© Railgun

Sony-patent kan betyde bagud-kompabilitet på Playstation 5

Sony har fået godkendt et patent, der kan gøre det muligt at spille ældre Playstation-spil på en potentiel Playstation 5.

Playstation 5 kan muligvis blive bagud-kompatibel med alle tidligere Playstation-konsoller, peger et nyt patent på, skriver IGN.

Patentet ville i teorien gøre det muligt at spille PS4-, PS3-, PS2- og PS1-spil på en Playstation 5.

Patentet beskriver en metode, der gør det muligt at køre ældre spil på en ny enhed, ved at den nye enhed snyder softwaren til at tro, at den kører på en gammel maskine.

Playstation 5 nævnes ikke direkte, hvorfor patentet også kan være oprettet med henblik på Playstation 4-emulering af ældre spil eller en helt tredje, ny maskine.

Det forventes af mange, at PS5 bruger hardware, der minder om den i PS4-konsollen, hvorfor det ikke er svært at forestille sig, at en potentiel Playstation 5 vil kunne køre PS4-spil.

PS3-spil er dog en anden sag, da den har en unik arkitektur, der har gjort det svært at emulere konsollen på andre maskiner.

Dette problem kan altså muligvis være løst med dette patent – sammen med nemmere emulering af PS1- og PS2-spil.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login