© Desk Plant

Skaberen af voldtægts-spil ønskede at teste Steams grænser

“Rape Day”-udvikler vil distribuere hans kontroversielle spil selv, efter at Steam har droppet det.

Efter kritik fra alle sider udmeldte Valve, at de ikke ville have voldtægts-spillet “Rape Day” på Steam – læs mere her.

Nu har DR efterfølgende talt med udvikleren med navnet Jake, der fortæller, at han lavede spillet for underholdningens skyld og ikke mindst for at teste Steams grænser.

Valve ændrede nemlig deres retningslinjer i 2018 efter kritik af andre kontroversielle spil som “Active Shooter” og “Hatred”. Den ændring betød, at de fremover ville tillade alle spil på deres platform, så længe de ikke var ulovlige eller “straight up trolling“.

I den sammenhæng mener Jake, at Valve bør tænke over, hvad de vil tillade af spil fremover:

Steam bør tænke grundigt over, hvad de har lyst til at tillade og forbyde på deres platform, fremfor at reagere på bagkant, når folk bliver vrede over et spil.

Med det sagt, så troede Jake faktisk ikke, at voldtægts-spillet ville provokere nogle:

Handlingen i spillet er så tydelig ud fra titlen og billederne. Derfor troede jeg ikke, at nogen, som ikke var interesseret i sådan et spil, ville klikke på det. Jeg troede heller ikke, at grafikken var god nok til, at spillet ville få nogen som helst opmærksomhed.

Efter at Valve har valgt at fjerne muligheden for at forudbestille “Rape Day” på Steam, så har Jake valgt at distribuere spillet selv.

På hans hjemmeside kan man skrive sig op til at få mere at vide om spillets kommende udgivelse, hvilket 6.000 mennesker angiveligt allerede har gjort.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login