Undersøgelse: Computerspil gør psykiske problemer værre

Ifølge en ny undersøgelse fra bladet Pediatrics er 1 ud af 10 børn afhængige af konsol- eller computerspil. Undersøgelsen er blevet foretaget blandt 3.000 børn fra en skole i Singapore i løbet af to år.

Undersøgelsen fortæller videre, at de børn, som var afhængige, havde større risiko for depression eller angstanfald, samtidig med at de kan opleve et fald i deres skolekarakterer. Børnene har sandsynligvis haft adfærdsvanskeligheder i forvejen, som undersøgelsen mener, at computerspil har gjort værre.

Douglas A. Gentile, Iowa State University skrev:
When children became addicted, their depression, anxiety, and social phobias got worse, and their grades dropped. When they stopped being addicted, their depression, anxiety, and social phobias got better.

Undersøgelsen blev udført på baggrund af spørgeskemaer blandt børnene, som blandt andet blev dømt afhængige af computerspil, hvis de svarede ja til 50 % af spørgsmålene på området.

Gravatar

#1 AlienDarkmind 18. jan. 2011 06:38

Hvor jeg dog hadder disse undersøgelser, det er som om de altid forsøger at gøre computerspil til en dårlig ting, hvad med film afhængighed? Det høre man aldrig om, og det er sikkert fordi dem der laver disse undersøgelser selv ser film men ikke spiller spil og prøver derfor at finde en grundt til at man skulle spille..

De tager F.eks ikke højde for i de her tilfælde af at børnende spiller mere netop fordi de har de problemer og bare gør det for at komme væk fra virkeligheden, sådan havde jeg det ihvertfald da jeg var barn, der sagde folk også at jeg var afhængig og at jeg burde gå mere ud..

Afskyelige undersøgelser er afskygelige..
"So they sent a helpless child to kill me. Well I'm not going out without a fight!" - Bender /furturama
Gravatar

#2 DrHouseDK 18. jan. 2011 06:43

Eller mobilafhængighed... Prøv at tage mobiltelefonen fra en 15-årig, bare 24 timer, i dagens Danmark...

"Ooooh, it's a pacemaker - who would have known?!"
// Troels
- Stolt Win7 bruger siden betaen.
Gravatar

#3 -N- 18. jan. 2011 06:49

Nu skriver de afhaengighed, og det korrelere aktid hoejt med psykiske problemer... Man ved i andre tilfaelde ikke hvad der kommer foerst, og afhaengigheden forklare psykiske lidelser eller psykiske lidelser forklare afhaengigheden.
Gravatar

#4 arkantheblack 18. jan. 2011 07:00

Vil også sige at der er en forskel, her hander det om børn der i forvejen har psykiske problemer, og de kan blive forværret.. samtidig handler den om hvordan visse spil kan føre til afhængighed, og hvem har ikke mødt folk der f.eks. er blevet WOW afhængige, på den grimme måde :D
Gravatar

#5 Tage 18. jan. 2011 07:18

Tror som #1 også mere at det er et udtryk for eskapisme. Når tingene går dårligt er det jo en nem udvej at sætte sig ned og spille, netop fordi man får tankerne over på noget andet i længere tid. Ved ikke om det decideret kan siges at gøre tingene værre, men det kan sikkert nok forlænge tiden hvori man ikke får det bedre, fordi man flygter ind i computerspillene.
[Indsæt tilfældigt prætentiøst citat her]
Gravatar

#6 erikjust 18. jan. 2011 07:21

Det her er en gentagelse af forrige ting som enhver med bare en smugle kendskab til historie kender til.
http://www.rockpapershotgun.com/2010/09/21/assembl...

Før spil var det film, før film var det tegneserier, før tegneserier var det den nye skadelige rock/larm musik der fik de unge til og gå amok, før musik var det bøger, før bøger var det voldelige skuespil og før det var der sikkert noget andet.

