kvaliteten af det nye spil ønsker Eidos ikke at have et alt for stort udviklingshold på projektet. De forestiller sig, at der er maksimum 80 folkansat, når udviklingen er på sit højeste. For at opveje det mindre antal folk, der skal arbejde på Deus Ex 3, vil holdet få længere tid til udviklingen. Spillet forventes derfor at tage mindst 18 til 24 måneder om at blive færdigt.

DirectX 10 skuffer igen

Via The Inquirer - , redigeret af Net_Srak

Microsoft har af flere omgang promoveret DirectX 10, som et gennembrud inden for 3D-spil, ikke mindst så skulle grafikken bliver betydelig bedre. Især to spil blev promoveret som eksempler, det ene var Crysis, det andet Microsofts eget Flight Simulator X.

Det viste sig hurtigt at Crysis var lige så flot med DirectX 9 som med 10, blot man ændrede opsætningsfilerne manuelt. Nu er det FSX der får kritik, da hjemmesiden Yougamers har sammenlignet den kommende udvidelse "Acceleration", der har fået DX10 understøttelse, med den almindelige DX9 udgave.

Et af de billeder der blev brugt meget i forbindelse med promoveringen af DX10, stammer fra FSX og viser et landskab som det ser ud i DX9, og hvordan det vil se ud i DX10. DX10 billedet blev lavet af en grafiker, men skulle repræsentere hvordan spillet ville blive, med den nyeste generation af DirectX.

De første tests afslører at der kun er minimal forskel og tilmed så er ydelsen med DX10, og dermed Windows Vista, ringere end med DX9.