Rockstar GamesGTA V runder 75 mio. enheder

Via engadget -

Der er blevet solgt over 75 millioner eksemplarer af Take-Two Interactives spil Grand Theft Auto V, siden lanceringen for mere end tre år siden.

Sammen med de mange solgte eksemplarer af open-world actionspillet er fulgt diverse opdateringer og ekstra indhold, man som spiller kan købe fra udviklerne Rockstar. Det har også sat sit aftryk på seneste årsregnskab, hvor Take-Two Interactives nettofortjeneste steg med 15 procent til 476,5 millioner dollars. En fjerdedel af det overskud kom fra køb af ‘downloadable content’ i spil.

Bethesda SoftworksFallout 4 får grafik-opdatering til PC og PS4 Pro

Ejere af PlayStation 4 Pro og ganske kraftfulde PC’er kan se frem til bedre grafik i Bethesdas Fallout 4.

Opdateringerne udsendes i næste uge.

På PlayStation 4 Pro betyder det 1440p support og at miljøet som f.eks. træer samt personer aftegnes længere ud i horisonten end nu (draw distance). Godray-effekter forbedres også.

På PC kommer der via Steam en ‘High Resolution Texture Pack’, som leverer samme opdatering. Her skal man dog være opmærksom på, at der er brug for 58GB fri lagerplads, og Bethesdas anbefaler til hardare er:

Intel Core i7-5820K processor eller bedre, mindst 8 GB RAM, GeForce GTX 1080 grafikkort og Windows 7/8/10 (64-bit).

Derudover kommer der nye funktioner til ‘modding’ af både Fallout 4 og Skyrim Special Edition på PS4 Pro, Xbox One og PC.

Thy-Mors HF & VUCUngdomsuddannelse kombineret med e-sport

Thy-Mors HF & VUC tilbyder nu en hf-uddannelse, der tager afsæt i e-sport.

‘Uddannelsen er for unge, som er vilde med grafisk design og brænder for at udforske de muligheder, der er inden for spil- og medieindustrien. Herudover får eleverne mulighed for at skabe sig et netværk gennem samarbejdet med relevante virksomheder og foreninger, herunder f.eks. Thy Party,’ udtaler hf-uddannelseschef Erik Dose Hvid.

Men det bliver selvfølgelig ikke gaming dagen lang. De obligatoriske fag tæller også blandt andet design på B-niveau og mediefag på C-niveau.

HF-Game & Design er især oplagt, hvis fremtidsdrømmene er en videregående uddannelse eller en karriere inden for spilindustrien, IT- eller kommunikationsbranchen.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Astralis Esport ApSAstralis vinder Major-finale i Atlanta

Efter en hæsblæsende finale, hvor Astralis kom bagud mod polske Virtus.pro, endte det danske CS:GO-hold alligevel som sejrsherrer. Dermed tager holdet også førstepræmien på 500.000 dollars – eller lidt under 3,5 millioner danske kroner.

Holdet har den seneste tid arbejdet på det psykologiske aspekt af spillet med en sportspsykolog tilknyttet. Troen på egne evner var også nødvendig, da danskerne i tredje map kom bagud 13-8. Det endelige resultat blev 16-14 i Astralis’ favør.

Astralis indtager lige nu førstepladsen på verdensranglisten.

Namco Bandai GamesTekken 7 kommer 2. juni

Syvende udgave af klassikeren Tekken udkommer 2. juni, og det bliver samtidigt den sidste del i serien omkring familiefejden ‘Mishima Blood Saga’ mellem den onde far, Heihachi Mishima, og sønnen Kazuya.

Det bliver den første udgave af Tekken, som bygger på Unreal Engine 4, og dette kan være grunden til, at spillet ikke udkommer ‘tidligt i 2017’, som tidligere er blevet nævnt fra udviklerne Bandai Namco.

Spillet man på PC, anbefales det at have en Intel Core i5 4690 (Haswell, 3,5 GHz) CPU, Nvidia GeForce GTX 1060 GPU, 8 GB RAM, 60 GB harddiskplads, Windows 7, 8.1 eller 10 (64-bit) samt DirectX 11.

NintendoSuper Mario Run kommer til Android i marts

Via CNN Money -

Nintendo har annonceret, at selskabets første smartphone-spil kommer til Android i marts.

iOS-udgaven af spillet kom på markedet 15. december og viste med det samme store salgstal med rekordstore 40 millioner downloads på de første fire dage. Dén situation ændredes dog rimelig hurtigt – måske i sammenhæng med, at spillerne fandt ud af, at man skal betale for at spille mere end de tre første baner. I Danmark er prisen 79 kroner.