Og så videre og så videre når computer spil engang bliver gårs dagens nyhed til fordel for måske de Hologram scenerier de køre i Star trek bliver det sikkert dem der skurken i og være skadelige for de unge.

Og når den slags er fortid bliver det noget nyt det er skruen uden ende.
Det ser du til at folk altid prøver og finde en syndebuk der kan forklare hvorfor skole massakre, selvmord og ligne sker.

Gravatar

#7 erikjust 18. jan. 2011 07:46

Noget der er bemærkelses værdigt er at lige så snart der er nogle undersøgelser der viser det gode i computerspil bliver det med det samme ignoreret eller kamp smadret med alle mulige undersøgelser der viser det modsatte.

Et eksempel læste et par artikler i illustreret videnskab for et stykke tid der faktisk talte til computer spillendes fordel.

Det første var omkring WoW hvordan WoW en årgang oplevede en kæmpe epidemi i form af en sygdom din charecter fik når du kæmpede mod en boss.
Den hed vist blood curse eller noget den gjorde at du langsomt mistede livs energi og hvad være var sygdommen var yderst smitsom alle i din nærhed fik den.

Når du endelig kæmpede mod den boss der gav dig den var du normalt i sådan et højt nivo at sygdommen ikke ville dræbe dig,
men blot efterlade dig med temmelig lav energi nårt den engang brændte ud.

Uheldigvis warpede et par charecters der var smittet tilbage til bygerne hvilke resulterede i at low lvl charecters blev smittet med sygdommen og hvor high level charecters kunne udholde sygdommen kunne de low level ikke og de døde i stribevis men først efter de havde smittet andre.

Det blev faktisk så slemt at flere byer simpelthen blev lukket ned og sat i karantæne før Blizzard endelig fik styr på hele situationen og fik gjort en ende på epidemien.

Forskerne mener nu at fordi man tit reagere på samme måde i et spil som man ville i virkeligheden når man bliver virkelig syg, kunne man bruge diverse Online spil til og forske i epidemier og hvordan man bedst takler dem.
For i modsætning til virkeligheden kan man bare afslutte forsøgende ved og genstarte serverne.

Så var der en anden hvor der stod at hvis en soldat der er traumatiseret kan få lov til og genspille den situation i en krig der traumatiserede ham i et spil kan det faktisk hjælpe ham med og komme sig over hans traumatisering.

Sjovt nok har vi ikke hørt NOGET som helst om de ting i nyhederne nix kun de dårlige ting.

http://www.escapistmagazine.com/videos/view/extra-...
Gravatar

#8 devnn 18. jan. 2011 07:56

ALTID pigen med ponyen der skal give os andre et dårligt ry. Jeg er ved at være træt af hende. :(
Gravatar

#9 ShamblerDK 18. jan. 2011 08:11

Nu må de squ snart til at stoppe... selvfølgelig er for meget computerspilleri ikke sundt men det kan man jo sige om alt... though I didn't expect some kind of spanish inquisition!
"Witchcraft to the ignorant... simple science to the learned." - Leigh Brackett
Gravatar

#10 lindysign 18. jan. 2011 08:20

1. Læs nu nyheden, for der står ikke at computerspil giver psykiske problemer, men at de gør dem værre. Det betyder at der har været psykiske problemer til stede, og ligesom al anden afhængighed, så gør computerspil psykiske problemer værre. Det er der intet underligt ved.

2. Jeg tror undersøgelsen har ramt generelt rigtigt. Og folk der f.eks. har mødt wow-afhængige, ved også at det påvirker deres søvn/døgnrytme og præstation i arbejds- eller skolemiljø. Jeg selv har været afhængig af wow et par gange, og når jeg har mærket problemerne sætte ind, har jeg da kunnet slippe det igen, og fået det bedre.

