Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Sony Interactive Entertainment LLC

PlayStation 4 Pro lanceres i dag

Fra i dag kan man købe den opgraderede PlayStation 4 - Pro - i Danmark. Konsollen understøtter 4K-indhold inklusiv spil, og følgende titler er blevet opjusteret til lanceringen for at kunne udnytte de ekstra kræfter:

Call Of Duty: Infinite Warfare, Ratchet & Clank, The Last of Us Remastered og Uncharted 4: A Thief’s End.

PlayStation VR er selvfølgelig understøttet, og brugergrænseflade og community er det samme som på PS4.

Sony lancerer konsollen med følgende udtalelse fra selskabets direktør for det globale salg, Jim Ryan:

'The launch of PS4 Pro is an immensely exciting moment for PlayStation. Never before have we introduced a new console in the middle of a platform’s lifecycle... By providing developers with a new way to showcase their creativity, PS4 Pro enables us to prove our commitment to innovation, as well as deliver captivating gameplay experiences for the players.'

Har man ikke et fjernsyn, der understøtter 4K eller HDR, skulle PS4 Pro til gengæld give højere og mere stabil framerate samt bedre grafik.

Campo Santo

Firewatch får free roaming update

Via engadget -

Indiespillet Firewatch, der kom til PC og PS4 i februar samt Xbox for halvandne måned siden, får nu en opdatering.

Installeres opdateringen, får man mulighed for frit at bevæge sig rundt i det ganske store skovområde, der udgør spillets univers. Man ksal dog have gennemført spillets historie, før muligheden åbnes op.

Derudover opdateres spillet også med PS4 Pro i tankerne. Spiller man Firewatch på et 1080p TV og PS4 Pro, er spillets grafik nu endnu mere detaljeret, skyggerne er forbedrede, og der loades hurtigere.

Har man et 4K TV, bliver opløsningen nu 2560x1440p (WQHD).

Tectoy

Sega Mega Drive på hylderne igen

16-bit konsollen Mega Drive fra Sega er måske nok en gammel sag, og Sega producerer dem ikke længere.

Men der er dog stadig et marked for 'retro-gaming', og konsollen er populær i Brasilien. Derfor lanceres Mega Drive nu igen med TecToy som producent og Segas velsignelse - i Brasilien.

Den nye udgave vil understøtte gamle spiltitler og controllers. Indtil videre er der åben for forudbestillinger af konsollen, som kommer til at ligne originalen på en prik - dog med tilføjelsen af en SD-kort-læser.

Der følger 22 spil med på et SD-kort, når man køber den nye Mega Drive:


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

NES Classic Edition - fejler på kabel-længde

Via Ars Technica -

Nintendos miniudgave af den originale NES kommer som tidligere omtalt på markedet 11. november. De første tests af systemet har været under ganske restriktive forhold, hvor anmelderne i nogle tilfælde slet ikke måtte røre ved maskinen.

Men som lanceringen nærmer sig, har Nintendo også sluppet tøjlerne og givet anmelderne test-eksemplarer i hænderne. Mens de indbyggede spil ser ud til at virke glimrende, har Nintendo måske fejlet på et mere basalt plan.

Controlleren på den originale NES have en kabellængde på over to meter. På en måde kunne man let sidde i sofaen, mens maskinen stod ved fjernsynet.

Ved den nye NES Classic Edition er konsollen skrumpet i størrelse, og det samme kan desværre siges om controllerens kabel. Her får man omkring 75 centimeter at gøre godt med.

Er man til længere kabler, kan man f.eks. købe en Wii Classic Controller, der skulle arbejde fint sammen med NES Classic.

2nd Studio

Første danske spil på crowdfunding platformen Fig

, redigeret af modgaard

Den Viborgbaserede spilvirksomhed '2nd Studio' er netop gået i luften med en crowdfundingkampagne til deres action-adventure-spil, "Jazon and the Dead", på Fig.co.

Fig har blandt andet hjulpet med til at finansiere andre spil som Psychonauts 2 og Wasteland 3 - sidstnævnte omtalt her.

