Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Nintendo

Nintendo Switch klar med dato og pris

Via BBC News - , indsendt af modgaard

Sidste gang vi skrev om Nintendo Switch var det endnu ukendt hvornår konsollen ville komme ud, eller hvor meget den ville komme til at koste.

Nintendo offentligjorde her tidligt i morges via deres Nintendo Treehouse live stream, at deres nyeste konsol bliver sendt på markedet den 3. marts. Prisen bliver 300 dollars i USA og 280 britiske pund i England, hvilket er dyrere end forventet.

Nintendo Switch kommer med 32GB lagerplads der kan udvides gennem et MicroSD slot. Der er ikke planer om at regionslåse konsollen og multiplayer bliver i første omgang gratis.

Med over 80 spil i udvikling kan vi forvente os at Nintendo satser stort på deres nye konsol. Flere analytikere peger på, at det her kan være Nintendos sidste chance på konsolmarkedet, efter at deres Wii U ikke viste nok bred popularitet.

Priser på tilbehør til Switch er også blevet offentliggjort. En Pro Controller kommer til at koste 70 dollars, ekstra Joy-Con controllers til 80 dollars og en dockingstation i reserve koster 90 dollars.

Creative Technology Ltd.

Creative klar med deres første gaming-mus og -tastatur

Selskabet Creative er mest kendt for udstyr til lydproduktion, men nu lanceres den første gaming-mus, Siege M04, og gaming-tastaturet Vanguard 08 i lydproducentens gaming-serie BlasterX.

Spilmusen Sound BlasterX Siege M04 er udstyret med optisk PixArt PMW3360-sensor med IR LED samt 32bit MCU og opnår en polling rate på 1000 Hz. Siege M04 præsterer desuden en justerbar DPI på op til 12.000. Kombineret med 2 mm. startdistance samt 1:1 pixelmapping undgår man således uventede og tilfældige bevægelser i spillet.

Sound BlasterX Siege M04 kommer med syv programmerbare knapper - heriblandt en dedikeret sniperknap samt knapper, hvor musens følsomhed kan justeres under spillet. Musen har intern hukommelse, så man kan gemme sine indstillinger for DPI-niveau, polling rate og lysprofil samt de knappeindstillinger, der bedst passer til ens behov.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Microsoft Studios

Microsoft stopper produktionen af Scalebound

Via Kotaku -

Actionspillet 'Scalebound' skulle være en ny stor satsning og efterfølgende succes på Xbox One og PC for Microsoft Studios. Nu har man i stedet valgt at stoppe projektet helt.

Spillet blev udtænkt af Hideki Kamiya, der også har stået for Bayonetta, og blev annonceret for tæt på tre år siden.

Microsoft udtaler om lukningen:

After careful deliberation, Microsoft Studios has come to the decision to end production for “Scalebound.” We’re working hard to deliver an amazing lineup of games to our fans this year, including “Halo Wars 2,” “Crackdown 3,” “State of Decay 2,” “Sea of Thieves” and other great experiences.

Før denne officielle udmelding fjernede Microsoft Scalebounds side på Xbox-websitet, og rygterne begyndte at florere.

Flickr - Chase N

Københavns Kommune investerer i nyt center til e-sport

Borgerne i Københavns Kommune skal senere på året kunne leje sig ind i et nyt e-sportscenter, som kommunen vil bygge i tilknytning til det nuværende Grøndal Multicenter i Københavns nordvestkvarter.

Det skal sidestille e-sport med den traditionelle idræt.

'Det er helt bevist, at E-sportscentret bliver placeret i et idrætsanlæg. Det er hårdt at sidde koncentreret foran skærmen i mange timer, og der kan motion være et godt supplement. Jeg håber, at placeringen kan give e-spillerne lyst til at prøve kræfter med andre idrætsgrene,,' udtaler kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen i en pressemeddelelse.

Prisen på anlægget bliver cirka 1,75 millioner kroner, og Kultur- og Fritidsforvaltningen afventer lige nu byggetilladelse fra Teknik- og Miljøforvaltningen. Det nye e-sportscenter skal stå klar i løbet af foråret.

Nintendo Mini NES hacket

Via Ars Technica - , indsendt af _tweak

Den populære Classic Edition af Nintendos NES kommer med 30 spil indbygget og ingen mulighed for at tilføje flere - indtil nu.

Konsollen har ingen Wi-Fi eller anden mulighed for at hente indhold, men det har energiske hackere rådet bod på.

I Rusland og Japan har folk givet deres bud på, hvordan man via et 'softhack' kan ændre indholdet af maskinen. Der er altså ikke brug for at bearbejde hardwaren med hverken skruetrækker eller loddekolbe.