3. Jeg tror der er nogle herinde der føler sig ramt og prøver på at forsvare sig, men hvis man kigger realistisk på det, så er det ikke computerspillet de her snakker om, det er måden det bliver brugt på. Så ja, det kunne være filmafhængighed, fodboldafhængighed osv. det er ligegyldigt. Men computerspil er bare ikke anderledes end andre ting.
Gravatar

#11 Ramius 18. jan. 2011 08:28

lindysign skrev:
...Så ja, det kunne være filmafhængighed, fodboldafhængighed osv. det er ligegyldigt. Men computerspil er bare ikke anderledes end andre ting.


Præcis det at det at være afhængig af computerspil ikke er spor anderledes end at være afhængig af alt muligt andet. Det er vel et tegn på at man har behov for at flygte fra virkeligheden og alle metoder der kan bruges til at flygte fra virkeligheden kan så have samme effekt som computerspil.

Det jeg tror mange undre sig over er hvorfor er det at computerspil skal tages frem som det farlige hver gang?Gravatar

#12 lindysign 18. jan. 2011 08:35

Ramius (11) skrev:
Det jeg tror mange undre sig over er hvorfor er det at computerspil skal tages frem som det farlige hver gang?


Mon ikke det er fordi, der mangler undersøgelser på det område, der rent faktisk kan konkluderer noget? Computerspil er jo netop den "nye" ting, i forhold til de andre ting der også er blevet undersøgt flere gange.
Gravatar

#13 p1x3l 18. jan. 2011 08:38

well denne her udersøgelse er så nok sikkert rigtig nok gider ik læse nærmmere eneste jeg er pissed over er lorte overskrift

hvordan bliver:
#0 skrev:

When children became addicted, their depression, anxiety, and social phobias got worse, and their grades dropped. When they stopped being addicted, their depression, anxiety, and social phobias got better.

til:
headline skrev:
Undersøgelse: Computerspil gør psykiske problemer værre


der står intet om computerspil... og det der står vil jeg så give ret der står addiction/afhængighed og det så uanset om man bliver afhængig af at æde chokolade så påvirker det nu engang en for det meste til være

come again sherlock
Gravatar

#14 Morti 18. jan. 2011 09:27

lindysign (12) skrev:
Mon ikke det er fordi, der mangler undersøgelser på det område, der rent faktisk kan konkluderer noget? Computerspil er jo netop den "nye" ting, i forhold til de andre ting der også er blevet undersøgt flere gange.


Meh, skrev 'studies about computer games' på google og ud af de 187.000.000 resultater der kom op kan jeg læse fra den første side ting som.

Study suggests video games cause mental health problems

Violent video game play makes more aggressive kids, study shows

Study identifies risks, consequences of video game addiction

ESA goes on offense regarding 'flawed' video game study | Joystiq

Video Game Addiction - Article | The Parent Report > Resources

Tror vi er ude på et skråplan mth. enigheden om manglen på undersøgelser på dette område.. undersøgelser der er lavet uden en hvis forudindtagethed måske.

At mennesker som falder inden på dette område af psykiatrien har tendens til at forsøge at isolere sig er næppe revolutionerende viden.
Gravatar

#15 graynote 18. jan. 2011 09:32

Forkert!

Chuck Norris gør psykiske problemer værre! Det kan godt være, at man ikke ser ham, men han er der. Og det er hans skyld.Men bortset fra Chuck-faktoren, så mangler de at fremhæve noget andet og i den her sammenhæng ret vigtigt: Psykiske problemer gør sig selv værre.

Jeg siger ikke, at computerspil ikke accelererer processen, men jeg synes da, at det er rimeligt væsentligt at nævne, at man som udgangspunkt kan forvente en forværring i situationen - uanset, om man spiller computer eller ej.
Gravatar

#16 Yakuzing 18. jan. 2011 09:43

p1x3l (13) skrev:
well denne her udersøgelse er så nok sikkert rigtig nok gider ik læse nærmmere eneste jeg er pissed over er lorte overskrift

hvordan bliver:
#0 skrev:

When children became addicted, their depression, anxiety, and social phobias got worse, and their grades dropped. When they stopped being addicted, their depression, anxiety, and social phobias got better.