Kampagnens mål er 65.000 dollars og slutter den 1. December. Så hvis du kan lide puzzles, zombier, sort humor og blod, er deres spil måske noget for dig.

Bethesda Softworks

Dishonored 2 trailer: det handler om hævn

Bethesda gør hvad de kan for at varme op til Dishonored 2, der kan købes 11. november.

I en ny trailer for spillet forklarer den ene hovedperson, Emily, i korte træk de svinestreger, der blev gjort mod hende, mordet på hendes mor og forsøget på at smøre mordet af på Dishonored 1's hovedperson, Corvo.

Samtidigt er traileren fyldt med kampscener fra opfølgeren. For at gøre det endnu mere realistisk er traileren ikke grafik fra spillet men i stedet filmet i virkeligheden.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Firaxis

Team Liquid hyrer første professionelle Civ VI-spiller

Stephen 'MrGameTheory' Takowsky bliver den første professionelle Civilization VI-spiller. Det sker med hans ansættelse ved Team Liquid, der forventer, at han skal lede et kommende professionelt Civ VI-team. Liquid håber derved at kunne sætte gang i spillet som en eSport.

Stephen Takowsky har tidligere konkurreret i Clash Royale, og han vandt sin første Civilization Cup i 2007. Han har desuden flere rekorder i Civilization IV og topper den internationale liste i Civilization V.

Spørgsmålet bliver, om et kompliseret og langstrakt spil vil fungere lige så fængende og spændende som for eksempet Overwatch eller CS:GO, når man ser på det som eSport.

Team Liquid har blandt andet spillere i Rocket League og Counterstrike: Global Offensive, og de første Civilization VI-turneringer skulle begynde i november.

Valve

Danske Dignitas vinder CS:GO turnering

, indsendt af _tweak

Epicenter: Moscow blev afholdt hen over sidste uge med en førstepræmie på 250.000 dollars til det bedste team i Counter-Strike: Global Offensive.

Her viste danske Team Dignitas deres styrke og endte øverst på podiet.

Seks teams var indbudt til arrangementet, mens to pladser blev udfyldt gennem kvalifikation - her tog Dignitas den ene plads.

I finalen slog Dignitas russiske Virtus Pro.

Finalen kan stadig ses på Twitch - den begynder 08:43:00 inde.

Nintendo

Nintendo klar med ny maskine: Switch

, indsendt af fjols

En ny konsol med navnet Switch fra Nintendo skal give brugerne mulighed for single- og multiplayer foran skærmen i hjemmet. Men Switch skal også give samme oplevelse og de samme spil, hvis man tager den med sig ud i verden.

I hjemmet placeres Switch i en medfølgende dockingstation, der står for kontakten til fjernsynet. Tager man konsollen ud af dockingstationen, går den automatisk over på 'handheld' indstilling. Samtidigt kan de to spille-controllere (Joy-Con) fra 'hjemme-løsningen' sættes på hver sin side af konsollen.

På den måde står man med en skærm og kontrolmuligheder i hænderne, når man har Switch med sig.

Der er ifølge Nintendo indgået aftale med en lang række spilproducenter om levering af indhold til Switch.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Sony Computer Entertainment

PlayStation VR på hylderne i Danmark

Sony lancerer i dag PlayStation VR til PlayStation 4. Selskabet lover, at der inden årets udgang vil mere end 50 spil tilgængelige til PlayStation VR.

PlayStation VR er kompatibel med de mere end 40 millioner PS4-konsoller, der allerede står i hjem verden over. I dag er mere end 30 spil klar til PlayStation VR, fx Rez Infinite, Batman: Arkham VR, Driveclub VR og RIGS Mechanized Combat League. Mere end 230 udviklere og udgivere arbejder p.t. på PlayStation VR-spiltitler, så spilporteføljen vil fortsætte med at vokse efter lanceringen.

'Vi er utroligt begejstrede over at få Virtual Reality til PlayStation 4. PlayStation VR placerer spilleren midt i handlingen og er en milepæl i udviklingen af underholdning til hjemmet. Det er et produkt, der i den grad skal opleves, før man tror sine egne øjne,' udtaler Jim Ryan, øverste europæiske chef for Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) i en pressemeddelelse.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.