Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Bethesda Softworks

Fallout Shelter nu til PC, Steam og Xbox One

Bethesda tager nu mobilspillet Fallout Shelter videre til PC, Steam og XBox One. Dermed bliver det ganske gratis muligt på flere platforme at lege 'Overseer', træne bunkerens indbyggere og sende dem ud på missioner for at hjembringe nødvendige råstoffer til produktion af våben med mere.

'Ganske gratis' skal dog forstås på den måde, at spillet giver mulighed for at tilkøbe indhold (DLC, Downloadable Content) for en pris.

Spørgsmålet er om dén spiløkonomi virker lige så godt på førnævnte platforme, som den gør på mobil og tablet.

TheFamilyVideoGamers

Call of Duty måske på vej tilbage til Anden verdenskrig

Via The Verge -

Lækket marketingmateriale indikerer, at Call of Duty (CoD) kan være på vej tilbage til udgangspunktet for spil-serien - Anden verdenskrig.

I februar meldte udvikleren, Activision, at det ville tage CoD tilbage til rødderne, og den melding bliver nu indirekte bakket op af lækket marketingmateriale. Det viser scener fra de allieredes landgnag i Normandiet i 1944. Navnet 'Call of Duty: WWII' bruges i materialet.

Dette passer fint med førnævnte melding i februar, hvor Activision udtalte, at 'traditionel kamp igen vil være i centrum'.

Blizzard Entertainment

StarCraft: Remastered - klassikeren får en overhaling

Via engadget -

Blizzards strategispil StarCraft kommer nu i en opdateret udgave - inklusiv udvidelsen Brood War - hvor 4K grafik er understøttet og lyd forbedret. Den nye udgave af spillet, der udkom i 1998, får også understøttelse af Blizzards 'game launcher' og multiplayer-netværk.

Der er også tilføjet ekstra illustrationer til spillet for at understøtte historiefortællingen.

Cloud-baseret lagring af kampagner, mulighed for at designede kort samt understøttelse af otte nye sprog ud over de fem originale kommer også med Remastered-udgaven.

StarCraft: Remastered kommer efter planen til sommer på PC (Windows) og Mac.

Nintendo

Super Mario Run opdateret og klar på Android

Via Hot Hardware -

Nintendo har sendt en opdatering ud til deres mobilspil Super Mario Run, og samtidigt kommer spillet nu også til Android.

Spillet er blevet kritiseret for kun at have fire gratis baner, for derefter at afkræve spilleren 80 kroner for at låse resten af banerne op.

Den kritik forsøger Nintendo nu at imødegå ved at gøre flere baner gratis, når man klarer forskellige udfordringer i spillet.

Derudover er der nye bygninger og karakterer.

Ubisoft Entertainment

Spilvirksomhed tester levering af spil med droner

Spilvirksomheden Ubisoft vil som den første virksomhed i Danmark forsøge at sende pakker med droner. Den nye luftbårne strategi bliver lanceret og testet i forbindelse med udgivelsen af spillet Ghost Recon: Wildlands, og alle kan nemt skrive sig op på nettet og deltage i lodtrækningen om at blive den første i Danmark, der får leveret et spil med en drone.

Leveringen sker i samarbejde med Coolshop.dk.

'Droner giver nogle unikke muligheder, som er oplagte at udnytte. Vi har set, hvordan droner har revolutioneret videoområdet så hvorfor ikke afprøve mulighederne indenfor pakkeomdeling?,' siger Marianne Winding, der er PR manager hos Ubisoft Entertainment.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Valve

Valve dropper Steam Greenlight

Via Hot Hardware -

Fem år efter lanceringen stopper Valve nu funktionen Steam Greenlight, der har givet brugerne mulighed for at vælge, hvilke spil, der er gode nok til at komme på platformen.

Valve mener ikke, løsningen har givet en direkte nok vej mellem spilproducenterne og den brede skare af brugere. Greenlight har dog budt på over 100 spiltitler, som hver især har indtjent over 1 million dollars.

