© Sony Interactive Entertainment LLC

Sony afslører første detaljer om Playstation 5: Kommer ikke i år

Sony næste konsol – muligvis med navnet Playstation 5 – vil understøtte ray tracing, have ekstra god 3D-lyd, være bagudkompatibel med PS4-spil og loade spil mange gange hurtigere.

I et stort interview med Wired har en af de primære Playstation-designere, Mark Cerny, delt de første vilde detaljer om Sonys kommende konsol, som de endnu ikke har givet et navn.

For nemhedens skyld kalder vi den Playstation 5 eller PS5.

Maskinen har, som man måske kunne forvente, en del flere hestekræfter. Processoren indeholder otte kerner, der er bygget på AMD’s nye 7 nm Zen 2 mikro-arkitektur.

Grafikkortet, der er en special-lavet version af AMD’s Radeon Navi-familie, understøtter 8K-opløsning og ray tracing.

Sidstnævnte betyder, at man kan opnå hyperrealistiske lys-effekter i 3D-omgivelser, ligesom Nvidias nyeste RTX-grafikkort også kan.

PS5-konsollen vil også kunne præstere betydeligt bedre 3D-lyd.

Derudover er lagerpladsen på konsollen mere specialiseret end harddisken, man finder i en PS4. Der er tale om en speciallavet SSD, der kan levere højere båndbredde end en almindelig SSD.

Mere konkret betyder det, at man kan forkorte load-tider meget drastisk og indlæse 3D-omgivelser meget hurtigere.

Cerny demonstrerer ved at rejse med toget i det nye “Spider-Man” fra sidste år, hvilket tager cirka 15 sekunder på en almindelig PS4 Pro.

Dette kan den nye Playstation 5 præstere på 0,8 sekunder.

Derudover bekræfter Cerny også, at Playstation 5 vil være fuldt bagudkompatibel med PS4-spil, og den vil også understøtte det eksisterende PSVR-headset.

I forhold til lancerings-datoen for den nye Playstation-konsol, så fortæller Cerny ikke andet, end at den ikke kommer i år. Dette passer også godt sammen med de nyeste rygter, der peger på en udgivelse i slutningen af 2020.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login