Rygte: PlayStation 4 går under kodenavn “Orbis”; klar til julen 2013

Til trods for at hverken Microsoft eller Sony har i sinde at fremvise nye konsoller ved dette års E3-messe, så er der ikke noget, der tyder på, at rygterne omkring netop en PS3- og Xbox 360-efterfølger stopper.

I denne omgang kommer rygterne fra Kotaku, der har nyt om den næste PlayStation.

Ifølge kilder tæt på Kotaku er udviklingen af den næste PlayStation nemlig godt i gang. Kodenavnet for produktet er i øjeblikket Orbis, og går udviklingen som den skal, kan vi forvente udgivelsen af konsollen op til julen 2013.

Af interne specifikationer forlyder det fra Kotaku, at der er tale om en AMD x64 CPU og en AMD Southern Islands GPU. Konsollen vil ikke være bagudkompatibel med PS3-spil, og ethvert spil til denne “Orbis” vil blive tilgængelig både via Blu-ray-disk og digital download.

Angiveligt vil ethvert spil man køber desuden blive låst til ens PS Network-bruger som en del af et fremstød mod gensalg af købte spil.

Som altid bør man tage rygterne med et gran salt, da Sony allerede har afvist at udtale sig om “rygter og spekulationer”.

Gravatar

#1 fennec 29. mar. 2012 05:46

kilde skrev:
ethvert spil til denne "Orbis" vil blive tilgængelig både via Blu-ray-disk og digital download.
Angiveligt vil ethvert spil man køber desuden blive låst til ens PS Network-bruger som en del af et fremstød mod gensalg af købte spil.

Hvordan kan de låse en Blu-ray disk til en bruger? Medmindre hver disk er født med et unikt ID, og konsollen skal være online. Der kan selvfølgelig medfølge en aktiverings kode til hvert spil...

Men det lugter lidt af EA/Origin og at man altid skal være online for at kunne spille.

Og skal vi gætte på at på trods af at de stopper piratkopiring, så stiger prisen på spil alligevel 10-20%.
Its all fun and games until someone looses an eye. Then its fun and games with no depth perception.
Gravatar

#2 Valkar 29. mar. 2012 05:47

Det med at alting skal bindes til ens konto, og ikke kan gøres fri igen, er det ikke et brud på loven?

Nu er jeg ikke lovkyndig, men jeg mener da at når man køber et produkt har man ret til at videresælge det.

Men alt det her DRM fis og spilfirmaer der skider på deres kunder får mig bare til at droppe konsollen. Jeg bruger i forvejen ikke penge på spil fra EA og Bioware, så der er stadig plads på listen til Sony.
Gravatar

#3 f-style 29. mar. 2012 06:12

#2
Det er vel lovligt for et firma at binde en disk til et stykke hardware, ellers ville Microsoft f.eks. ikke kunne sælge windows som jo bliver bundet til nogle få PC'ere. Men den strategi såvidt den holder kan jo få nintendo og microsofts næste konsol til at blive mere favorabel idet hvis de undlader at gøre samme træk kan skaffe nye kunder da de vil være mindre lukkede og have bedre mulighed for at gensælge spil og forretninger kan udleje spil såsom blockbuser hvilket dette jo ville afskaffe totalt.
Live your Life... Dream your Dream...
You have one life... Use it wisely...
Gravatar

#4 HerrMansen 29. mar. 2012 07:02

#1: Du besvarede fint dit eget spørgsmål. Spillet kræver at du har det lagt ind på en konto. Steam spil til PC'en kan du heller ikke installere eller spille (på normal vis) uden at acceptere at din CD-Key du får med bindes til din konto permanent.

#2: Steam, Origin (og en del andre gør det). Hvorfor skulle dette være anderledes bare fordi at det er en konsol? Xbox og PS3 gør det tilmed allerede med "marketplace" titler som jeg husker det.
This is my opinion. There are many like it, but this one is mine...
http://www.knowyournewz.dk
Gravatar

#5 bobolobo 29. mar. 2012 07:20

Kan de ikke tage og binde det til en konsol i stedet (for at spille online?). Vil være skod at skulle spille på samme account i fx FIFA hvis man deles om en konsol med en anden og dermed har samme "score".
Gravatar

#6 kalaha 29. mar. 2012 07:23

#2:
Du køber ikke spillet... Du køber en licens til at spille det.
Den licens må du ikke videresælge, uden godkendelse fra dem du har købt den af.
Gravatar

#7 Tripoden 29. mar. 2012 07:26

bobolobo (5) skrev:
Kan de ikke tage og binde det til en konsol i stedet (for at spille online?). Vil være skod at skulle spille på samme account i fx FIFA hvis man deles om en konsol med en anden og dermed har samme "score".


