Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
256, 512 eller 1024 MB grafikhukommelse?

Via expreview.com - , indsendt af CableCat, redigeret af Net_Srak

Der er i dag mange forskellige grafikkort på markedet, et marked som det kan være svært at finde rundt i. Et af de mere populære grafikkort er p.t. NVIDIAs Geforce 8800 GT, men selv den findes med 3 forskellige mængder grafikhukommelse.

Hjemmesiden Expreview.com har sat sig ned og testet tre 8800 GT med henholdsvis 256MB, 512MB og 1024MB hukommelse for at se, hvor stor indflydelse det har på 13 forskellige spil og 3DMark06.

Konklusionen er ret tydeligt, forskellen mellem 256MB til 512MB er til tider voldsom stor, hvor der mellem 512MB til 1024MB sjældent er nogen forskel af betydning. Især skærmopløsningen og brug af anisotropisk filtrering og anti-aliasing har stor indflydelse på forskellen mellem kortene.

Konami Digital Entertainment

Metal Gear Solid 4 kommer måske til Xbox 360

Via xboxfamily.com - , indsendt af iMan, redigeret af Net_Srak

Hjemmesiden XboxFamily.com har haft en snak med en repræsentant fra japanske Konami, der fortalte, at den seneste udgave af Metal Gear Solid, en af de mest succesfulde spilserier til Playstation, vil komme til Xbox 360.

Der har været mange spekulationer om, hvorvidt MGS4 ville komme til Microsofts nyeste konsol. Så sent som for en måneds tid siden udtalte en af folkene bag MGS4 dog, at man skulle købe en PS3 for at spille spillet.

Dette kan stadig være sandt, da udgaven til Xbox 360 angiveligt først vil blive frigivet 12-14 måneder efter Playstation-udgaven.

Snowflake Entertainment

Project Revolition Terran demo udgivet

Via SnowFlake Entertainment - , redigeret af Pernicious

For få dage siden udgav SnowFlake Entertainment en Terran Demo til Project Revolution, der er en 3D udgave af StarCraft, bygget som et mod til Warcraft III.

Spillet har længe været under udvikling, og længe har man ikke hørt fra udgiverne. Men den 26. december kom der endelig den første demo til Terran sektionen.

For at kunne spille demoen, skal man være ejer af StarCraft + StarCraft Broodwar samt Warcraft III + Warcraft III The Frozen Throne.

Project Revolution Demoen kan hentes her, det anbefales at læse FAQ'en på siden, for at finde ud af, hvordan spillet virker.

Multi Theft Auto

Forpremiere på Multi Theft Auto

Via Multi Theft Auto - , indsendt af Acid_, redigeret af Net_Srak

"Stop playing with yourself" er MTA holdets slogan, og det må siges at holde stik med den sidste nye udgave af Multi Theft Auto. Som et godt nytårsforsæt vælger MTA at udgive deres længe ventede "Multi Theft Auto: SA Death Match", dog kun som forpremiere.

Multi Theft Auto, gør brug af reverse engineering, til at udvikle en multiplayer udgave af den kendte og populære spilserie Grand Theft Auto. Efter mange års venten, er de endeligt kommet til det seneste spil i rækken, nemlig San Andreas.

MTA holdet udgiver denne forpremiere, for at få udviklere til at lave game modes til spillet, samt at få slutbrugerne til at give feedback og rapportere bugs, således at de kan komme med den endelig version 1.0. Det er muligt at udvikle sit eget game mode via script sproget LUA.

Microsoft

Xbox Live oppe at køre igen

Via BetaNews - , redigeret af Net_Srak

Efter en periode på 12 dage, hvor Microsofts Xbox Live service har været plaget af uregelmæssigheder, lader det til at problemet nu skulle være løst.

Problemerne manifesterede sig ved, at visse folk ikke kunne spille online, andre ikke kunne se nogen statistikker eller logge ind på Dashboard.

Xbox Lives programmeringschef, Larry Nelson, skrev på sin weblog før nytår, at til trods for at Xbox Live servicen ikke var helt lukket, så er sådanne uregelmæssigheder ikke acceptable.

Teknologibloggen Joystiq, beretter om, at have information fra interne kilder i Microsoft, at de muligvis planlægger at kompensere betalende Xbox Live kunder.

Blizzard Entertainment

StarCraft II kommer måske til Xbox 360

Via Computer and Video Games - , redigeret af Net_Srak

Det kommende realtime-strategispil fra Blizzard, StarCraft II, der er efterfølgeren til det meget populære, men efterhånden noget aldrende StarCraft, kommer måske til Microsoft Xbox 360.

