Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Eidos Interactive Ltd.

Gamespot udtaler sig om Gerstmanngate

Via GameSpot - , redigeret af Net_Srak

Efter at Gamespot-anmelderen Jeff Gerstmann blev fyret efter 10 års ansættelse, blev der spekuleret i, at det skete, fordi han havde lavet en kritisk anmeldelse af spillet Kane & Lynch, hvilket spillets udgiver, Eidos, ikke brød sig om og derfor skulle have truet Gamespot med ikke at reklamere hos dem, hvis de ikke fyrede Gerstmann. Hele sagen eskalerede kraftigt på nettet og går nu under navnet "Gerstmanngate".

Gamespot har indtil nu ikke kunnet udtale sig om sagen på grund af juridiske årsager, hvilket naturligvis ikke har hjulpet på konspirationsteorierne. Nu har de så taget bladet fra munden og svarer på en række af de mest stillede spørgsmål omkring sagen.

Gamespot benægter, at fyringen skyldes den specifikke sag, men vil ikke nævne hvorfor, da man ikke vil udtale sig om ansattes og tidligere ansattes arbejdsforhold. Man erkender, at Eidos har haft klaget hos Gamespot, men at det aldrig har nået ned til redaktionen.

Der er også en forklaring på, hvorfor reklamer og anmeldelsesvideo forsvandt fra siden umiddelbart efter fyringen. Videoen er i øvrigt tilbage igen.

Alt i alt mener Gamespot, at der er tale om et uheldigt sammentræf af omstændigheder og erkender, at deres ry har lidt skade af sagen. Man vil derfor arbejde på at komme til bunds i sagen, bl.a. med en intern undersøgelse og en webcast omkring Gerstmann.

CCP

Eve Online lukket i 24 timer

Via MMORPG.com - , indsendt af Metz32, redigeret af Pernicious

CCP er ved at gøre klar til den store opgradering til Eve Online, kaldet Trinity. Trinity byder på en lang række forbedringer, blandt andet en komplet ny grafisk overflade, frigivelsen af et antal nye skibe, nye missioner og meget andet.

For at kunne spille med Trinity, er det dog nødvendigt at lukke alle servere, det skete i morges kl. 03.00 dansk tid, og varer 24 timer.

Selve patchen er, som CCP har for vane, ganske gratis og fylder ca. 1GB. Der vil komme 2 klienter, en clasic client og en premium client. De der ikke har en computer som er kraftig nok til at kunne håndtere den nye grafik, anbefales at køre clasic client.

Hos hjemmesiden mmorpg.com har på grund af de 24 timers nedetid, stillet et chatrum til rådighed, hvor man kan chatte med andre Eve Online spillere.

Microsoft

Xbox 360 får DivX- og Xvid-support i dag

Via MSDN Blogs - , redigeret af MiniatureZeus

Som tidligere nævnt her på newz.dk ville Playstation 3 få support for DivX-videoformatet i forbindelse med en firmwareopdatering, i den forbindelse blev det nævnt, at det samme højst sandsynligt ville ske for Xbox 360.

I dag udkommer der en ny firmwareopdatering til Xboxen, og det bekræftes i den omfangsrige "December 2007 Video Playback FAQ", at der nu er understøttelse for MPEG-4 Part 2, hvilket indbefatter DivX (fra version 5.0) og Xvid.

Microsoft garanterer, at konsollen kan klarer videoformaterne i en opløsning på op til 1280x720 og 5Mbps og kan håndtere Dolby Digital stereo og 5.1 lyd i mp3-format.

Vivendi

Vivendi overtager Activision

Via Vivendi - , redigeret af Net_Srak

Med et opkøb af 52% af aktierne i Activision, overtager Vivendi Universal kontrollen med spilfirmaet. Activision har været meget markante på spilmarkedet i den seneste tid, med hits som bl.a. Guitar Hero III og Call of Duty 4.

Vivendis nuværende spildivision, Vivendi Games, der nok mest er kendt for Blizzard, der laver World of Warcraft, vil fusionere med Activision og skifte navn til Activision Blizzard.

Vivendi køber 52% af aktierne i Activision for $27,50 per aktie, hvilket svarer til $1,7 milliarder. Derudover vil Vivendi tilbagekøbe aktier i det nydannede Activision Blizzard, for $4 mia., hvilket øger deres andel til 68% af aktierne.

Activison Blizzard vil få en værdi på $18,9 mia., og have en forventet omsætning i 2007 på $3,8 milliarder. Det betyder at det nye selskab er på størrelse med Electronic Arts, der med en forventet omsætning i 2007 på $3,7 mia., var verdens suverænt største uafhængige spilproducent, en titel de nu må dele med Activision Blizzard.

Nyheden linker til et pdf dokument.

Eidos Interactive Ltd.

Gamespot anmelder fyret for dårlig anmeldelse af Kane & Lynch?

Via Kotaku - , redigeret af Net_Srak

Hvad der startede som et rygte, får nu mere og mere vind i sejlene. Eidos skulle angiveligt have klaget til Gamespot, over den kritiske anmeldelse af spillet Kane & Lynch og den deraf følgende lave karakter. Det skulle så have resulteret i, at Gamespot har fyret anmelderen, Jeff Gerstmann.

Eidos har sponsoreret Gamespot med penge til en forholdvis stor reklamekampagne for Kane & Lynch, hvorfor mange ser det som en sag om afpresning, da Eidos skulle have truet med at trække kampagnen tilbage.

