To danskere crowdfunder nyt browserspil

To danske udviklere er gået crowdfunding-vejen i forsøget på at gøre deres projekt The Universe til virkelighed.

Med The Universe er der tale om et browser-baseret MMO, der er et såkaldt 4X-spil – explore, expand, exploit, and exterminate – som man kender fra f.eks. Civilization.

Forskellen her bliver dog, at der er tale om vedvarende verden, hvor spillerne “tvinges” til at specialisere sig i at skabe produkter, som andre har brug for, da stort set intet er tilgængelig, medmindre andre har skabt det. Man udvælger så at sige en niche, hvor man kæmper om at blive den bedste leverandør for de andre spillere.

Der er dermed også tale om et ret så omfattende teknologitræ, hvor spillerne har mulighed for at gå mange forskellige retninger, når de skal vælge deres levevej i universet.

Ifølge de to vil spillet blive muligt at spille på casual niveau, men der vil også være mulighed for at dykke ned i det micromanagement-helvede, der lurer under overfladen.

Det er stadig ret så småt med donationer til projektet, så kig ind forbi vores to landsmænds side på IndieGogo, hvor du kan læse mere om det interessante projekt.

Find desuden også The Universe på Facebook.

Gravatar

#1 kospand 27. mar. 2012 07:52

Var inde for at donere, men synes mange af deres donationsgrundlag virker lidt useriøse. ud af deres totale mål på $4884, går næsten halvdelen går til pizza/cola, og den anden halvdel går til skat.

Food and beverages - 1972$
Assuming we each eat 4 pizzas and drink 4 * 1.5 litres of cola per weekend meeting (lasting 2.5 days).
Pizza: 60 DKK (10$) * 8 pizza's * 17 weekends = 1360$
Cola: 25 DKK (4.5$) * 8 colas * 17 weekends = 612$

Taxes and charges - 2260$

Ellers tak.
Gravatar

#2 Schranke 27. mar. 2012 08:02

Så også på deres grundlag, og mener ikke at mad burde være noget man betaler for/doner til da de skal spise lige meget hvad. der er ikke så stor forskel på om men spiser hjemme ved sig selv, eller ved en anden person.

Men spillet lyder nu som noget der kunne blive godt, men vi må se.
Hobby Fotograf http://schrankenmuller.smugmug.com
Gravatar

#3 Kolklik 27. mar. 2012 08:40

jeg var også inde og kigge. Personligt ville jeg gerne selv donere til at de kan lave spillet, men vil altså ikke betale for at de kan spise pizza og drikke cola, det må sku være af egen lomme! hvis man ikke har nok overskud i økonomien til et par pizza'er en gang imellem, ja så skulle man måske ikke prøve at lave et spil ved siden af!

Spillet lyder dog meget spændende!
Gravatar

#4 Lord HellFire 27. mar. 2012 09:24

Jeg er den ene af udviklerne. (bare så det er sagt)

Vi foretrækker at være ærlige omkring hvad vi forventer at bruge pengene på, frem for at sige et, men gøre noget andet. Vi er jo ikke politikere.

Desuden forventer vi at udviklingen vil være et ulønnet arbejde en stor del af vejen, så må der jo tilregnes lidt forplejning. Vi vil desuden bruge af denne del af donationerne til uforudsete udgifter.

Jeg har lige tilføjet dette til kampagnesiden. Det er jo en temmelig relevant information, så tak for at I gjorde os opmærksom på det.


Som et sidste punkt, så vil vi være glade, bare vi når frem til omkring 834$, hvilket efter skat vil dække købet af selve game enginen. Dette ville betyde at vi kunne komme igang med programmeringen af spillet.

Gravatar

#5 Seeberg 27. mar. 2012 09:37

må jeg foreslå at i køber et rugbrød og en gang leverpostej

Hvis i ingen penge har bør i nok ikke leve af pizza og cola en weekend, det alt for useriøst i mine øjne

Brug pengene på udvikling og køb billig mad.
Gravatar

#6 Lord HellFire 27. mar. 2012 09:40

http://www.indiegogo.com/TheUniverse skrev:
We will of course eat more healthily and varied, but for calculation purposes we have used the price of pizza and cola
Gravatar

#7 HerrMansen 27. mar. 2012 10:20

Lyder som et interessant projekt - er selv fan af X4 genren generelt, så det skader da ikke med endnu et bud på formlen.

Hvad angår "donationer burde ikke et ceretera" kommentarer - Forstår i ikke helt præcis hvordan crowdfunding fungerer? Kickstarter og lign. sider har jo til formål at du donerer penge mod at få en ydelse tilbage.

Du betaler indirekte for en million forskellige ting - om det så er rejseudgifter, mad eller réel arbejdstid kan jo være ligefedt. Du får noget igen. Dette gælder små som store projekter. Tror du ærligt talt at folk der arbejder hos Double Fine (det mest kendte spileksempel i nye tider) ikke skal have løn? Den løn får de jo direkte fra crowdfundingen som en del af din "donation" som de så eventuelt vælger at bruge på pizza og cola i deres fritid/arbejdstid.

TLDR: Alle udviklere der bruger crowdsurfing køber "pizza og cola" for dine penge (in)direkte.