til:


der står intet om computerspil... og det der står vil jeg så give ret der står addiction/afhængighed og det så uanset om man bliver afhængig af at æde chokolade så påvirker det nu engang en for det meste til være

come again sherlock

Gå til kilden? Deres overskrift er
reuters skrev:
Do video games fuel mental health problems?
Gravatar

#17 AlienDarkmind 18. jan. 2011 09:52

lindysign (10) skrev:
1. Læs nu nyheden, for der står ikke at computerspil giver psykiske problemer, men at de gør dem værre. Det betyder at der har været psykiske problemer til stede, og ligesom al anden afhængighed, så gør computerspil psykiske problemer værre. Det er der intet underligt ved.


Har ikke formuleret mig korrekt så, jeg har været indlagt på behandlingshjem fra jeg var 12 til jeg blev 21, computerspil hjalp mig der til at glemme mine problemer og give mig et pusterum til at kunne håntere dem. Mange sagde jeg var afhengig af computerspil, hvilket det nok også godt kunne virke som, men faktisk hjalp de mig igennem mine teenage år og de gav mig mere energi til at klare hverdagen..
Jeg taler ikke om hvad jeg tror men af egne erfaringer samt dem jeg boede med..
"So they sent a helpless child to kill me. Well I'm not going out without a fight!" - Bender /furturama
Gravatar

#18 lundse 18. jan. 2011 09:54

For lige at lægge ud; selvfølgelig er social isolation ikke sundt hvis man har psykiske problemer.

Når det er sagt, så er den helt galt med undersøgelsen.

1) Den påstår at 9% af børn er afhængige/patologiske gamere. 9!
2) Det foregår udfra selvrapportering (!) om ting såsom ikke at tage opvasken for at spille mere computer :-)
3) Er udtrykt bedre her: http://news.slashdot.org/comments.pl?sid=1953750&a...
Gravatar

#19 agertz 18. jan. 2011 10:32

(nyhedsbilledet)
.. og Peggle er en af de helt store syndere :)...
Gravatar

#20 lindysign 18. jan. 2011 11:28

Morti (14) skrev:
Tror vi er ude på et skråplan mth. enigheden om manglen på undersøgelser på dette område.. undersøgelser der er lavet uden en hvis forudindtagethed måske.

At mennesker som falder inden på dette område af psykiatrien har tendens til at forsøge at isolere sig er næppe revolutionerende viden.


Jamen så uddyber jeg det... Der er mangel på undersøgelser, der kan efterprøves og hvor empirien er i orden.

Darkmind (17) skrev:
Har ikke formuleret mig korrekt så, jeg har været indlagt på behandlingshjem fra jeg var 12 til jeg blev 21, computerspil hjalp mig der til at glemme mine problemer og give mig et pusterum til at kunne håntere dem. Mange sagde jeg var afhengig af computerspil, hvilket det nok også godt kunne virke som, men faktisk hjalp de mig igennem mine teenage år og de gav mig mere energi til at klare hverdagen..
Jeg taler ikke om hvad jeg tror men af egne erfaringer samt dem jeg boede med..


Afhængighed er nu engang afhængighed, og der er få sunde afhængigheder. Det kan sagtens hjælpe dig og enkle personer, og det kommer især an på spillets karakter. De fleste kender til at koble af med et spil 7-kabale, minestryger, sims eller lignende, og der er helt klart noget godt i det.

Snakker vi rent psykologisk, så kommer det igen an på problemerne, men (uafprøvet hypotese) det kunne være, at med en lidt anden form for behandling, at du kunne have sparet et par år på det behandlingshjem.

Jeg er ikke imod computerspil, men jeg er for en bevisthed omkring IT-påvirkninger, som mobiler, internet, computerspil og meget andet.
Gravatar

#21 Kaversmed 18. jan. 2011 12:41

Det jeg bemærker ved teksten er:
Railgun skrev:
Undersøgelsen blev udført på baggrund af spørgeskemaer


Det er ikke ligefrem kvalitative undersøgelser vi taler om her.. Når nu det handler om psykiske og mentale lidelser, så har spørgeskemaundersøgelser absolut intet at gøre i sådan en undersøgelse. I hvert fald ikke når det er spørgeskemaundersøgelserne der ligger til grund for deres endelige konklusioner. Virker utroligt amatøragtigt.