Med Androidudgaven kan Nintendo nå ud til en langt større markedsandel. Spørgsmålet er, hvordan brugerne vil modtage spillet, nu da prisen på den fulde version kendes på forhånd.

Bethesda SoftworksSkyrim er en realitet på Nintendo Switch

Via Bethesda Softworks - , indsendt af modgaard

Vi så det i launch-traileren, og det har siden ligget i kortene, at The Elder Scrolls V: Skyrim ville udkomme til Nintendos nyeste konsol Nintendo Switch.

Nu er det så en realitet, at Bethesdas prisvindende rollespil fra 2011 bliver udgivet til Switch i efteråret. Dette er det første spil, Bethesda udgiver til en Nintendo-platform.

Skyrim har haft stor succes i årenes løb, og spillet har stadig et meget aktivt modding-community i dag. Vi tænker, at Skyrim bliver udgivet til Switch for at fremvise konsollens tekniske egenskaber, men vi kan også forvente, at spillets levetid bliver yderligere forlænget gennem denne genudgivelse. Særligt hvis Nintendo beslutter, at overføre et par af de værktøjer, der anvendes til at modificere spillet med.

Det må tiden vise.

NintendoNintendo Switch klar med dato og pris

Via BBC News - , indsendt af modgaard

Sidste gang vi skrev om Nintendo Switch var det endnu ukendt hvornår konsollen ville komme ud, eller hvor meget den ville komme til at koste.

Nintendo offentligjorde her tidligt i morges via deres Nintendo Treehouse live stream, at deres nyeste konsol bliver sendt på markedet den 3. marts. Prisen bliver 300 dollars i USA og 280 britiske pund i England, hvilket er dyrere end forventet.

Nintendo Switch kommer med 32GB lagerplads der kan udvides gennem et MicroSD slot. Der er ikke planer om at regionslåse konsollen og multiplayer bliver i første omgang gratis.

Med over 80 spil i udvikling kan vi forvente os at Nintendo satser stort på deres nye konsol. Flere analytikere peger på, at det her kan være Nintendos sidste chance på konsolmarkedet, efter at deres Wii U ikke viste nok bred popularitet.

Priser på tilbehør til Switch er også blevet offentliggjort. En Pro Controller kommer til at koste 70 dollars, ekstra Joy-Con controllers til 80 dollars og en dockingstation i reserve koster 90 dollars.

Creative Technology Ltd.Creative klar med deres første gaming-mus og -tastatur

Selskabet Creative er mest kendt for udstyr til lydproduktion, men nu lanceres den første gaming-mus, Siege M04, og gaming-tastaturet Vanguard 08 i lydproducentens gaming-serie BlasterX.

Spilmusen Sound BlasterX Siege M04 er udstyret med optisk PixArt PMW3360-sensor med IR LED samt 32bit MCU og opnår en polling rate på 1000 Hz. Siege M04 præsterer desuden en justerbar DPI på op til 12.000. Kombineret med 2 mm. startdistance samt 1:1 pixelmapping undgår man således uventede og tilfældige bevægelser i spillet.

Sound BlasterX Siege M04 kommer med syv programmerbare knapper – heriblandt en dedikeret sniperknap samt knapper, hvor musens følsomhed kan justeres under spillet. Musen har intern hukommelse, så man kan gemme sine indstillinger for DPI-niveau, polling rate og lysprofil samt de knappeindstillinger, der bedst passer til ens behov.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Microsoft StudiosMicrosoft stopper produktionen af Scalebound

Via Kotaku -

Actionspillet ‘Scalebound’ skulle være en ny stor satsning og efterfølgende succes på Xbox One og PC for Microsoft Studios. Nu har man i stedet valgt at stoppe projektet helt.

Spillet blev udtænkt af Hideki Kamiya, der også har stået for Bayonetta, og blev annonceret for tæt på tre år siden.

Microsoft udtaler om lukningen:

After careful deliberation, Microsoft Studios has come to the decision to end production for “Scalebound.” We’re working hard to deliver an amazing lineup of games to our fans this year, including “Halo Wars 2,” “Crackdown 3,” “State of Decay 2,” “Sea of Thieves” and other great experiences.

Før denne officielle udmelding fjernede Microsoft Scalebounds side på Xbox-websitet, og rygterne begyndte at florere.