Det ville bare skabe en del problemer hvis nu konsollen går i stykker eller man får lyst til at købe en med større hdd.

Det ville selvfølgelig kunne løses, men ser ikke nogle lette måder at gøre det.

Gravatar

#8 Fashdey 29. mar. 2012 07:49

#5 & #7
En nem måde at løse dette ville f.eks. vøre at.

Den binder sig til account, en account aktiveret på en konsol deler adgangen til andre accounts på samme maskine, som denne "Spil bruger" er på.

Hver bruger må maks være aktiv dele bruger til X antal maskiner adgangen, samt et relog ind hver X dag - ellers bliver denne "Dele" funktion deaktiveret.

Bare et simpelt eksempel, men hvis de er grådige, så binder de det nok bare til enten konsol eller en enkelt account.

---
Wii F.eks. Binder dine online køb til din konsol, dør maskinen mener jeg da også at dine køb ryger samme vej som din maskine :(
Gravatar

#9 DEEF 29. mar. 2012 07:56

Hvis der følger et "Skate4" med i kølvandet køber jeg den sku nok uanset DRM/pris og hvad Sony ellers kan finde på. :D
Gravatar

#10 Valkar 29. mar. 2012 09:15

#4
Forskellen ligger i om det er en digital download, eller en fysisk skive du køber.

#6
Jeg mener da der har været en sag omkring det med videresalg af brugte spil, hvor det blev erklæret for helt lovligt at videresælge spillet samt licensen til at bruge det.

Jeg er med på at hvis du køber det online, og dermed ikke har en fysisk skive, så er den bundet til din konto for at du kan downloade den. Men hvis du køber et spil fysisk, hvorfor skal du så ikke kunne videresælge den?

Jeg synes under alle omstændigheder at film og spilbranchen skulle stoppe med at opføre sig som om alle forbrugere bare er pirater der vil stjæle hvis de får lov. Den måde at behandle forbrugerne på er IKKE til virksomhedens bedste sålænge der er et alternativ der bruger andre metoder.
Gravatar

#11 Trentors 29. mar. 2012 12:22

#10
Det er ikke forbrugerne de er bange for. Det er butikker som GameStop som systematisk sælger brugte spil. En fin fidus for dem men udviklerne tjener ikke en krone på det og det holder jo ikke.

Det er jo ikke som om at det blevet billigere at lave spil til trods for prisen per spil faldet gevaldigt de sidste 10-15 år. Og dengang var der ikke spil med budgetter på over en halv milliard kroner.
Gravatar

#12 Morathi 29. mar. 2012 12:24

HerrMansen (4) skrev:
Xbox og PS3 gør det tilmed allerede med "marketplace" titler som jeg husker det.


Jeg skal ikke kunne sige, hvordan det fungerer på X-box, men det fungerer fin på PS3. Et spil købt igennem PS store bliver tilkoblet til din bruger. Du kan altid downloade det igen uanset, hvilken maskine du sidder ved.

Spillet bliver dog ikke udelukkende bundet til din bruger, da du sagtens kan downloade et spil på en anden konsol med din egen bruger, og så spille det fra en anden. De har så lavet en grænse for hvor mange maskiner spillet kan være aktiveret på. Denne grænse har været 5 maskiner. Dette har de for nyligt sat ned til 2 maskiner.

Der er dog ikke noget problem med hvis maskiner går i stykker. Du kan altid deaktivere en maskine igen. Så du kan spille et købt spil på så mange konsoller du har lyst til - Men kun 2 maskiner kan være aktive på samme tid, så du skal deaktivere maskiner, hvis du skal installere på mere end 2.

Deaktiveringen kan gøres på konsollen eller på en hjemmeside på internettet, hvor du kan kontrollere dine aktive maskiner.