Havde det derimod handlet om hvor mange børn der har fået blister og vabler på fingrene gennem computerspil, ja så havde den form for undersøgelser været perfekte.
Gravatar

#22 McLeith 18. jan. 2011 13:49

Holder med Lindysign her. Der er vis en del af jer som føler jer ramt så snart der bliver nævnt noget om computerspil. Slap off og læs artiklen her fra et mere neutralt synspunkt. Det her handler om påvirkningen af folk som sansynligvis havde problemer i forvejen.

En af jer citerer "...fuels mental health problems." tænk over forskellen i betydningen af fuels og fx ignites. Der ses altså ikke på om de fremprovokerer, men forværrer.

Så er der en der mener at have fået en puster igennem computerspil. Var der her tale om en egentlig afhængighed bare fordi dine bekendte kaldte det det?

Har selv oplevet afhængighed af wow en årgang hvor mine studer og mit liv generelt ikke var super funnyZ og sådan. Der var wow fantastisk sted for mig at få succesoplevelser og en fornemmelse af at udrette noget... Det er jo bare ikke virkeligt og det skal man huske. Jo mere fantastisk et liv du får i spilverdenen des hårdere slå den virkelige verden bare i stedet, hvis det er den du prøver at gemme dig for!

Afhængigheder er aldrig noget godt og stimulanser er i det hele taget skidt for folk med psykiske problemer. Det observerede jeg fx tydeligt i de år jeg kørte taxa hvordan alkohol påvirkede folk med sindslidelser. Jeg oplevede dem jo i både ædru og påvirket tilstand og de gik som regel fra at virke næsten normale (man kunne godt ane at de var lidt...off) i ædru tilstand til at være skudt i låget og nogle helt følelsesmæssigt ude af balance., føre samtaler/diskussioner med sig selv og grine og græde i een og samme sætning.
Unormale psykke går IKKE hånd i hånd med nogen former for afhængighed af unormale stimuli.
Alternative/virtuelle verdner/miljøer ser jeg helt klar som et unaturligt stimuli.
Gravatar

#23 McLeith 18. jan. 2011 14:01

kaversmed (21) skrev:
Det jeg bemærker ved teksten er:

Det er ikke ligefrem kvalitative undersøgelser vi taler om her.. Når nu det handler om psykiske og mentale lidelser, så har spørgeskemaundersøgelser absolut intet at gøre i sådan en undersøgelse. I hvert fald ikke når det er spørgeskemaundersøgelserne der ligger til grund for deres endelige konklusioner. Virker utroligt amatøragtigt.

Havde det derimod handlet om hvor mange børn der har fået blister og vabler på fingrene gennem computerspil, ja så havde den form for undersøgelser været perfekte.


Du ser ikke det smarte i at spørge folk som har været igennem nogle af de ting som undersøgelsen handler om i stedet for blot at lade et par akademikere sætte sig ned og kloge lidt i hvordan de mener at andre folk har det så de kan få sat en udgivelse på deres navn, passere start og indkassere en Ph.D.
Gravatar

#24 Kaversmed 18. jan. 2011 14:28

#23 Så du mener helt seriøst at spørgeskemaundersøgelser besvaret af børn er en fyldestgørende måde at finde frem til om computerspil er med til at fremme psykiske lidelser? Kan du ikke selv se at den er gal?

Hvordan skal en spørgeskemaundersøgelse kunne tage højde for andre faktorer der er med til at fremme psykiske lidelser, som f.eks. barnets opvækst og psykiske ballast? Spørgeskemaer har oftest kun meget få svarmuligheder, hvilket gør at resultatet også er derefter. Resultatet er derfor meget sort/hvidt og giver ikke rigtig mulighed for at se de gråzoner der kunne have betydning for udfaldet.

