© Railgun

Railgun-årsliste: Her er de bedste spil fra 2018

Railgun har udvalgt årets bedste spil.

2018 har budt på mange store spiloplevelser for alle, hvad end man har en Playstation, en Xbox, en Nintendo Switch eller en PC.

I løbet af året fandt man således både genskabte klassikere, gigantiske og detaljerede åbne verdener og små indie-spil, der fint har kunne konkurrere med de tunge drenge ved at have deres egen stil og sjove gameplay-elementer.

Her er Railguns 10 bedste spil fra 2018:

shadow of the colossus ps4 top 10 / Railgun.dk

10. “Shadow of the Colossus” (PS4)

PS2-klassikeren, som dette remake deler titel med, var et af de bedste og mest unikke spil i denne ældre konsol-generation. Den nye version har udbedret de enkelte skønhedsfejl, der var, imens oplevelsen af at klatre på og nedlægge de gigantiske kolosser stadig ikke kan findes andre steder.

monster hunter world top 10 / Railgun.dk

9. “Monster Hunter World” (PS4, Xbox One og PC)

Det mest strømlinede spil i serien er samtidig også det flotteste og sjoveste. Få ting føles så godt, som at nedlægge ens første Anjanath eller Rathalos med sine venner, og det nødvendige samarbejde og langsomt opbyggede pay-off er lige præcis det, som gør “Monster Hunter World” til så sjov en co-op-oplevelse.

call of duty black ops 4 pc salg battle royale mode multiplayer uden zombies / Railgun.dk

8. “Call of duty: Black Ops 4” (PS4, Xbox One og PC)

Med tilføjelsen af den overraskende gennemførte ‘Battle Royale’-mode, Blackout, de “Overwatch”-inspirerede ‘specialists’ fra “Black Ops 3” og sjove mere hold-baserede multiplayer-modes, så har “Call of Duty” sjældent haft en mere fuldendt multiplayer-pakke.

pokemon lets go pikachu eevee hurtigst sælgende nintendo switch spil / Railgun.dk

7. “Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee” (Switch)

Det er blevet gjort på samme effektive måde i mange år, hvorfor mange var skeptiske ved en mere begynder-venlig udgave af Nintendos klassiske “Pokémon”-RPG. Men der var ingen grund til tvivl. Fange-mekanikken fra mobilspillet giver sjov variation til den klassiske formel, og evnen til at se vilde Pokémon i græsset giver spillet et højere og mere underholdende tempo.

into the breach top 10 / Railgun.dk

6. “Into the Breach” (Switch, PC)

Hvert træk kan betyde døden for dine tre robot-“brikker” i dette dybe strategispil, men evnen til at se, hvad dine fjender vil gøre i næste tur betyder, at det aldrig er på grund af tilfældigheder, at du taber. Det er altid din skyld, men samtidig er det også altid din fortjeneste, når du sejrer.

tetris effect top 10 / Railgun.dk

5. “Tetris Effect” (PS4)

“Tetris” er næsten altid godt, men det har aldrig været så godt som her. Der er både nye modes, som du aldrig har set i et “Tetris”-spil, og klassiske modes, som aldrig bliver kedelige. Samtidig gør den flotte, psykedeliske billedside og den trance-skabende musik, at det er svært ikke at blive suget ind i oplevelsen – med eller uden VR.

celeste top 10 / Railgun.dk

4. “Celeste” (PS4, Xbox One, Switch og PC)

Denne indie-platformer har et relativt flot retro-udseende, men det er ikke æstetikken, man skal komme til “Celeste” efter. Prøv det i stedet. Det har nemlig det til fælles med spil som “Super Meat Boy”, at styringen er så præcis og føles så godt, at du ikke har noget imod at dø 100 gange i træk – også fordi du ved, hvor fedt det vil føles, når du så klarer det.

spider-man ps4 top 10 / Railgun.dk

3. “Marvel’s Spider-Man” (PS4)

Mange barne-drømme blev opfyldt med dette spil, som mere end noget andet spil i år lykkedes med at få en til at føle sig som en superhelt. Historien er en underholdende kærlighedserklæring til “Spider-Man”-fans, det er umådelig sjovt at svinge sig, og det nærmest rytmiske kampsystem gør også, at det aldrig bliver kedeligt at banke de mange (super-)skurke, som render rundt i New Yorks gader.

red dead redemption 2 rockstar arthur morgan tøj / Railgun.dk

2. “Red Dead Redemption 2” (PS4 og Xbox One)

Rockstar er endnu engang lykkedes med at skubbe grænsen for, hvad der kan lade sig gøre med spil-mediet. Aldrig har en open-world været så åben og så levende. Mennesker og dyr reagerer dynamisk på ens handlinger, og denne levende verden bruges samtidig til at fortælle en spændende western-fortælling om Van der Linde-bandens undergang.

god of war vinder game of the year / Railgun.dk

1. “God of War” (PS4)

Denne reboot-efterfølger byder på en smuk, åben verden med et dybt og tilfredsstillende kampsystem, der både føles nyt, men også velkendt for fans. Samtidig er far- og søn-fortællingen både rørende og jordnær, imens det stadig er fyldt med fantastiske, mytologiske steder og skabninger, som man er nødt til at se for at tro.

Gravatar

#1 CBM 2. jan. 2019 08:04

kunne man ikke lave en liste per enhed? :-)

jeg har svært ved at finde nogle interessante pc spil på den liste

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#2 Andreas Ellemann 2. jan. 2019 16:37

Det er en god idé, og det kan sagtens være, at vi deler det op næste gang, at der laves en lignende liste. Men vil mene, at de fire spil på listen, som man kan få til PC, rammer rimelig bredt genre-mæssigt, så der burde være noget for de fleste at komme efter :) Ellers kan jeg anbefale spil som "Assassin's Creed Odyssey", "Battlefield 5", "Onrush" og "Dark Souls Remastered", der alle godt kunne have endt på listen.
Gravatar

#3 Lowice 5. jan. 2019 09:56

Andreas Ellemann (2) skrev:
Det er en god idé, og det kan sagtens være, at vi deler det op næste gang, at der laves en lignende liste. Men vil mene, at de fire spil på listen, som man kan få til PC, rammer rimelig bredt genre-mæssigt, så der burde være noget for de fleste at komme efter :) Ellers kan jeg anbefale spil som "Assassin's Creed Odyssey", "Battlefield 5", "Onrush" og "Dark Souls Remastered", der alle godt kunne have endt på listen.


Hvis i vil smide battlefield 5 på en liste over bedste spil, så viser det at i intet forstand har på hvad et godt spil er. Er ved at miste tiltro til dette site. Bare det at i har call of duty på viser at i ikke har meget forstand på hvad et godt spil er.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login