Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
TDC A/S

TDC sælger Boomtown-konceptet

Via EPN.dk - , redigeret af Pernicious

Fra den 1. februar vil TDC ikke længere have nogen andele i Boomtown, hverken de tre spillecaféer i København, Århus og Odense, eller den online gamingdel. TDC mener ikke, at Boomtown-konceptet passer ind i deres forretningsstrategi.

Jesper Bjerre, vicedirektør skrev:
Vi ønsker at fokusere på TDC's kerneforretning inden for televirksomhed, og drift af spillecafeer er ikke en del af TDC's nuværende strategi.

De nye ejere, AA Technologies, fortæller, at de er meget glade for at have købt Boomtown, glæder sig til at udvikle konceptet og forventer at sprede brandet til både Mellemøsten og Asien.

TDC er dog ikke helt ude af spillemarkedet, da de arrangerer konkurrencen Danmarks Bedste Gamer og ligeledes vil satse på onlinespil. Hvordan, de ønsker at gøre dette uden BT, fremgår dog ikke af artiklen.

Sony Computer Entertainment

Uncharted-efterfølger bekræftet

Via news for gamers - , redigeret af Pernicious

Hvad der nok ikke kommer som den store overraskelse, men sikkert vil glæde mange Playstation 3-ejere, er, at direktøren for Naugthy Dogs har bekræftet i et fransk spilmagasin, at der vil komme en efterfølger til det meget succesfulde PS3-spil Uncharted: Drakes Fortune.

Det er dog også den eneste oplysning, direktøren kom med; detaljer om nye karakterer, nye omgivelser, udgivelsesdato, eller om udviklingen overhovedet er gået i gang, blev ikke løftet.

Nvidia

GeForce 9800 GX2-detaljer lækket

Via HardOCP - , redigeret af Net_Srak

På hjemmesiden HardOCP er der dukket en artikel op med billeder og lidt detaljer om Nvidias kommende flagskib, GeForce 9800 GX2. Det nye grafikkort minder om det tidligere 7950 GX2-grafikkort, i det at det består af to GPU'er på et grafikkort.

Ifølge hjemmesiden skulle det nye kort være mindst 30 % hurtigere end det nuværende GeForce 8800 Ultra, og til trods for at have to GPU'er, vil det understøtte 4x SLI.

Der er ikke nogen detaljer om pris, men det forventes at komme på markedet i slutningen af februar/starten af marts.

The Game Equation

Tidligere Hitman-udviklere går nye veje

Via Kotaku - , redigeret af Net_Srak

Med undgangspunkt som udvikler på det verdenskendte spil Hitman fra IO Interactive, er det nu en helt anden type spil, der kommer fra den nystartede københavnske spiludvikler The Game Equation.

Medejer af firmaet, Brian Meidell, forklarer, at han efter at have arbejdet med skydespil i flere år havde lyst til at arbejde i en mindre virksomhed og lave mindre spil. Derfor passede det fint at kaste sig over genren "casual games", der typisk er små spil, hvor man skal løse en række logisk opgaver, i stil med f.eks. bejeweled.

Deres første spil, Deep Blue Sea, er netop i denne genre og bygger på princippet om at matche 3 ens ting, så de forsvinder. For at gøre spillet fængende og populært har udviklerne, ud over et godt gameplay, været meget opmærksomme på, at især musikken skal være god.

Brian Meidell skrev:
Vi ved af erfaring, efter at have arbejdet med Hitman serien, at et spils lyd og musik, er vigtige for underholdningsværdien, og dog er dette ofte et af de mest oversete elementer i et spil.

Spillet kan hentes i en demoversion på deres hjemmeside.

Flickr - raindog808

Hollywood strejke gavner spilindustrien

Via Ars Technica - , redigeret af Pernicious

De amerikanske forfattere inden for film og tv-branchen er samlet i foreningen Writers Guild of America. Her har man strejket i 7 uger indtil videre, fordi man ønsker bedre aftaler med film- og tv-selskaberne.

Det betyder bl.a., at der ikke kommer noget nyt indhold til de kørende tv-serier, hvorfor man er tvunget til at køre genudsendelser. I stedet for at se en genudsendelse regner man med, at flere vil spille et spil som alternativ.

Forfatterne selv er også begyndt at se på spilbranchen, da de gerne må skrive for disse uden at bryde strejken. På den måde kan de tjene nogle penge, indtil strejken er overstået. At være forfatter inden for spilbranchen er normalt ikke specielt populært blandt de etablerede film- og tv-forfattere, da lønnen er mindre og arbejdet svære, da det kan være mere komplekst at skrive til et spil.