For at komme i gang med hacket, skal man have et save game i Super Mario Bros. Derefter tilslutter man NES'en til en computer via micro-USB og booter NES'en i 'FEL-mode'. Dette gøres ved at holde konsollens reset-knap nede samtidigt med dens power-knap - fra sluttet tilstand.

De næste skridt her fra beskrives hos Ars Technica og kan ses i aktion her.

EA

Mass Effect Andromeda udkommer 23. marts

Via engadget -

Electronic Arts og BioWare har løftet sløret for lanceringsdatoen på Mass Effect: Andromeda.

Der åbnes for spillet i USA den 21. marts, mens vi i Europa skal vente et par dage ekstra til den 23. marts. Spillet udkommer til PlayStation 4, Xbox One og Windows PC.

Andromeda foregår 600 år senere end den originale trilogi, hvor man i rollen som 'pathfinder' leder efter egnede planeter til beboelse for menneskeheden.

Spillet er også en kærkommen mulighed for EA til at vise, hvad dets Frostbite engine kan præstere for eksempel, når det kommer til afvikling af 4K-indhold.

For godt tre måneder siden fremviste EA en demo af Andromeda i 4K på PS4 Pro.

FCK

F.C. København og Nordisk Film satser på e-sport

North er navnet på en ny e-sports-organisation, grundlagt af F.C. København og Nordisk Film, som fra starten stiller med et danskbaseret verdensklassehold i Counter-Strike.

Parterne bag North har ansat Jacob "Maelk" Toft-Andersen som sportsdirektør og vil i verdenseliten inden for e-sport, der er den hurtigst voksende sportsgren målt på økonomi og følgere på verdensplan.

Ambitionen er at indlemme flere hold og spillere, så North bliver en af Europas største multigaming-organisationer.

'Vi er to stærke aktører inden for underholdning, som nu laver et fælles set up, hvor vi ser en oplagt mulighed for at træde ind i e-sport på allerhøjeste niveau fra start. Der er et kæmpe potentiale i e-sport, og vi har meget store ambitioner med North, som vil være blandt verdens stærkeste fra dag et. Vi elsker at konkurrere i FCK og glæder os helt enormt til at komme i gang og udvikle det her,' siger CEO i F.C. København, Anders Hørsholt.

North ejes ligeligt af Nordisk Film og F.C. København. Nordisk Film, som mediekoncernen Egmont står bag, driver en række digitale forretninger og har stor erfaring med at opbygge og markedsføre underholdningsbrands.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Astralis Esport ApS

Kasper Hvidt går fra håndbold til eSport

Via TV2 Sporten -

Når det danske håndboldlandshold siger farvel til målmand Kasper Hvidt til sommer, skal han i stedet være sportsdirektør for RFRSH, der blandt andet står bag Astralis og Heroic.

'Det interessante for mig, er at skabe struktur i en branche, som vokser meget eksplosivt, og som pludselig har fået en økonomi, der gør, at det rent faktisk er muligt at skabe professionelle forhold. Jeg tror helt klar, at branchen har brug for hjælp fra andre, der har været i en anden professionel branche. Jeg kunne godt tænke mig at tage nogle af de værktøjer, som jeg har samlet mig igennem mere end tyve års professionel karriere og overføre dem til en anden branche,' udtaler Kasper Hvidt til TV2.

eSportsbranchen oplever en kraftig stigning i professionalisme og præmiesummer - da Astralis for nyligt vandt E-sports Championship Series Season 2 Finals i Los Angeles, lød præmien på 1,7 millioner kroner.

SXC - mentat

Udsalg hos Steam og Xbox Store

, indsendt af IT-ekspert Yvossen

Hvis man mangler noget at bruge juleferien til, er der rig mulighed for at finde et eller flere gode tilbud hos enten Steam eller Xbox.

Begge steder har lanceret deres vinterudsalg, der først slutter 2. januar hos Steam og 9. januar hos Xbox, hvor der skulle være tale om det hidtil største udsalg for platformen.

Xbox inkluderer TV og serier, musik, apps og spil, mens der hos Steam 'bare' er en lang række spil på udsalg. Det er dog også muligt at købe en Steam controller og Steam Link til nedsat pris.

God jagt og spillelyst.

Mojang

Minecraft kommer til Apple TV, Pocket og Windows 10

Via Neowin - , indsendt af IT-ekspert Yvossen

Du kan nu spille Minecraft på Apple TV, efter udviklerne Mojang har lanceret spillet inklusiv en række skins og mash-ups, der følger med i en tidsbegrænset periode:

Skin packs:

Holiday 2015

Town Folk

City Folk

Mash-Ups:

Plastic

Natural

Cartoon

Festive 2016


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.