© Pxhere

Psykolog: “Fortnite” fører til depression

“Fortnite” er et isolationsfængsel for børn og unge, ifølge psykolog.

Med mere end 200 millioner spillere er “Fortnite” et af de mest populære spil i verden i øjeblikket. Også herhjemme er ‘Battle Royale’-spillet populært – specielt blandt børn og unge.

I den sammenhæng mener psykologen David Madsen, at “Fortnite” og andre spil er farlige for børn og unge, da de kan føre til angst og depression.

Psykologen, der også har stiftet Dansk Behandling for Computerspil- og Onlineafhængighed (Dabeco), mener at børn og unge isolerer sig:

Børn og unge opsluges af fascinerende spiluniverser i en grad, vi aldrig har set mage til tidligere. De mister interessen for deres offlineliv, isolerer sig foran en computerskærm og mister forbindelsen til deres venner og familie. Den fysiske verden bliver spist bid for bid,” skriver han i Information.

Det mener han sker, fordi at spil som “Fortnite” er designet så godt, så hjernen hele tiden bliver belønnet med dopamin, hvorefter hjernen nedregulerer følsomheden for dette signal-stof.

Dette medfører, ifølge psykologen, to problemer. Det ene er, at den dopamin, man får fra selskab med familie og venner, ikke længere er tilstrækkelig. Det andet problem er, at der skal mere og mere “Fortnite”-tid til, før at man bliver glad.

Dette går udover børnenes virkelige verden:

Computerspil æder på den måde land fra børn og unge og gør det sværere at bevæge sig ud i den virkelige verden, simpelthen fordi computerspillet gør den virkelige verden fremmed og angstprovokerende,” siger David Madsen.

Den manglende fysiske kontakt vil herefter føre til tristhed og depressive tanker, mener han.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login