© Sony Interactive Entertainment LLC

Playstation 5 vil give mere flydende spil med 120 Hz og 4K

Den nye Playstation-chef, Jim Ryan, kommer med nye detaljer om den kommende PS5.

I april afslørede Sony de første detaljer om den kommende Playstation 5, der inkluderede, at den vil understøtte 8K-opløsning og ray tracing samt have en ny slags SSD, der næsten eliminerer loading-tid – læs mere her.

Nu har den nyligt tiltrådte Playstation-chef Jim Ryan bekræftet noget af den information samt tilføjet nogle nye hardware- og software-detaljer i et interview med CNET.

Ryan fortæller for det første, at den nye SSD er indbygget som standard, og at de ikke vil sælge den kommende Playstation med en almindelig harddisk.

Derudover fortæller han, at Playstation-holdet sigter efter at understøtte 120 Hz 4K på PS5, hvilket muliggør 120 fps-gaming, hvis man har en skærm, der understøtter det.

At spil kører med 120 fps er normalt i mange PC-gameres øjne, men det er en ny verden for konsol-spillere, der typisk gamer i enten 30 fps eller, i visse spil, 60 fps.

Det er dog usandsynligt, at størstedelen af PS5-spil vil kunne køre med 120 fps med en 4K-opløsning, hvilket formentlig betyder, at det vil være begrænset til visse spil, eller at man må vælge mellem en høj frame rate eller en høj opløsning, som det også har været tilfælde med visse spil til Playstation 4 Pro.

Derudover vil det også kun være relevant med 120 fps i et spil, hvis man har en skærm, der understøtter 120 Hz – hvor de flestes TV typisk ligger på 60 Hz.

En anden detalje, som Ryan kommer med, er, at de håber på at levere ‘cross-generational play’ med den næste Playstation.

Det betyder, at man ikke nøjes med bare at lade PS4-spil køre på en PS5, hvilket er bekræftet, men at saves automatisk overføres imellem de to konsoller, så man nemt kan skifte frem og tilbage.

Det kan eventuelt også betyde, at PS5-spillere vil kunne spille PS4-spil mod PS4-spillere i multiplayer samtidig med, at de vil få potentielle PS5-fordele som hurtigere loading og højere opløsning i deres PS4-spil.

Sony deltager ikke ved den snarlige E3-messe, hvorfor vi ikke skal forvente yderligere Playstation 5-nyt foreløbig. Eksperter og rygter peger stadig i retningen af, at den næste Playstation vil blive lanceret i slutningen af 2020.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login