Det eneste denne undersøgelse kan bruges til, er at svare på om børn bliver mere afhængige af spil eller ej. Det kan ikke, efter min overbevisning, fortælle at det er computerspil der ligger til baggrund for fremmelse af psykiske lidelser. Der skal der altså lidt tungere skyts til.
Gravatar

#25 TheDesertDragon 18. jan. 2011 20:53

Og for blot et par uger siden var der en anden undersøgelse, også linket til på denne her side, der sagde det nøjagtigt modsatte. (Noget med soldater der fik helet deres psykiske sår af at spille computerspil eller sådan noget - og der har været meget andet før det, både positivt og negativt)

Hvis jeg skal være helt ærlig, så gider jeg ikke høre mere af det her statistiske psykologiskepatiske ævl. Med al sandsynlighed er det lige meget.
Gravatar

#26 røvskæg 18. jan. 2011 23:36

Fuck jer alle sammen. Man bliver dum, afstumpet aggresiv og mister sin koncentrationsevne af at spille computerspil !

LOOSERSSS ..
Gravatar

#27 Andens999 19. jan. 2011 06:47

#10:Jeg selv har været afhængig af wow et par gange, og når jeg har mærket problemerne sætte ind, har jeg da kunnet slippe det igen, og fået det bedre.

Hmm se der har jeg lidt svært ved at se bare en smule sandhed i den sætning, mener da hvis man er blevet afhængig af fks WoW og ikke kun en gang men op til flere gange men jeg da at du netop ikke har kunne smide afhængigheden.

Men lige ontopic: Tror at det bestemt KAN gøre ens psykiske lidelser værre men kan ikke rigtigt se hvorfor. Er hele pointen i spil ikke at have det sjovt og føle man har præsteret noget? Det må da frigive disse dejlige endorfiner i hjernen som så rammer nydelsescenteret hvilket yderligere fører til en lykkefølelse. Så hold nu op med al den hetz på bøger/film/games er så træt af at politikere og såkaldte forskere slynger den ene kommentar ud om at games gør en mere syg i roen(tænker lidt på hvad der forgår i tyskland). Jeg nød da at spille Manhunt og syntes ikke umidelbart jeg er blevet afstumpet/aggresiv og har bestemt ikke mistet kocentrationsevnen, kan sgu da både styre en bil skyde ud af vinduet og stadig holde øje med modkørende trafik og minimappen i GTA så...
At the time it made perfect sense
Gravatar

#28 lindysign 19. jan. 2011 15:22

#27 : afhængighed er nu af en sådan størrelse, at du ikke bliver kureret, du kan mestre den, men sjældent slippe den helt. (alkoholikere siger nok så klart; "en gang alkoholiker, altid alkoholiker").

Jeg mestre min afhængighed, selv om det ikke er let, så kan det lade sig gøre... måske fordi jeg træner mit sind (mindfulness).

Nu er endorfiner ikke det eneste der bliver frigivet i kroppen... Stresshormoner som adrenalin og kortisol bliver også frigivet, især ved kampspil og højt tempo. De fleste kender (hvis vi bliver i wow eller cs) til at få pulsen op, når man spiller PvP, mens man ikke på samme måde stresser så meget, når man spiller PvE.

Disse hormoner er væsentlige medspillere i angst og depression (især stressudløst) depression og angst.

Og så skal man lige lægge det sammen med, at disse hormoner ofte udskilles ved fysisk udfoldelse, og ikke ved at vippe med fingre eller rykke lige i håndleddet. Deres job er, at give kroppen energi til kamp/flugt. En naturlig fysisk ting folk IKKE gør, når de spiller meget computer. Derfor har folk disse stresshormoner længere tid i kroppen, og de påvirker alt fra søvn (som er meget vigtig, når vi snakker psykisk sundhed) til humør, appetit, blodtryk og meget mere.

Så jo, i mine øjne giver det mening at computerspil kan forværre psykiske lidelser.

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login