Personligt synes jeg, at det er et fair system.
Gravatar

#13 nyx 29. mar. 2012 15:13

Trentors (11) skrev:
#10
Det er ikke forbrugerne de er bange for. Det er butikker som GameStop som systematisk sælger brugte spil. En fin fidus for dem men udviklerne tjener ikke en krone på det og det holder jo ikke.

Det er jo ikke som om at det blevet billigere at lave spil til trods for prisen per spil faldet gevaldigt de sidste 10-15 år. Og dengang var der ikke spil med budgetter på over en halv milliard kroner.

Well, firmaer som EA mangler ikke ligefrem kapital. Faktisk tjener computerspilbranchen penge som aldrig før. Men bare lige for at understrege det - det har det altid været sådan, at købte du noget, som du sidenhen blev træt af, solgte du det bare videre. Musik, kurvestole, biler eller computerspil - same shit. Toyota forlanger ikke det skal være sådan med deres biler, Arne Jacobsen er ligeglad med om hans stole bliver solgt igen og igen - selv den lille indonesiske dreng der har syet dine boxershorts, er ligeglad med om du sælger dem videre. Ikke engang Monets familie bliver sure hvis du videresælger den plakat-tryk du har af "Åkanderne". Men nej, computerspil er jo selvfølgelig noget andet, det er klart, og det er jo synd for de stakkels udviklere hvis det er således at de ikke får penge for hver enkelt person der spiller deres spil...

@ #0:
Heh... Mere DRM? Nej tak :) Konsoller ødelægger spilmarkedet og de ødelægger det sjove i computerspil for mig, så jeg skal ikke nyde noget.
Gravatar

#14 Warncke 29. mar. 2012 17:30

Jeg har intet imod at spille bliver låst til ens account, da jeg er træt af at butikker som Blockbuster, Gamestop og Game tager folk i "den nederste del af ryggen" og betaler ned til 30 kr. for et spil i indbytning, hvorefter de sælger spillet til 150 kr. Det er fuldstændig absurd og ser vi ikke inden for andre brancher, sku ingen bilforhandler der tilbyder 10000 kr for en brugt bil, og så samme dag sætter den til salg igen for 50000 kr...

Dog er der et andet problem, nemlig at lovgivningen er bagud mht. digitale produkter. Som det er nu kan du ikke bare sådan lige få dine penge tilbage for et spil du har købt på. feks. Steam, hvis det ikke virker eller simpelthen ikke lever op til dine forventinger. Samtidig så ejer du heller ikke de spil du har betalt for på Steam, da de uden videre kan banne dig fra Steam, ved feks. snyd eller lignende i et spil (deres ord mod dit, ergo du har ikke en chance) og du vil derved miste adgang til ALLE dine spil. Dette er fuldstændigt latterligt, men loven beskytter dig ikke imod dette. Har venner som har brugere på Steam med spil til en værdi af 2000$, og ville da fuldstændig være katastroftalt hvis de mistede adgangen til dem, når de nu engang har betalt for alle spillene lovligt.

Til sidst vil jeg også pointere at Kotaku er ret useriøs gaming side, som har det med finde på falske rygter, samt at levere artikler af ret ringe kvalitet...
Gravatar

#15 Trentors 30. mar. 2012 05:48

#13
Som Warncke skriver så er der ikke en industri bygget op omkring det på den måde.

Du kan ikke sammenligne biler med spil. Spil er i bund og grund en "oplevelses-økonomi". De fleste spiller et spil og så bruger de ikke mere. Ting som passer i denne kategori er f.eks. teater og biograf-billetter. Du ser en forestilling og thats it. Du kan prøve at sælge billetten bagefter men den kan ikke bruges igen. Ingen forskel.

En bluse, bil, et maleri er noget man konstant bruger og ingen spil har nogensinde har samme "levetid" som et Monet-maleri. Eller har du tænkt dig at spille Mass Effect 3 hver eneste dag resten af dit liv?


"Konsoller ødelægger spilmarkedet"?? Wauw det er langt ude. Ja jeg savner virkelig at spille på PC hvor jeg skal ud og købe grafikkort hvert år som koster mere end jeg har brugt på min PS3. Og jeg ELSKER tanken om at spil ikke virker med bestemt hardware så det altid er en "maybe" når man booter et nyt spil. Du er sikkert typen som ikke har noget imod at bruge en formue på hardware men ikke gider bruge penge på software og det er NETOP DET som ødelægger spilmarkedet.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login