Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
The Game Equation

Tidligere Hitman-udviklere går nye veje

Via Kotaku - , redigeret af Net_Srak

Med undgangspunkt som udvikler på det verdenskendte spil Hitman fra IO Interactive, er det nu en helt anden type spil, der kommer fra den nystartede københavnske spiludvikler The Game Equation.

Medejer af firmaet, Brian Meidell, forklarer, at han efter at have arbejdet med skydespil i flere år havde lyst til at arbejde i en mindre virksomhed og lave mindre spil. Derfor passede det fint at kaste sig over genren "casual games", der typisk er små spil, hvor man skal løse en række logisk opgaver, i stil med f.eks. bejeweled.

Deres første spil, Deep Blue Sea, er netop i denne genre og bygger på princippet om at matche 3 ens ting, så de forsvinder. For at gøre spillet fængende og populært har udviklerne, ud over et godt gameplay, været meget opmærksomme på, at især musikken skal være god.

Brian Meidell skrev:
Vi ved af erfaring, efter at have arbejdet med Hitman serien, at et spils lyd og musik, er vigtige for underholdningsværdien, og dog er dette ofte et af de mest oversete elementer i et spil.

Spillet kan hentes i en demoversion på deres hjemmeside.

Flickr - raindog808

Hollywood strejke gavner spilindustrien

Via Ars Technica - , redigeret af Pernicious

De amerikanske forfattere inden for film og tv-branchen er samlet i foreningen Writers Guild of America. Her har man strejket i 7 uger indtil videre, fordi man ønsker bedre aftaler med film- og tv-selskaberne.

Det betyder bl.a., at der ikke kommer noget nyt indhold til de kørende tv-serier, hvorfor man er tvunget til at køre genudsendelser. I stedet for at se en genudsendelse regner man med, at flere vil spille et spil som alternativ.

Forfatterne selv er også begyndt at se på spilbranchen, da de gerne må skrive for disse uden at bryde strejken. På den måde kan de tjene nogle penge, indtil strejken er overstået. At være forfatter inden for spilbranchen er normalt ikke specielt populært blandt de etablerede film- og tv-forfattere, da lønnen er mindre og arbejdet svære, da det kan være mere komplekst at skrive til et spil.

Sidst WGA havde en strejke, varede den i 21 uger.

Epic Games Inc.

Gears of War udgives som trilogi

Via Kotaku - , redigeret af MiniatureZeus

Spillet som hittede på Xbox 360 og pc, Gears of War, hvor man spiller soldaten Marcus Fenix, har måske fået nogle til at undre sig over, hvad der skete, op til man overtager styringen af Fenix i spillet.

Det rådes der nu bod på med en kommende trilogi. Overraskende er det dog, at er der ikke tale om tre nye spil, der skal foregå i tiden op til Gears of War, men om tre bøger.

Den første "Gears of War The Pendulum Wars: The Battle of Aspho Fields" er allerede til salg hos Amazon, selvom den først forventes at komme på markedet til sommer. Det er Steven L. Kent, der er forfatter på bogen, der tidligere har skrevet "The Ultimate History of Video Games".

Flickr - ninjapoodles

Computerspil sænker alkoholforbruget

Via JydskeVestkysten - , redigeret af Pernicious

Den svenske Ungdomsstyrrelsen har lavet en undersøgelse blandt 2.900 svenske unge mellem 16 og 25 år, der viser, at unge, der bruger meget tid på computerspil, drikker mindre alkohol end unge, der ikke bruger så meget tid ved computeren.

Undersøgelsen blev offentliggjort midt i december i Sverige, og den danske forsker ved Syddansk Universitet, Carsten Jessen, kalder undersøgelsen for interessant.

Carsten Jessen, til JyskeVestkysten skrev:
Det bekræfter, at vi skal være påpasselige med fordomme over for de nye spilmedier.

Undersøgelsen viser også, at unge computerspillere er mindre stressede og dyrker lige så meget idræt som andre unge.

256, 512 eller 1024 MB grafikhukommelse?

Via expreview.com - , indsendt af CableCat, redigeret af Net_Srak

Der er i dag mange forskellige grafikkort på markedet, et marked som det kan være svært at finde rundt i. Et af de mere populære grafikkort er p.t. NVIDIAs Geforce 8800 GT, men selv den findes med 3 forskellige mængder grafikhukommelse.

Hjemmesiden Expreview.com har sat sig ned og testet tre 8800 GT med henholdsvis 256MB, 512MB og 1024MB hukommelse for at se, hvor stor indflydelse det har på 13 forskellige spil og 3DMark06.