Nu vil Valve i stedet introducere 'Steam Direct', der har en enklere proces omkring oprettelse af spillene. Brugerne skal herefter vise deres interesse for projektet, og de spilprojekter, der får størst interesse, bliver valgt ud til anmeldelse af Valve.

Erebus LLC

Apocalypse Now - som spil

Via Kickstarter -

I 1979 ramte Francis Ford Coppolas film 'Apocalypse Now' biograferne med en dyster og tankevækkende historie om en deserteret oberst, som den amerikanske hær ønsker fjernet.

Nu ønsker et hold spiludviklere at fortælle krigsfilmens rædsler som computerspil. Hvis holdets Kickstarterkampagne når sit mål på 900.000 dollars, fortsættes arbejdet på et first-person-spil, der fokuserer på krigens rædsler, overlevelse og de psykologiske valg - alt sammen med elementer fra rollespil. Det bliver ikke et "Call of Duty i Vietnam".

I stedet skal man nærmere forestille sig Fallout New Vegas på syre i Vietnam - lyder det fra udviklerne, der netop tidligere har arbejdet på New Vegas.

Kickstarter-kampagnen slutter om 14 dage, og spillet skulle blive færdigt oktober 2020.

Rockstar Games

GTA V runder 75 mio. enheder

Via engadget -

Der er blevet solgt over 75 millioner eksemplarer af Take-Two Interactives spil Grand Theft Auto V, siden lanceringen for mere end tre år siden.

Sammen med de mange solgte eksemplarer af open-world actionspillet er fulgt diverse opdateringer og ekstra indhold, man som spiller kan købe fra udviklerne Rockstar. Det har også sat sit aftryk på seneste årsregnskab, hvor Take-Two Interactives nettofortjeneste steg med 15 procent til 476,5 millioner dollars. En fjerdedel af det overskud kom fra køb af 'downloadable content' i spil.

Bethesda Softworks

Fallout 4 får grafik-opdatering til PC og PS4 Pro

Via Hot Hardware -

Ejere af PlayStation 4 Pro og ganske kraftfulde PC'er kan se frem til bedre grafik i Bethesdas Fallout 4.

Opdateringerne udsendes i næste uge.

På PlayStation 4 Pro betyder det 1440p support og at miljøet som f.eks. træer samt personer aftegnes længere ud i horisonten end nu (draw distance). Godray-effekter forbedres også.

På PC kommer der via Steam en 'High Resolution Texture Pack', som leverer samme opdatering. Her skal man dog være opmærksom på, at der er brug for 58GB fri lagerplads, og Bethesdas anbefaler til hardare er:

Intel Core i7-5820K processor eller bedre, mindst 8 GB RAM, GeForce GTX 1080 grafikkort og Windows 7/8/10 (64-bit).

Derudover kommer der nye funktioner til 'modding' af både Fallout 4 og Skyrim Special Edition på PS4 Pro, Xbox One og PC.

Thy-Mors HF & VUC

Ungdomsuddannelse kombineret med e-sport

Thy-Mors HF & VUC tilbyder nu en hf-uddannelse, der tager afsæt i e-sport.

'Uddannelsen er for unge, som er vilde med grafisk design og brænder for at udforske de muligheder, der er inden for spil- og medieindustrien. Herudover får eleverne mulighed for at skabe sig et netværk gennem samarbejdet med relevante virksomheder og foreninger, herunder f.eks. Thy Party,' udtaler hf-uddannelseschef Erik Dose Hvid.

Men det bliver selvfølgelig ikke gaming dagen lang. De obligatoriske fag tæller også blandt andet design på B-niveau og mediefag på C-niveau.

HF-Game & Design er især oplagt, hvis fremtidsdrømmene er en videregående uddannelse eller en karriere inden for spilindustrien, IT- eller kommunikationsbranchen.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.