Efter nyheden ramte Digg.com er Eidos' forum blevet spammet med læssevis af indlæg om emnet, Eidos har derfor valgt at lukke forummet midlertidigt.

Penny Arcade har allerede lavet en strip om sagen.

Eidos Interactive Ltd.

Eidos annoncerer Deus Ex 3

Via Megagames - , indsendt af glitch, redigeret af Pernicious

I forbindelse med åbningen af en ny udviklingsafdeling i Montreal har Eidos annonceret, at de nu vil lave en fortsættelse til de meget roste Deus Ex-spil, der er en blanding af FPS og RPG. Indtil videre hedder spillet, ikke overraskende, Deus Ex 3.

For at sikre kvaliteten af det nye spil ønsker Eidos ikke at have et alt for stort udviklingshold på projektet. De forestiller sig, at der er maksimum 80 folkansat, når udviklingen er på sit højeste. For at opveje det mindre antal folk, der skal arbejde på Deus Ex 3, vil holdet få længere tid til udviklingen. Spillet forventes derfor at tage mindst 18 til 24 måneder om at blive færdigt.

DirectX 10 skuffer igen

Via The Inquirer - , redigeret af Net_Srak

Microsoft har af flere omgang promoveret DirectX 10, som et gennembrud inden for 3D-spil, ikke mindst så skulle grafikken bliver betydelig bedre. Især to spil blev promoveret som eksempler, det ene var Crysis, det andet Microsofts eget Flight Simulator X.

Det viste sig hurtigt at Crysis var lige så flot med DirectX 9 som med 10, blot man ændrede opsætningsfilerne manuelt. Nu er det FSX der får kritik, da hjemmesiden Yougamers har sammenlignet den kommende udvidelse "Acceleration", der har fået DX10 understøttelse, med den almindelige DX9 udgave.

Et af de billeder der blev brugt meget i forbindelse med promoveringen af DX10, stammer fra FSX og viser et landskab som det ser ud i DX9, og hvordan det vil se ud i DX10. DX10 billedet blev lavet af en grafiker, men skulle repræsentere hvordan spillet ville blive, med den nyeste generation af DirectX.

De første tests afslører at der kun er minimal forskel og tilmed så er ydelsen med DX10, og dermed Windows Vista, ringere end med DX9.

Crytek

Crysis bliver en trilogi - første detaljer ude om 2'eren

Via inCrysis - , indsendt af glitch, redigeret af Net_Srak

Dem som måske er kommet igennem Crysis, føler nok der mangler noget på den fantastiske historie om rumvæsenerne, der er i gang med at invadere verden.

Crytek har tidligere fortalt, at man i Crysis endte med at komme til at arbejde sammen med koreanerne, i kampen mod rumvæsenerne, for at redde verden, men folk har efterlyst dette.

For en uge siden kunne Cryteks direktør, Cevat Yerli, afsløre, at Crysis kun var første del i en trilogi, hvorfor historien langt fra er fortalt færdig. Nu har chef-animatoren hos Crytek, Steven Bender, løftet sløret for lidt af det, de arbejder på i forbindelse med anden del. Her vil man være endnu mere fokuseret på grafikken og 3D-animationerne, for at opnå hvad der nærmer sig fotorealistisk-/ filmkvalitet. Derudover hentydede han til, at Crytek var i gang med yderligere et projekt, der ikke omhandler Crysis, dog uden at komme med nogle detaljer.

Eidos Interactive Ltd.

Kane & Lynch fra danske IO Interactive ikke modtaget særlig godt

Via EPN.dk - , redigeret af Pernicious

Ikke længe før at danske IO Interactives første succes PC-spil, Hitman serien, får premiere i biograferne, er deres næste store satsning nu kommet ud til forbrugerne.

Det er dog ikke lutter lagkage det hele, selvom spillet har været meget ventet og forventningerne har været høje, så får spillet kun lunke ord med på vejen.

Blandt andet giver Gamespot.com kun 6 ud af 10 til spillet. De begrunder det blandt andet med, at den kunstige intelligens ikke er særlig god og at der er for mange sidehistorier, som fjerne fokus. Desuden virker våbnene heller ikke overbevisende. Dog får multiplayer-delen rosende ord, det samme gør kulisser og grafikken.

IO Interactive og Eidos, som er ejer af IO Interactive, har brugt over 120 millioner på udviklingen af spillet og vil angiveligt bruge 75 millioner kroner på markedsføringen af spillet.

Spillet er både udkommet til PC, Xbox360 og PlayStation 3.

CCP

Eve Online klar med Trinity-side

Via Eve-online - , indsendt af Coma, redigeret af Pernicious

Den næste store udvidelse til Eve Online, EVE Trinity, er snart klar, og CCP har således lagt en side op, der viser alle de nye ting, man kan se frem til. Den nye version kommer med en lang række forbedringer og nyt indhold.

Først og fremmest er grafikken blevet kraftigt forbedret, men der kommer også en masse tilpasninger af spillet, samt en række nye skibe i klasserne: Black Ops, Marauder, Heavy Interdictor, Electronic Attack Ships, og Jump Freighters.

Derudover vil der komme nye agentmissioner, forbedring på exploration-området, nye fraktioner, nye ting i LP-shoppen, forbedringer på Heat, sådan at moduler kan offlines og på den måde bruges som heatsink, forbedrede drones, lovlige små boosters uden negative bivirkninger og meget mere.

Derudover har der lige været fanfest, hvor udviklerne gav en masse interviews; disse kan ses her. Når udvidelsen kommer i løbet af vinteren, så vil den være gratis.