Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Maxis

SimCity 5 kræver, at du altid er online på Origin

Via Joystiq -

Hvis du vil sidde og og bygge broer, brandstationer og alskens andet i Maxis' kommende genoplivning af den klassiske SimCity-serie, så kommer det til at kræve, at du altid er online.

Den snu form for DRM er dog ikke alt, da det også er påkrævet, at man skal være tilknyttet Origin for at kunne spille spillet. Det vil dog være muligt at købe SimCity 5 andetsteds online, skulle man for eksempel hellere have lyst til at have det tilknyttet sin Steam-konto end Origin.

Ifølge EA er altid-online-delen grundet det nye tiltag med global økonomi på tværs af alle spil såvel som multiplayer.

SimCity står på nuværende tidspunkt til at udkomme i løbet af 2013.

Gå til bund
Gravatar

#1 Wupday 28. mar. 2012 15:30

Fuck EA
Pain is but an illusion in this agony we call life.
Gravatar

#2 pinata 28. mar. 2012 15:31

Det læser jeg:
SimCity 5 kræver, at du altid er online på Origin

Det opfatter jeg:
EA foreslår man piratkopiere SimCity, så slipper man for DRM-pis!
Redigeret
Gravatar

#3 Balios 28. mar. 2012 15:37

/dl's inc
Gravatar

#4 loki 28. mar. 2012 15:40

#2 Yup, same.
www.peakoil.dk
Gravatar

#5 Dejrullen 28. mar. 2012 15:41

håber da de fleste vælger at købe det ved steam eller andetsteds. For deres origin virker godt nok dårligt ( efter min erfaring )

men som #2 skriver så øger det nok også antallet af piratkopierede eksemplarer.
Gravatar

#6 RMJ 28. mar. 2012 15:48

De vil åbenbart ikke have mine penge fair nok :)

Simcity 5000 har mere for mit køb end jeg har brug for det.

Så er der flere penge at donere til kickstarter projekter, mange tak EA.
Gravatar

#7 Erixxxx 28. mar. 2012 15:53

EA, det nye Ubisoft.
Gravatar

#8 Valkar 28. mar. 2012 16:03

Og lige der mistede jeg al lyst til at købe det spil.

Og ja, som #2 skriver, jeg finder nok en version uden deres skod program Origin (Torrentz.eu eventuelt...)

Utroligt at de ikke fatter det endnu. The Witcher 2 blev udgivet i 2 eksemplarer. 1 med DRM, og 1 uden. Den version du kunne downloade, var en cracket version af DRM versionen. Den uden nogen beskyttelse overhovedet kunne du næsten ikke finde. Det viser da med al tydelighed hvorfor folk downloader ulovligt.

Jeg skrev i øvrigt til Ubisoft at jeg havde downloaded The Settlers 7 fra nettet i en DRM fri version, og at de meget gerne måtte sende et girokort pålydende de 399 som spillet kostede i butikken da jeg hentede det. Jeg har ikke hørt fra dem.
Gravatar

#9 Silver Mane 28. mar. 2012 16:04

Kan ikke lige finde nogen detaljer for den konstante online forbindelse, så lad os nu liiiige golde igen med høtyvene og faklerne.

Hvis man f.eks bliver smidt af ved manglende forbindelse, (Ja mor, kablet skal være der), er det et problem. Det samme hvis serveren ikke kan håndtere startup requesten.

Men hvis man nu bare får lov til at forsætte, er det ikke noget problem. Og afhængig af hvor involveret de dele der kræver multiplayer er, kan det også være i orden. MMO'er virker jo trods alt heller ikke uden net (Illegale standalone servere notwithstanding), og hvis økonomien i SimCity 5, med dens online komponent og whatnot, bliver fed nok, kan det være det ikke er så slem.

Problemet er endda, at selv hvis man pirated det, bare for at prøve (I ved godt hvem i er...>:), ville man ikke kunne se lige netop den aspekt af spillet, uanset hvor kløgtige de er. Så dette er endda en mulig del af spillet der kan være svært at se.
Jeg er ihvertfald ivrig efter en demo nu.
Redigeret
Gravatar

#10 fidomuh 28. mar. 2012 16:10

Var der ikke andre der laeste, at en af grundene netop bunder i at de har lavet en global oekonomi? :D
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#11 Chucara 28. mar. 2012 16:44

#10: Jeg tilslutter mig din holdning. Et spil som SimCity er bare ikke et spil, der egner sig til singleplayer. Dermed kan jeg ikke se problemet i, at man altid skal være online. ;-)

Det er i hvert fald ikke en undskyldning for at smide restriktiv DRM på, den slags ville EA aldrig gøre.