At herrene er ærlige omkring udgifter syntes jeg bare er positivt. (Finder lige en spareskilling frem når jeg kommer hjem)
This is my opinion. There are many like it, but this one is mine...
http://www.knowyournewz.dk
Gravatar

#8 kospand 27. mar. 2012 15:43

#7 dude, vågn lige op. Du kan ikke seriøst mene, at du ville støtte/donere penge til to random udviklere, som ligefrem reklamere med, at de vil bruge næsten halvdelen af deres budget på fastfood.
så lad være at spille hellig, og nej ikke alle crowdsurfing udviklere bruger 12.000 kr. på "pizza'er og cola" over 4 måneder.

Om de er ærlige eller ej, er dette projekt i mine øjne sindssygt useriøst, og jeg ville aldrig donere en øre til det.
Gravatar

#9 HerrMansen 27. mar. 2012 15:51

Dude? Hvad er det her - halvfemserne? Og jo - det mener jeg helt seriøst. Du skal dog være velkommen til at være uenig.
This is my opinion. There are many like it, but this one is mine...
http://www.knowyournewz.dk
Gravatar

#10 jpvg 27. mar. 2012 16:06

#0+5

Har i nogen erfaring indenfor gamedev?
Gravatar

#11 HerrMansen 27. mar. 2012 16:43

For at komme med lidt uerfaren kritik fra kundesynspunktet;

- Jeres projektside kunne godt bruge nogle skitser, rå designvalg osv. Som det ser ud nu er den meget mager og mangler lidt noget indhold (ok - i har ikke en engine, fair nok. Men det kan være svært at hive folk ind uden noget at vise frem)

- Den der "mærkbare" pengefordel tror jeg ikke folk bliver så glade for i længden (samme gælder den lidt dyrere længere nede med bedre startresourcer) Dog er den hvor man starter tæt på devs lige i øjet hvad "Kickstarter" konceptet er i mine øjne.

Må jeg foreslå rewards ala.

"Design dit eget solsystem - Skal der være en eller to sole? Skal det være et mineralrigt system, eller frodigt og frugtbart?

"Hjælp med at designe en livsform" - Jeg går ud fra at rummet er beboet af enten ikke (og) eller intelligent liv af en form? Hjælp jer selv ved at hjælpe andre.

Og så lige slutlight kan jeg stærkt foreslå at I eventuelt kigger de "store" kickstarter kampagner over skulderen for idéer. Double Fine Adventure og Wasteland 2 kan bl.a. nævnes - eller The Banner Saga.

http://www.kickstarter.com/projects/stoic/the-bann...

Håber det kan bruges til noget.
This is my opinion. There are many like it, but this one is mine...
http://www.knowyournewz.dk
Gravatar

#12 Lord HellFire 28. mar. 2012 08:26

Både Jon og jeg er nye indenfor crowd sourcing og spiludvikling, men vi mener at vi har en god ide og valgte derfor at søge opbakning til at følge den til dørs.
Crowdfunding virker som en rigtig god metode, da det, ud over at skaffe kapital til at kunne investere i spilengine og andre udgifter, også giver os en fanbase, som kan holde os til ilden, og som vi kan sparre med under udviklingen af spillet.
Det er begrænset hvor mange gode råd ens familie og nære venner kan komme med.

Vi har så ikke været gode til at formulere vores tekst, samt lagt fokuset af en (stor) del af fundingen i en forkert retning.
Da vi skrev teksten, så tænkte vi at mad da måtte være inkluderet i beregningerne, men samtidigt var det meningen at andre udgifter vi ikke lige havde tænkt på, ville tages fra den pulje.

På baggrund af jeres, og mange andres, kommentarer, har vi valgt at ændre teksten til at reflektere mere specifikt, hvad pengene vil gå til og det er ikke længere "mad og drikke". Dog kan vi ikke undgå skattefar.

Da vi er nye i dette crowdfunding og spiludviklings "game", så vil vi begå fejl som disse, men fordi vi har valgt at være ærlige omkring spillet og de økonomiske motiver, har I kunnet kommentere på det, så vi har kunnet rette ind.
Vi foretrækker en ærlig dialog (også derfor vi nævnte maden til at starte med), så vi kan lære af det.

Jeg vil lige tillade mig at rette jeres opmærksomhed til Daily Rush, som også har linket til vores crowfunding.
Der har jeg besvaret nogle af de kommenterendes bekymringer, og istedet for at gentage mig (yderligere) her, så kan I læse det der.
Gravatar

#13 Lord HellFire 28. mar. 2012 08:34

HerrMansen> Jeg takker i øvrigt for din opbakning, men må indrømme at de andre på sin vis har ret i at det virker useriøst at vi havde planer om at bruge dele af fundingen på mad og drikke.

Dine ideer til bedre rewards vil bestemt blive taget i betragtning og vi er igang med at få lavet noget concept art, der viser hvordan vi gerne vil have spillet til at fungere og en video.
Når man sidder med ideen bag spillet og er nybegynder indenfor crowdsourcing, så kan det være svært at se det fra "kundens synspunkt".

Til alle: Vi tager gerne imod forslag til hvordan vi kan forbedre kampagnen, samt spillet i sin helhed.
Gravatar

#14 Kolklik 28. mar. 2012 11:27

Efter at have læst dine kommentarer her og på daily rush Lord HellFire (Peter)

har jeg besluttet mig for at jeg gerne vil støtte jer. Ser lige på det senere i dag. Held og lykke med fundingen done
Gravatar

#15 Lord HellFire 3. apr. 2012 20:42

Så er videoen endelig blevet lavet!

[url=

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login