Kilden til rygtet er en quiz hos Microsoft Retail Zone, hvor et af spørgsmålene lyder "which feature defines the company's upcoming RTS Universe of War" og et af svarmulighederne er "Tactical dynamics create the best RTS until Starcraft II".

Activision Blizzard ønsker ikke at udtale sig, men med den seneste trend, hvor flere strategispil har fundet vej til konsollerne, blandt andet Command & Conquer 3 og Supreme Commander, vil det ikke være usandsynligt, at StarCraft II også gør det.

newz.dk

newz.dk skyder med railguns - lancerer spilsektion

Via newz.dk - , redigeret af hmn

Efter i over 8 år at have skrevet om alt mellem himmel og jord, der er interessant for nørder, udvider vi nu med en ny side, der vil fokusere udelukkende på spilnyheder.

Vi har før bragt en enkelt nyhed om spil i ny og næ, men med det store marked, som spilbranchen har udviklet sig til, og været i et stykke tid, da kommer der rigtig mange nyheder om spil, der aldrig ser dagens lys her på newz.dk.

Vi ville gerne skrive nogle flere af disse nyheder, men følte ikke rigtig, at de hørte til på newz.dk, så derfor har det fået sin egen sektion. Navnet er railgun.newz.dk eller railgun.dk.

Hvorfor så kalde det for Railgun? Efter at have gennemgået adskillige navneforslag, blot for i mange tilfælde at finde ud af, at domænet var optaget, valgte vi navnet på et af de våben, der er at finde i flere spil, som f.eks. klassikeren Quake - og så er det nemt at sige og huske.

Så sidder man og har kendskab til en spilnyhed, man mener, at andre danske gamere skal kende, så er det bare om at få dem skrevet herind.

Hent komplette spil til Nintendo DS via Wii

Via Kotaku - , redigeret af Net_Srak

I et interview med New York Times er Reggie Fils-Aime fra Nintendo kommet med flere detaljer om Wii'ens evner til at kommunikere med Nintendos håndholdte DS.

Det er tidligere kommet frem, at det vil være muligt at hente spil-demoer til DS, men snart vil det også være muligt at hente komplette spil. Dette skal ske via Wii'ens kommende onlineservice "Everyone's Nintendo".

Konceptet er indtil videre annonceret til det japanske marked. Der er ikke nogle detaljer om, hvornår tjenesten kommer til USA og Europa.

Nintendo Inc.

Wii homebrew undervejs

Via Wiinyt.dk - , redigeret af klh

På messen 24th Chaos Communication Congress (24c3) i Tyskland har bagmændende bag 24c3 demonstreret verdens første homebrew hack af Nintendos spillekonsol Wii.

Indtil i dag har det ikke været muligt at køre egen kode på Wii'en, undtaget via Gamecube homebrew. Men da Wiimoten, bluetooth, Wifi og de andre "Wii-funktioner" bliver slået fra, når Wii'en går i Gamecube-mode, har det ikke været en optimal løsning.

Det er lykkedes 24c3-holdet at skaffe sig adgang til de signerede nøgler, som Wii bruger til at godkende signeret software med, og de er p.t. i gang med at udvikle et program, der kan signere egen kode.

Hjemmesiden TechSkeen.com har lavet et interview af holdet bag Wii-hacket, hvor de fortæller mere detaljeret omkring hacket og mulighederne med det.

newz.dk

...og et fantastisk nytår!

Via newz.dk - , redigeret af MiniatureZeus

For de årvågne kan dette reelt set ikke klassificeres som en nyhed. Men for helhedens skyld føler vi, at det er på sin plads at nævne, at når denne dag er afsluttet, så er det et helt år siden sidste gang himlen blev fyldt med foruroligende farver og øresønderrivende brag. Vi fejrer i aften velkomsten af 2008.

2007 var året, hvor newz.dk opgraderede til v. 4.0 med nyt design og en masse AJAX. Det var året, hvor de indledende manøvrer til et samarbejde med Freeway blev sat i søen. Og det var året den største udskiftning af staff til dato fandt sted.

I 2007

[list]

[li]bragte vi 2331 nyheder med i alt 71257 tilhørende debatindlæg[/li]

[li]blev der i alt oprettet 5933 debattråde med i alt 115147 indlæg[/li]

[li]fik vi en tilgang på 4696 brugere[/li]

[/list]

I aften skal vi tage afsked med det forgangne år, 2007, og du behøver ikke at blive urolig. Der er hverken udbrudt borgerkrig eller undtagelsestilstande. Robotterne har ikke overtaget jorden. Og nej, det er ikke dit lydkort, der overstyrer.

Godt nytår fra alle os i redaktionen!