*meh* I det mindste kræver det da ikke Origin.
Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.
Gravatar

#12 fidomuh 28. mar. 2012 17:00

#11

Nu var det ikke saa meget om det "egner sig" eller ej. Jeg undrer mig bare over at der er saa meget hate, naar de rent faktisk har proevet at lave en aarsag til det :D
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#13 RobseRob 28. mar. 2012 17:10

Nå. Guess who isn't going to get any if my money.
Robserob.dk =3
Gravatar

#14 fidomuh 28. mar. 2012 17:13

#13

Din mor?
Windows is expensive, no matter what the value of your sparetime is.
Gravatar

#15 Viggo 28. mar. 2012 17:21

***OBS OBS, ind og stem på EA some værste (amerikanske) virksomhed***

Jeg kan godt se idéen med det, det virker fair. At EA er udgiver gør bare at deres begrundelse taber meget troværdighed, i mine øjne.

Nogle ville måske spørge hvorfor man ikke bare kan slå det fra, men det ville måske betyde de skulle kode en økonomi. Anyone?
newz mangler en rating der hedder "forkert"
Gravatar

#16 Adagio 28. mar. 2012 17:24

Tja, så sparer jeg da de penge. If they don't like my money I can keep it for myself!

På med pirathatten...

Hvis det ikke var pga denne DRM var chancerne for at jeg købte spillet meget højt, men med dette tiltag kan de godt glemme alt om at få mine penge... synd eftersom jeg er SimCity fan
Gravatar

#17 bjoeg 28. mar. 2012 17:24

BF3 kræver også Origin, så vidt jeg kan se kræver CS, CZ, CSS o.lign. at Steam kører i baggrunden. And yet we do not flame them.
Gravatar

#18 Adagio 28. mar. 2012 17:30

bjoeg (17) skrev:
BF3 kræver også Origin, så vidt jeg kan se kræver CS, CZ, CSS o.lign. at Steam kører i baggrunden. And yet we do not flame them.


Steam kræves det desværre at der køres i baggrunden, men det kræver ikke at man er online
Og personligt så vil jeg mene at der er forskel om vi snakker om et MP spil kræver at man er online eller om man snakker om et SP spil. Ved MP giver det nu til dags logisk nok mening at kræve at man er online for at kunne spille, men at man skal være online for at spille et SP spil er hul i hovedet
Når internettet ikke lige virker øges min lyst til at spille nogle spil, men hvis man så ikke kan spille sine SP spil når man ikke har internet så forsvinder pointen helt
Gravatar

#19 kblood 28. mar. 2012 17:49

bjoeg (17) skrev:
BF3 kræver også Origin, så vidt jeg kan se kræver CS, CZ, CSS o.lign. at Steam kører i baggrunden. And yet we do not flame them.


Hvis du ikke kan se forskel på Steam og Origin, så har du ikke set ordentlig efter.

Origin har nu indtil flere gange blevet valgt af EA som eneste online platform til spil udgivet af EA. Den betyder også at man skal være online, så vidt jeg ved er alle Origin spil, spil der kræver Internet forbindelse. Steam har ikke titler der er ekslusivt til Steam, der er altid andre alternativer. F.eks. en fysisk kopi. Det skal da lige siges at der i nogle få tilfælde er spil som kræver steam selv hvis man har købt det fysisk, men det er jo deres valg, ikke noget Steam har valgt for dem.

Jeg ser Origin som grådighed og et forsøg på at få os til at tage imod endnu mere DRM i spil. Jeg synes heldigvis ikke at der er udgivet gode spil på Origin. Jeg skulle da lige prøve Syndicate i en cracked udgave, og det siger mig godt nok ikke så meget. Jeg ville meget hellere have set en TPS udgave, så de holdte sig til det originale koncept.
Gravatar

#20 RaVeN 28. mar. 2012 18:03

blah blah blah, man kan ikke diskutere fornuft med bestyrelses folk der ikke forstår den teknologi de presser ned over hovedet på os, de sætter sig ikke ind i "gamerens verdag" de ser på bundlinien og tænker den kan sku blive bedre lad og beskytte os ud af situationen, til helvede med innovation den er for risikabel hold fast i franchises.

btw lad vær med at bruge steams "offline mode" som noget særligt lysende eksempel den er til tider retså tvivlsom


Problemet er at ingen ser på forbrugernes rettigheder når de færder sig internationalt på nettet. Min ret til at få pengene retur for noget der ikke fungerer efter hensigten eller overhovedet for den sags skyld overses. Min rettighed til at beholde/eje et spil jeg har købt over nettet f.eks på steam kan ret enkelt tilsidesættes og druknes i "terms of service". De eneste rettigheder der diskuteres internationalt er copyright, dvs store virksomheders ret til at kvæle kreativitet og sikre deres bundlinie.
Redigeret
Gravatar

#21 DEEF 28. mar. 2012 18:44

Hvordan er det anderledes end at rende rundt og skyde zombier med vennerne, det kræver vel også man er online. I det det er et spil med online økonomi ser jeg ikke problemet.

Om EA igen (ja jeg synes de har gjort det før) kan lave en fed by-sim er dog noget helt andet.
Gravatar

#22 Balios 28. mar. 2012 18:55

EA... hmmm


http://29.media.tumblr.com/tumblr_m1kx0gPNXy1qdbvo...