Konklusionen er ret tydeligt, forskellen mellem 256MB til 512MB er til tider voldsom stor, hvor der mellem 512MB til 1024MB sjældent er nogen forskel af betydning. Især skærmopløsningen og brug af anisotropisk filtrering og anti-aliasing har stor indflydelse på forskellen mellem kortene.

Konami Digital Entertainment

Metal Gear Solid 4 kommer måske til Xbox 360

Via xboxfamily.com - , indsendt af iMan, redigeret af Net_Srak

Hjemmesiden XboxFamily.com har haft en snak med en repræsentant fra japanske Konami, der fortalte, at den seneste udgave af Metal Gear Solid, en af de mest succesfulde spilserier til Playstation, vil komme til Xbox 360.

Der har været mange spekulationer om, hvorvidt MGS4 ville komme til Microsofts nyeste konsol. Så sent som for en måneds tid siden udtalte en af folkene bag MGS4 dog, at man skulle købe en PS3 for at spille spillet.

Dette kan stadig være sandt, da udgaven til Xbox 360 angiveligt først vil blive frigivet 12-14 måneder efter Playstation-udgaven.

Snowflake Entertainment

Project Revolition Terran demo udgivet

Via SnowFlake Entertainment - , redigeret af Pernicious

For få dage siden udgav SnowFlake Entertainment en Terran Demo til Project Revolution, der er en 3D udgave af StarCraft, bygget som et mod til Warcraft III.

Spillet har længe været under udvikling, og længe har man ikke hørt fra udgiverne. Men den 26. december kom der endelig den første demo til Terran sektionen.

For at kunne spille demoen, skal man være ejer af StarCraft + StarCraft Broodwar samt Warcraft III + Warcraft III The Frozen Throne.

Project Revolution Demoen kan hentes her, det anbefales at læse FAQ'en på siden, for at finde ud af, hvordan spillet virker.

Multi Theft Auto

Forpremiere på Multi Theft Auto

Via Multi Theft Auto - , indsendt af Acid_, redigeret af Net_Srak

"Stop playing with yourself" er MTA holdets slogan, og det må siges at holde stik med den sidste nye udgave af Multi Theft Auto. Som et godt nytårsforsæt vælger MTA at udgive deres længe ventede "Multi Theft Auto: SA Death Match", dog kun som forpremiere.

Multi Theft Auto, gør brug af reverse engineering, til at udvikle en multiplayer udgave af den kendte og populære spilserie Grand Theft Auto. Efter mange års venten, er de endeligt kommet til det seneste spil i rækken, nemlig San Andreas.

MTA holdet udgiver denne forpremiere, for at få udviklere til at lave game modes til spillet, samt at få slutbrugerne til at give feedback og rapportere bugs, således at de kan komme med den endelig version 1.0. Det er muligt at udvikle sit eget game mode via script sproget LUA.

Microsoft

Xbox Live oppe at køre igen

Via BetaNews - , redigeret af Net_Srak

Efter en periode på 12 dage, hvor Microsofts Xbox Live service har været plaget af uregelmæssigheder, lader det til at problemet nu skulle være løst.

Problemerne manifesterede sig ved, at visse folk ikke kunne spille online, andre ikke kunne se nogen statistikker eller logge ind på Dashboard.

Xbox Lives programmeringschef, Larry Nelson, skrev på sin weblog før nytår, at til trods for at Xbox Live servicen ikke var helt lukket, så er sådanne uregelmæssigheder ikke acceptable.

Teknologibloggen Joystiq, beretter om, at have information fra interne kilder i Microsoft, at de muligvis planlægger at kompensere betalende Xbox Live kunder.

Blizzard Entertainment

StarCraft II kommer måske til Xbox 360

Via Computer and Video Games - , redigeret af Net_Srak

Det kommende realtime-strategispil fra Blizzard, StarCraft II, der er efterfølgeren til det meget populære, men efterhånden noget aldrende StarCraft, kommer måske til Microsoft Xbox 360.

Kilden til rygtet er en quiz hos Microsoft Retail Zone, hvor et af spørgsmålene lyder "which feature defines the company's upcoming RTS Universe of War" og et af svarmulighederne er "Tactical dynamics create the best RTS until Starcraft II".

Activision Blizzard ønsker ikke at udtale sig, men med den seneste trend, hvor flere strategispil har fundet vej til konsollerne, blandt andet Command & Conquer 3 og Supreme Commander, vil det ikke være usandsynligt, at StarCraft II også gør det.