Sidst WGA havde en strejke, varede den i 21 uger.

Epic Games Inc.

Gears of War udgives som trilogi

Via Kotaku - , redigeret af MiniatureZeus

Spillet som hittede på Xbox 360 og pc, Gears of War, hvor man spiller soldaten Marcus Fenix, har måske fået nogle til at undre sig over, hvad der skete, op til man overtager styringen af Fenix i spillet.

Det rådes der nu bod på med en kommende trilogi. Overraskende er det dog, at er der ikke tale om tre nye spil, der skal foregå i tiden op til Gears of War, men om tre bøger.

Den første "Gears of War The Pendulum Wars: The Battle of Aspho Fields" er allerede til salg hos Amazon, selvom den først forventes at komme på markedet til sommer. Det er Steven L. Kent, der er forfatter på bogen, der tidligere har skrevet "The Ultimate History of Video Games".

Flickr - ninjapoodles

Computerspil sænker alkoholforbruget

Via JydskeVestkysten - , redigeret af Pernicious

Den svenske Ungdomsstyrrelsen har lavet en undersøgelse blandt 2.900 svenske unge mellem 16 og 25 år, der viser, at unge, der bruger meget tid på computerspil, drikker mindre alkohol end unge, der ikke bruger så meget tid ved computeren.

Undersøgelsen blev offentliggjort midt i december i Sverige, og den danske forsker ved Syddansk Universitet, Carsten Jessen, kalder undersøgelsen for interessant.

Carsten Jessen, til JyskeVestkysten skrev:
Det bekræfter, at vi skal være påpasselige med fordomme over for de nye spilmedier.

Undersøgelsen viser også, at unge computerspillere er mindre stressede og dyrker lige så meget idræt som andre unge.

256, 512 eller 1024 MB grafikhukommelse?

Via expreview.com - , indsendt af CableCat, redigeret af Net_Srak

Der er i dag mange forskellige grafikkort på markedet, et marked som det kan være svært at finde rundt i. Et af de mere populære grafikkort er p.t. NVIDIAs Geforce 8800 GT, men selv den findes med 3 forskellige mængder grafikhukommelse.

Hjemmesiden Expreview.com har sat sig ned og testet tre 8800 GT med henholdsvis 256MB, 512MB og 1024MB hukommelse for at se, hvor stor indflydelse det har på 13 forskellige spil og 3DMark06.

Konklusionen er ret tydeligt, forskellen mellem 256MB til 512MB er til tider voldsom stor, hvor der mellem 512MB til 1024MB sjældent er nogen forskel af betydning. Især skærmopløsningen og brug af anisotropisk filtrering og anti-aliasing har stor indflydelse på forskellen mellem kortene.

Konami Digital Entertainment

Metal Gear Solid 4 kommer måske til Xbox 360

Via xboxfamily.com - , indsendt af iMan, redigeret af Net_Srak

Hjemmesiden XboxFamily.com har haft en snak med en repræsentant fra japanske Konami, der fortalte, at den seneste udgave af Metal Gear Solid, en af de mest succesfulde spilserier til Playstation, vil komme til Xbox 360.

Der har været mange spekulationer om, hvorvidt MGS4 ville komme til Microsofts nyeste konsol. Så sent som for en måneds tid siden udtalte en af folkene bag MGS4 dog, at man skulle købe en PS3 for at spille spillet.

Dette kan stadig være sandt, da udgaven til Xbox 360 angiveligt først vil blive frigivet 12-14 måneder efter Playstation-udgaven.

Snowflake Entertainment

Project Revolition Terran demo udgivet

Via SnowFlake Entertainment - , redigeret af Pernicious

For få dage siden udgav SnowFlake Entertainment en Terran Demo til Project Revolution, der er en 3D udgave af StarCraft, bygget som et mod til Warcraft III.

Spillet har længe været under udvikling, og længe har man ikke hørt fra udgiverne. Men den 26. december kom der endelig den første demo til Terran sektionen.

For at kunne spille demoen, skal man være ejer af StarCraft + StarCraft Broodwar samt Warcraft III + Warcraft III The Frozen Throne.

Project Revolution Demoen kan hentes her, det anbefales at læse FAQ'en på siden, for at finde ud af, hvordan spillet virker.