#20
Har en god point.

Gad vide om man, -højst sansynligt gennem rettens vej-, kan få pengene tilbage for spil hvis de ikke overholder det der blev lovet ved launch?
Redigeret
Gravatar

#23 Kaltoft 28. mar. 2012 19:33

#22

det burde man

bare du kan bevise fejlen var der da du købte den

og når patch 3 er udkommet og de ikke har lavet fejlen så burde du efter dansk købelov kunne få det

WUUP
Gravatar

#24 TormDK 28. mar. 2012 21:04

Steam har ikke titler der er ekslusivt til Steam, der er altid andre alternativer
#19

Det passer så ikke. Alle Valve's titler på PC er Steam exclusive.

Men når EA laver samme trick er de åååååh så slemme. Faktum er at Valve har gjort de siden 2002 eller hvornår HalfLife 2 udkom.

Den eneste forskel er at EA udgiver mange AAA titler som folk gerne vil spille, hvor Valve udgiver engang imellem når de magter det.

Den eneste forskel på Origin og Steam er lige pt omkring 4mb RAM forbrug (Til Steam's fordel). Når man tænker på EA's aggressive opdaterings plan kan jeg ikke se hvad folk de piver sådan for.

#20 Du har aldrig "ejet" nogle af de spil du har købt, heller ikke da vi købte dem i æsker.

Du har købt en licens til at benytte den software inden for nogle rammer. De har til enhver tid kunne lukke os ude, det er bare blevet nemmere med tiden.
Redigeret
Gravatar

#25 HerrMansen 28. mar. 2012 21:21

#24: Nu forvirrer du udvikler med udgiver. EA udgiver ikke mange titler som ikke er deres egne på Origin, så "magter det" gælder begge platforme lige godt.

Hvad angår ene kontra anden, så kan jeg da nævne at kundesupporten er en relevant forskel på de to (som jeg personligt ikke har et eneste positivt ord at sige om EA på det punkt)

Nej du ejer et licens - som diverse EULA aftaler ikke kan forhindre dig i at spille dit spil af. De kan højst fjerne din adgang til multiplayer. Når de fjerner dine spil fra en platform, eller lukker din konto har du al mulig ret til at kræve adgang eller penge tilbage. Det er en af de fine ting ved EU.

Så ommer min fine ven.
This is my opinion. There are many like it, but this one is mine... http://www.knowyournewz.dk
Gravatar

#26 carbonic 28. mar. 2012 22:12

Sådan som EA besluttede sig at spil som f.eks. senest Syndicate skulle supportes ser jeg ikke grund til at investere i dette.
Gravatar

#27 Facey 28. mar. 2012 22:50

TormDK (24) skrev:
#19
Men når EA laver samme trick er de åååååh så slemme. Faktum er at Valve har gjort de siden 2002 eller hvornår HalfLife 2 udkom.


Half-life 2 er et rigtigt dårligt eksempel. ja det er rigtigt nok steam exclusive.. men det kan fint spilles selv om du ikke er online (antaget at du er så heldig at steams offline mode virker for en gangs skyld).. det samme med andre valve/steam eksklusive titler, der ikke er multiplayer only.

HerrMansen (25) skrev:

Hvad angår ene kontra anden, så kan jeg da nævne at kundesupporten er en relevant forskel på de to (som jeg personligt ikke har et eneste positivt ord at sige om EA på det punkt)
.


det kan jeg godt nikke genkendene til, men det er en anden historie, til en anden gang ;)
Gravatar

#28 Andens999 29. mar. 2012 07:21

Egentlig underligt at EA ikke gjorde det samme med SWTOR da EA står angivet som publisher. Men kan ikke se problemet vil man ikke have forbindelse til Origin jamen så tror jeg da bestemt der er andre muligheder se evt andre svar i denne tråd(men håber og tror da ikke at pirateri er vejen frem)
At the time it made perfect sense
Gravatar

#29 Adagio 29. mar. 2012 07:22

RaVeN (20) skrev:
btw lad vær med at bruge steams "offline mode" som noget særligt lysende eksempel den er til tider retså tvivlsom


Hvad er problemet med deres offline mode? Jeg har ofte spillet spil i offline mode fra Steam og der har der til nu ikke været noget problem
Gravatar

#30 HerrMansen 29. mar. 2012 08:41

Adagio (29) skrev:
Hvad er problemet med deres offline mode? Jeg har ofte spillet spil i offline mode fra Steam og der har der til nu ikke været noget problem


Hvad jeg kan huske så er der altid et par stykker der har problemer med at Offline Mode "hopper af" og kræver at man logger ind pludselig, på trods af at den har kørt X dage uden behov for internet.

Ja og så er der jo problemet med at du ikke kan få lov at offline update spil (altså hente patches fra nettet andetsteds og så installere offline på din egen maskine) - men det skriver du dig jo lidt op til når du køber et steam(works) spil.
This is my opinion. There are many like it, but this one is mine... http://www.knowyournewz.dk
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login